עבור לתוכן

קריאת טמפרטורה תמוהה דרך הBIOS

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן יחסית עם מעבד P4. היות והוא היה מלא אבק מבפנים, ניקיתי אותו באופן יסודי, כאשר אחד הדברים שפרקתי לצורך הניקוי היה הקירור של המעבד. המשחה התרמית כמובן היתה כבר יבשה לחלוטין והתקלפה כאשר הפרדתי את הקרור. לא היתה לי משחה טרמית בהשג יד, אז הרכבתי את הקרור בחזרה ללא משחה, תוך כוונה להפעיל את המחשב לצורך בדיקה בלבד לאחר ההרכבה מחדש (עניין של כמה דקות). בכל אופן, המחשב אכן עלה כראוי, אבל אחרי כ5 דקות נכבה פתאום.

תארתי לעצמי שזה ההגנה המובנית מפני התחממות יתר של המעבד. אחרי שנתתי לו להתקרר כ20 דקות, הפעלתי אותו שוב ונכנסתי לBIOS כדי לבדוק את קריאת הטמפרטורה. הקריאה היתה 97 מעלות צלסיוס - פחות מדקה לאחר ההפעלה, עם הקירור ב2200 סל"ד לפי אותו המסך - ושוב המחשב נכבה.

ועכשיו השאלה: האם זה הגיוני שמעבד P4 יגיע לטמפרטורה כזו, אפילו ללא קרור, פחות מדקה מרגע ההפעלה? איך בדיוק מתבצעת קריאת הטמפרטורה של הBIOS? ואם זו היתה הטמפרטורה האמיתית, איך בדיוק המעבד שרד את נסיון ההפעלה הראשון?

ועוד שאלה קטנה: כחלק מה"שיפוץ" גם החלפתי ספק כוח. הספק החדש (LIBERTY 400W) מגיע עם חיבור 3PIN למאוורר. בלוח האם שלי אין חיבור המוגדר כPWR_FAN, אבל יש חיבור SYS_FAN - לשם חיברתי את הספק. איזה מידע\בקרה החיבור הזה מעביר? רק קריאת מהירות המאוורר של הספק?

פורסם

חיברת את הספק לאן?!

פורסם
  • מחבר

חוץ מכל החיבורים הרגילים של הספק (20+4PIN, 4PIN 12V, MOLEX, SATA...) ישנו חיבור קטן של מאוורר שלוש פינים, לפי החוברת המצורפת הוא מעביר מידע לגבי סל"ד המאוורר - והשאלה לגביו היא האם זה באמת כל מה שהוא עושה והאם אפשר לחבר אותו בתור SYS FAN במקום PWR FAN.

פורסם

אתה לבדוק שחיברת נכון הגוף קרור שישב טוב על מעבד ושוינטלטור של מעבד עובד.

לע הגיוני שרק בגלל משחה מגיע מהר ל 90 .

פורסם
  • מחבר

המאוורר עובד גם עובד. אני מסכים שלא הגיוני שהמעבד מגיע לטמפרטורות כאלה תוך דקות - וזה למה אני שואל איך מתבצעת קריאת הטמפרטורה של הBIOS.

פורסם

אתה מאמין לביוס. ביוס קורה ישר ממעבד ששם בתוכו יש סנסור.

אין הגיון שסנסור לא טוב במעבד. זה כמעת ולא קורה. לבדוק טוב שהקרור צמוד למעבד טוב טוב.

ולשים משחה כמובן.

פורסם

כן הגיוני שמעבד יגיע להתחממות כזו... חחחח הוכחה לזה שהמחשב נכבה

אז תקנה משחת קירור , תשים משהו קטן באמצע המעבד ותמרח עליו ותרכיב עליו את הקירור וזהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים