עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך עדיף ? (עד 400-500 שקל)

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות את הכרטיס מסך הבא: Sapphire ATI Radeon HD3650 512MB PCIe ויש לי מספר שאלות.

1. איך הכרטיס מסך הזה ? הוא יחזיק משחקים בינוניים/כבדים על הגדרות נמוכות ? (זה אמור לשמש ילד בן 12-13).

2. האם יש כרטיס מסך טוב ממנו שנמצא בטווח המחירים ? (400 שקל).

פורסם

יש לך אופציה עדיפה- ה-8600 אתו תוכל למצוא באותו מחיר והביצועים שלו עדיפים מעט על ה-3650.

הכרטיסים הנ"ל יכולים להחזיק משחקים על הגדרות בינוניות, כך שהם יענו על הדרישות שלך.

(אני מכיר מישהו שמריץ עם 8600 את Bioshock על הגדרות Medium-High).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

לדגם הזה התכוונת, נכון ? LEADTEK דגם Geforce 8600GT 256MB

פורסם

לא, דווקא לא.

סליחה שלא ציינתי את זה, אך לפי בנצ'מארקים דווקא ה-8600GTS הוא העדיף על הכרטיס ולא ה-8600GT.

תחפש את הגירסאות של Palit, המחיר שלהן מתקרב לטווח מחיר שלך (כ-450 שקל).

פורסם

פותח הדיון, רצוי שתכתוב בכותרת את התקציב שלך (עריכה)

יש לציין שהכרטיסים הללו מיועדים למשחקים על הגדרות נמוכות/בינוניות בלבד.

במקרה שלך אפשר לשקול את ה 8600GT ולבצע בו OC כך שיגיע לרמה של ה 8600GTS

זה כרטיס שיכול להתאים:

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=14657

תבדוק רק שהכרטיסים שאתה בוחן הם GDDR3 ולא 2

כמו זה למשל:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1039

בנוסף תשקול את הכרטיס החדש של אנבידיה (100 ש"ח יותר) שהוא גירסת לייט של ה 9600GT וחזק יותר מהכרטיסים שצויינו כאן.

9600GSO

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3037

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הכותרת. תודה על הערה.

אני כנראה יקנה את ה9600GT (מחשבה לטווח ארוך).

בעקרון זה אמור לרוץ על המערכת הבאה, מה דעתכם ?

מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box

לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H

כונן קשיח Seagate ST3250624AS 250GB SATA2 16MB

זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 667Mhz CL 5-5-5-15 NT

צורב Pioneer DVR-215D White X20 DVD

מארז כולל ספק HEC 6A19 White 300W

מסך מחשב LG 17" L1753TR 2ms LCD

תודה :xyxthumbs:

פורסם

יש לך אופציה עדיפה- ה-8600 אתו תוכל למצוא באותו מחיר והביצועים שלו עדיפים מעט על ה-3650.

הכרטיסים הנ"ל יכולים להחזיק משחקים על הגדרות בינוניות, כך שהם יענו על הדרישות שלך.

(אני מכיר מישהו שמריץ עם 8600 את Bioshock על הגדרות Medium-High).

למה בינוניות? אני מריץ עם הכרטיס הזה (8600GT 256MB) חלק לגמרי את המשחקים הכי חדישים, כמו RAINBOW SIX VEGAS 2, ASSASSINS CREED ועוד, על מקסימום רזולוציה (1280X1024), הגדרות על HIGH ואפילו אנטי-אליסינג. ולחשוב שלפני שנה כשקניתי את הכרטיס כולם אמרו שהכרטיס הזה לא יוכל לסחוב משחקים חדשים...

פורסם

תמיד יהיו את ההבדלים בין משחקים שדורשים יותר או פחות.

כך שה-8600GT עשוי להריץ חלק מהמשחקים בהגדרות גבוהות, אך לרוב- משחקים חדשים יפעלו בצורה נורמלית בלא יותר מהגדרות בינוניות (אלא אם כן אתה נהנה לשחק על FPS נמוך).

לגבי Assassins Creed, אני מתקשה להאמין שהוא עובד אצלך על הכי גבוה (בלי לפגוע), תביא אולי סקרין שוט עם כמה FPS אתה מקבל?

ל- Spidi man:

השדרוג ל-9600GT הוא מהלך חכם מאוד. זה כרטיס עם יחס של מחיר/ביצועים מאוד משתלם.

מספר נקודות לגבי המפרט שלך:

* ממליץ לך להוסיף תוספת זעומה של כ-50 שקלים כדי לקבל כונן קשיח בנפח 320GB (חבל לא לקחת את זה).

* מחירי זכרונות במהירות 800Mhz כבר השתוו ל-667Mhz, כך שאין סיבה לקחת 667MHz.

* כדאי לך להתייעץ בפורום המתאים לגבי הספק, אולי זה יהיה הכרחי לשדרג ל-400W בהתחשב שאתה לוקח 9600GT.

* לגבי המסך, כאן זו דעה אישית- הייתי חוסך מעט ולוקח לפחות "19. מסך בניגוד לחלקי מחשב זו רכישה שתלווה אותך הכי הרבה זמן, בכל מקרה המחירים די ברצפה (המסך "22 רחב שלי עולה כיום 1,400 שקל).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה G-Man.

הבעיה היא שהתקציב מאוד מאוד מוגבל. המחשב אמור לעלות 2200 שקל כולל מסך, ואני כבר בחריגה.

אני יודע שיש דברים שאפשר להוסיף/לשדרג במינימום כסף, אבל זה כבר יעבור בהרבה את התקציב המקורי.

פורסם

הבנתי, למרות בעיות התקציב אל תשכח לקחת זכרונות 800MHz (אותו מחיר).

בדקתי עכשיו לגבי כונן קשיח שבחרת, ההבדל בין 250GB ל-320GB עומד על 40 שקל. זה לא מותיר מקום להתלבטות.

לגבי המסך- אין לך מסך זמני שאתה יכול להשתמש בו?

פשוט חבל לקחת "17, אם יש לך אפשרות לעבוד עם מסך אחר לכמה חודשים ולחסוך למסך טוב יותר- זה יהיה עדיף.

פורסם

תמיד יהיו את ההבדלים בין משחקים שדורשים יותר או פחות.

כך שה-8600GT עשוי להריץ חלק מהמשחקים בהגדרות גבוהות, אך לרוב- משחקים חדשים יפעלו בצורה נורמלית בלא יותר מהגדרות בינוניות (אלא אם כן אתה נהנה לשחק על FPS נמוך).

לגבי Assassins Creed, אני מתקשה להאמין שהוא עובד אצלך על הכי גבוה (בלי לפגוע), תביא אולי סקרין שוט עם כמה FPS אתה מקבל?

הנה סקרין שוט:

ההגדרות כולן על מקסימום:

רזולוציה 1280X1024

detail 4/4

graphics 4/4

V sync ON

Post FX ON

רק SHADOWS הורדתי ל 1\3. (במקסימום הFPS יורד ל15)

ה FPS נע בין 35 ל40, אין לי כ"כ מושג מה המספרים אומרים, אבל חווית המשחק ממש חלקה ונעימה.

הכל על המפרט הבינוני שלי (הכרטיס הוא *לא* 512MB אלא 256MB, בזמנו פתחתי ת'רד שלם על זה, מסתבר לבסוף שהכרטיס פשוט מנצל את הזכרון RAM של המחשב)

אגב, לפי מה שקראתי פה ושם יש לAC הרבה בעיות עם כרטיסים מסויימים, בעיקר ה 8800GT, לכן אנשים שיש להם מחשב חזק חושבים שזה משחק כבד ביותר, אבל מדובר פשוט על פורט גרוע עם חוסר תמיכה מלאה בחומרה, לא בכך שבאמת דרוש מחשב סופר חזק להריץ אותו.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תוצאות יפות :xyxthumbs:

ה-Multisampling אצלך (שזה ה-AA) עומד על 1 מתוך 3 נכון? אפשר לראות את זה בוודאות בתמונות.

אם היית מעלה את זה ל-3 המשחק היה מקרטע לך מדי פעם.

פורסם

כנראה, אין לי מושג מה זה מולטי סמפלינג, פעם ראשונה שאני נתקל במשחק שככה קוראים לזה (באמת התפלאתי איפה ה AA...)

אני אנסה באמת להעלות את זה ולבדוק תוצאות.

בכל מקרה, במשחקים אחרים, כמו RAINBOW SIX VEGAS 2, WITCHER ועוד הרצתי על מקסימום וגם AA (בדרך כלל 2 או 4), וגם כן רץ חלק.[br]פורסם בתאריך: 23.05.2008 בשעה 13:27:00

טוב, העלתי את המולטיסמפלינג למקסימום (חבל שרק אחרי שסיימתי את המשחק גיליתי שיש את זה...), טיפה יותר איטי, אבל עדיין רץ חלק למדי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה השם שהמפתחים בחרו לתת-AA במשחק (בעצם מילה נרדפת).

טוב אני בטוח שמשחקים אחרים פועלים לך היטב, אך הכרטיס הזה אף פעם לא היה מיועד לגיימרים, אלא לשוק הביניים.

הוא אמנם משרת אותך מעולה כיום, אך כשייצאו בקרוב משחקים עם דרישות גבוהות יותר הוא יתחיל לגמגם (כמו בתמונה שהבאת עם 28FPS- לא כ"כ נעים).

פורסם

התמונה עם ה 28 זה כשאני בתפריט, אז שמה כמובן שהFPS יורד...

בכל אופן אני מסכים בהחלט שזה לא כרטיס היי-אנד, אבל פשוט ציינתי שכבר לפני שנה בערך כשהוא יצא כולם כאן אמרו שהוא לא יוכל להריץ שום משחק חדש, ובינתיים הוא התמודד אצלי יפה מאוד עם כל המשחקים ששיחקתי בשנה האחרונה.

אני מסכים כמובן שאם מישהו קונה היום כרטיס אז כבר עדיף להשקיע איזה 700שח ולקנות למשל 9600GT, זה בעקרון מה שאני מתכוון לעשות כנראה בקרוב, או לפחות ברגע שאני ארגיש שהכרטיס פשוט לא סוחב משחקים חדשים (כרגע זה עוד לא קרה, אולי כשיצא FARCRY 2)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים