עבור לתוכן

النكبة שמח לכולם!

Featured Replies

פורסם

מי מדבר על היהדות כדת? אני מדבר עליה כתרבות וגזע

אתה סתם מתעסק בשטויות של ילדים קטנים "אלוהים שלי יכול להרוג את אלוהים שלך"

ואני דיברתי על היהדות כדת מה שהופך את התגובה שלך לחסרת טעם

הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לשים את היהדות על הפדסטל כמו איזה גביע קדוש

• תגובות 122
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אתה לא יכול לטעון שיהדות היא רק דת, והטענות שלך של 'למי יש יותר גדול' בסה"כ מצביעות על חוסר בגרות, ואולי אפילו על חסך אישי שלך אם נשתמש בפסיכולוגיה בשקל 90.

פורסם

מה לעזאזל קשור השוואה בין דתות לזה שיש לי חסך נפשי?

יש פסיכולוגיה בשקל ויש שטויות במיץ זבל

אני רק אומר שהיהודים צריכים לרדת מהעץ שהם עלו עליו ולגלות שהם בעצם שיח בתוך יער

פורסם

שיח פורח ביער של עצים מתים.

למה יש לי הרגשה שלא למדת ואף טיפה על יהדות, מהבסיס שהוא עשרת הדברות והתנ''ך ועד לשאר הדברים, זה אולי לא מעניין אותך, סבבה.

אבל את לא יכול לפסול\להמעיט בערכו של דבר שעוד לא טעמת ממנו, אפילו רק בשביל לבסס טענות.

היהדות לא סתם הגיחה אל העולם בימים שבהם מהאצטקים העתיקים שבאמריקה ועד לסינים שעוד לא היו מפותחים כלכך באה היהדות, הדת המונוטאיסטית היחידה בעולם.

לא היתה בה מיתולוגיה, לא היה בה כלום, לפני שנכתב התנ''ך כמובן.

היא היתה הכי הגיונית, זה פשוט פלא שמשפחתו של אברהם אבינו, מבערך 15 אנשים הפכה לשבט ומהשבט הזה צמח עם שממנו התפצלה הנצרות, האסלאם וכל מה שבינהם.

אתה יכול לדמיין כמה שבטים קיבלו עליהם את הנצרות? אתה יודע איזה מספר עצום זה?

לא בגלל ישו, תהייה בטח.

בגלל הברית הישנה, הדבר הזה נגע לליבם של אנשים רבים וטובים.

פורסם

התייחסתי להשוואות של 'למי יש יותר גדול', חוץ מזה, קצת הבנת הנקרא מתובלת בחוש הומור בסיסי לא תזיק לך.

פורסם

אתה חושב שאין עם יהודי? סחטיין על החשיבה המקורית, חבל שאתה לא יכול לטעון כזה דבר משום מקום.

יש ישות לאומית שהגורם המאחד שלה הוא הדת היהודית והקשר הגנטי לאותה ישות לאומית יהודית שהתקיימה כאן זמן רב לפני הספירה, והופ! הנה קיימת לה מדינת ישראל, שמוגדרת כ"מדינת העם היהודי".

אבל אם אתה גם חושב שלא הייתה כאן מדינה(או "ממלכה") יהודית בתקופת התנ"ך, וכמו כן אינך מכיר בקיומה של מדינת ישראל, אז אנחנו בבעיה אחרת ואני מבקש ממך להפסיק להזריק את מה שאתה מזריק, או סתם להפסיק לשמוע דרשות של אנשים הלבושים בירוק חמאס.

אל תקרא לי חמאסניק. רק נתתי את דעתי. אחרי ההסבר שלך על ממלכת ישראל התחלתי לחשוב ו-וואלה יכול להיות שיש קשר גנטי

אבל לדעתי זה לא מספיק, בשביל להיות עם צריך להיות קשר תרבותי שמאחד את התושבים, איזשהו רצף תרבותי שקשה לראות אותו במקרה של היהדות.

קח לדוגמא את האנגלים והגרמנים. הם שניהם בני אותו "גזע" (האנגלים ברובם יצאו מגרמניה ודנמרק, הנאצים בעצמם החשיבו את האנגלים כ"ארים"). קח אנגלי קתולי וגרמני קתולי. שניהם לא יהיו בני אותו עם, אלו תרבויות שונות לגמרי. למרות שיכול להיות שיש להם גנים משותפים.

כמו כן המחקרים שהראו מקודם, מראים איזשהו קשר גנטי עמום בין אשכנזים. וואו. the smoking gun עאלק.

שכחת את המזרחים (שגם עליהם יש מחלוקת, ד"א. בשבילי יהודי שמגיע מצפון מצריים הוא ערבי- יהודי. וזה בסדר גמור. התרבות שלהם היא תרבות ערבית, והשפה היא ערבית. אבל לא ניכנס לזה עכשיו).

חוץ מזה, הטענה העיקרית שלי היתה ששלשת האבות לא היו קימים בכלל. אין ממצאים שוכיחו את זה, כמו שאין ממצאים שיוכיחו את יציאת מצריים. אצטק אתה יכול להמשיך להישמע כמו דביל ("שלשת האבות לא היו קימים? הצחקת אותי! זה כתוב בתורה! בור שכמותך!") אבל נראה אותך מוכיח את קיומם.

גם קיומו של מוחמד לא בטוח, לא קראתי על זה מספיק אבל גם עליו יש ויכוחים אם הוא היה קיים בכלל (המקום היחיד שהוא מוזכר בו זה הקוראן).

עכשיו יבוא הטמבל שיגיד שאני מכחיש שואה. אני לא, אני פשוט נאמן לעובדות הסטוריות.

פורסם

*חפירה*

אני מתבסס על עובדות

עובדה- יש יותר נוצרים מיהודים

עובדה-יש יותר אנשי איסלאם מיהודים

זהו

פורסם

שוב חזרת ל'למי יש יותר גדול'? כל כך ילדותי, כל כך מטופש.

אל תקרא לי חמאסניק. רק נתתי את דעתי. אחרי ההסבר שלך על ממלכת ישראל התחלתי לחשוב ו-וואלה יכול להיות שיש קשר גנטי

אבל לדעתי זה לא מספיק, בשביל להיות עם צריך להיות קשר תרבותי שמאחד את התושבים, איזשהו רצף תרבותי שקשה לראות אותו במקרה של היהדות.

קח לדוגמא את האנגלים והגרמנים. הם שניהם בני אותו "גזע" (האנגלים ברובם יצאו מגרמניה ודנמרק, הנאצים בעצמם החשיבו את האנגלים כ"ארים"). קח אנגלי קתולי וגרמני קתולי. שניהם לא יהיו בני אותו עם, אלו תרבויות שונות לגמרי. למרות שיכול להיות שיש להם גנים משותפים.

כמו כן המחקרים שהראו מקודם, מראים איזשהו קשר גנטי עמום בין אשכנזים. וואו. the smoking gun עאלק.

שכחת את המזרחים (שגם עליהם יש מחלוקת, ד"א. בשבילי יהודי שמגיע מצפון מצריים הוא ערבי- יהודי. וזה בסדר גמור. התרבות שלהם היא תרבות ערבית, והשפה היא ערבית. אבל לא ניכנס לזה עכשיו).

חוץ מזה, הטענה העיקרית שלי היתה ששלשת האבות לא היו קימים בכלל. אין ממצאים שוכיחו את זה, כמו שאין ממצאים שיוכיחו את יציאת מצריים. אצטק אתה יכול להמשיך להישמע כמו דביל ("שלשת האבות לא היו קימים? הצחקת אותי! זה כתוב בתורה! בור שכמותך!") אבל נראה אותך מוכיח את קיומם.

גם קיומו של מוחמד לא בטוח, לא קראתי על זה מספיק אבל גם עליו יש ויכוחים אם הוא היה קיים בכלל (המקום היחיד שהוא מוזכר בו זה הקוראן).

עכשיו יבוא הטמבל שיגיד שאני מכחיש שואה. אני לא, אני פשוט נאמן לעובדות הסטוריות.

היסטוריה 101 מפי החמאס? מדהים. אני לא יודע אם להגיב לדברים הללו בצחוק או ברצינות. בכנות, דעה של ערבי היא הדבר הכי משוחד שיש וזה עקב ה"חינוך" שאתם זוכים לו, אז אין טעם ממשי להגיב לכם.

ישנן אינספור חפירות ארכיאולוגיות שמוכיחות את שושלת העם היהודי עד לאברהם אבינו. מקום קבורתם של אבותינו ידוע בבירור, והרשימה עוד ארוכה.

המחקרים שהצגתי מראים על הרבה יותר מ'קשר' רופף ולמעשה מוכיחים קשר גנטי מובהק ונביעה מ-4 אמהות שונות בלבד באיזור המזרח התיכון. תקרא בעיון את המחקרים לפני שאתה זורק מילים באוויר.

לגבי קשר תרבותי - ההיסטוריה המשותפת, וכן גם הבסיס הדתי, מהוות את היסודות לתרבותינו. ההיקש שלך לגרמנים ואנגלים הוא חסר כל בסיס השוואתי. עם אגב נמנה גם עם הרצון שלו להגדרה עצמית משותפת, ומה מובהק יותר מכך מאשר הרצון לחזור למולדתינו לאחר 2000 שנות גלות?

העם היהודי הוא כנראה הוותיק ביותר ששרד, ובוודאי הידוע ביותר. מדינות כמו אנגליה, גרמניה וכו' - ניתן להניח שהן ברות חלוף. ייתכן ובעוד מספר מאות שנים יוגדר רק ה'לאום האירופאי', בעוד שהיהודים(בעזרת השם) יישארו עם אחד.

פורסם

אני מתבסס על עובדות

עובדה- יש יותר נוצרים מיהודים

עובדה-יש יותר אנשי איסלאם מיהודים

זהו

הנוצרים - מסיונרים, כל הפגאנים של אירופה הפכו נוצרים, מדרום איטליה ועד הקטבים בצפון סקנדינביה.

המוסלמים - כפו דתם על עמים רבים בחרב ולא רק בכך, דוגמה טובה: אינדונזיה היא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, ומה הקשר שלהם למוחמד שבא ממדברי חצי האי ערב?, אפסי.

הם גם אוהבים לעשות רעש והצגות עם המואזין שלהם.

אצל יהודים, התפילה באה מהלב.

ולמרות הכל, הם העתיקו מאיתנו הכל.

הנוצרים העתיקו את התפילות, אחת אחרי השנייה, קוראים לילדים שלהם בשמות שלנו, קידוש לחם ויין, ישנן כנסיות המכוונות לירושלים, הכל מעותק רק משופץ קלות תחת חסותו של "רבי ישוע הנצרתי"

המוסלמים העתיקו את חוקי הכשרות (אצלהם זה נקרא חראם\חלל), תפילה בצהרי יום שישי, לבוש צנוע, ועוד מנהגים מיהדות תנכ''ית, כמו נישואים למספר נשים וכדומה.

פורסם

ו?ו?ו?

אני אולי עושה "למי יש יותר גדול?"

ומה אתם עושים?

אומרים "לא פייר" ו"אתה קקי, אתה פיפי"

כל מה שבאתי להגיד זה שאתם צריכים להוריד את היהדות מהפדסטל

ולהפסיק לראות בעצמכם עם נבחר ושאר שטויות של רבנים שמנסים להחזיר אנשים בתשובה

יהירות הורגת

פורסם

אני חשוב שברגע הזה הורדת את הדיון עוד דרגה למטה. אני מפסיק בזאת להגיב היות ולנהל איתך דיון מעמיק משול לכוסות רוח למת.

רק דבר אחרון לפני סיום - עם נבחר יכול להתפרש במספר דרכים. אין הכוונה לכך שיהודי טוב יותר מאדם אחר, וזה שייתכן ויש רבנים מסויימים(ובכלל לא כולם) שמאמינים בכך, עוד לא הופך את זה לנחלת הכלל. אפשר להיות אדם מאמין ואף להאמין שהעם היהודי הוא העם הנבחר, מבלי לחשוב שיהודי הופך באופן אוטומטי לאדם-עליון.

פורסם

שוב חזרת ל'למי יש יותר גדול'? כל כך ילדותי, כל כך מטופש.

היסטוריה 101 מפי החמאס? מדהים. אני לא יודע אם להגיב לדברים הללו בצחוק או ברצינות. בכנות, דעה של ערבי היא הדבר הכי משוחד שיש וזה עקב ה"חינוך" שאתם זוכים לו, אז אין טעם ממשי להגיב לכם.

ישנן אינספור חפירות ארכיאולוגיות שמוכיחות את שושלת העם היהודי עד לאברהם אבינו. מקום קבורתם של אבותינו ידוע בבירור, והרשימה עוד ארוכה.

המחקרים שהצגתי מראים על הרבה יותר מ'קשר' רופף ולמעשה מוכיחים קשר גנטי מובהק ונביעה מ-4 אמהות שונות בלבד באיזור המזרח התיכון. תקרא בעיון את המחקרים לפני שאתה זורק מילים באוויר.

....

"הדת שלי הכי מגניבה. אצלינו חייבים ללבוש לבוש צנוע!

אצלינו יש כשרות!"

...

קל לך מאד לקרוא לי חמאסניק.

אני רידא, למדתי בבית ספר לטבע ותיכון בעירוני ד. תל אביב.

חינוך יהודי לכל דבר. אתאיסט (ככה שטיעון "למי יש יותר גדול" זה לא אני).

רוצה לחשוב שוב לפני שאתה מדבר שטויות?

"דעה של ערבי"? התבטאויות של ילד בן 11. אני חושב שהחינוך שלך דפוק.

אתה מדבר על מערת המכפלה. חבל מאד שדתיים (יהודים ומוסלמים) לא נותנים לאף אחד לרדת ולבדוק מה באמת יש שם. מבחינתי זה יכול להיות סתם מקום קבורה של נבאטים, שמפגר קישר אותו לשלשת האבות ושלשת האמהות שאמורים להיות קבורים שם.

אני ביססתי את הטענות שלי בכל מה שקשור לעם היהודי. אתה זורק מילים לאוויר ("הכל ידוע, הכל כתוב"). ואני באמת קראתי את המחקרים ואין שום דבר וודאי בהם. לא בדקו את כל יהודי ישראל ולא בדקו אפילו את חלק קטן מהאשכנזים בישראל. וגם בין מי שבדקו נמצא קשר קלוש.

חבל מאד שהעתקנו את המנהגים האלו מכם. באמת העתקנו אותם. מנהגים לא אנושיים ומכפירים, בעיקר כלפי נשים.

תחשוב לפני שאתה עונה תשובה מטומטמת

פורסם

אין לי מושג מה בדיוק אתה רוצה או מה יש לך מההודעות שלי

ההודעה שלי (והבאות אחריה) מתייחסות רק לאזטק ולהודעות שלו שמפריעות לי

אני שם לב שאתה מתחיל לחשוב בגישה של "כולנו גרים", לא טוב לחשוב ככה, אני ערכתי מחקר על הקהילות שמהם המשפחה שלי באה...

אבל זה לא משנה.

אם מבחן גנטי זה מה שיוכיח שאני לא גר, אני מוכן לעבור את זה עכשיו ובחינם...

לדעתי מיפוי גנטי של כל אזרחי ישראל היהודים הוא דבר שרק יתרום למצב בארץ.

אני לא חושב שרק למזרחים ולערבים מותר.

אני חושב שרק למי ששיך לעם ישראל שעזב כאן אחרי מרד בר כוכבא והתפרקות יהודה יש הזכות לחזור, רק ליהודים אותנטיים או "אורגינלים", ולא לאף אחד אחר...

אם זה לא כך, אז מה שווה זכות השיבה? אם היא מתירה ליהודים שאבות אבותיהם הם לא אברהם יצחק ויעקב לחזור לכאן?, זה לא פייר כלפי הערבים, ולא כלפי עם ישראל.

פורסם

Mooosa2005, שנה את טון הדיבור שלך, כי אתה הולך על חבל דק מאוד ואני לא רוצה להגיע למצב שאני נאלץ לנעול את הדיון, או לתת לך או למישהו אזהרה.

את ה'למי יש יותר גדול' כלל לא כיוונתי אלייך. לגבי החינוך - מדובר בעובדה, ויש דבר שגם נקרא חינוך מבית שהוא חזק יותר מחינוך פורמלי.

סתם כהערת אגב, עירוני ד' בתור תיכון מחנך הוא דוגמא נוראית. גם אני בוגר התיכון הזה והדבר היחידי שהפקתי משם זו דיפלומה.

את המחקרים לא קראת כנראה, או שלא הבנת כראוי, כי עובדה שאינך מסיק מסקנות הגיוניות מהם. לוגיקה בסיסית גם ללא הבנה מסודרת של שיטות מחקר תוביל להבנה שאין אפשרות לבצע מחקר שמקיף את כלל האוכ'. למרות זאת, היות ובוצעו מספר מחקרים בלתי תלויים בנושא שהניבו תוצאות דומות, עם מספר נבדקים גדול יחסית, הרי שישנה סבירות גבוהה מאוד שהמסקנות שם נכונות לפחות ברובן.

פורסם

קל לך מאד לקרוא לי חמאסניק.

אני רידא, למדתי בבית ספר לטבע ותיכון בעירוני ד. תל אביב.

חינוך יהודי לכל דבר. אתאיסט (ככה שטיעון "למי יש יותר גדול" זה לא אני).

רוצה לחשוב שוב לפני שאתה מדבר שטויות?

"דעה של ערבי"? התבטאויות של ילד בן 11. אני חושב שהחינוך שלך דפוק.

אתה מדבר על מערת המכפלה. חבל מאד שדתיים (יהודים ומוסלמים) לא נותנים לאף אחד לרדת ולבדוק מה באמת יש שם. מבחינתי זה יכול להיות סתם מקום קבורה של נבאטים, שמפגר קישר אותו לשלשת האבות ושלשת האמהות שאמורים להיות קבורים שם.

אני ביססתי את הטענות שלי בכל מה שקשור לעם היהודי. אתה זורק מילים לאוויר ("הכל ידוע, הכל כתוב"). ואני באמת קראתי את המחקרים ואין שום דבר וודאי בהם. לא בדקו את כל יהודי ישראל ולא בדקו אפילו את חלק קטן מהאשכנזים בישראל. וגם בין מי שבדקו נמצא קשר קלוש.

חבל מאד שהעתקנו את המנהגים האלו מכם. באמת העתקנו אותם. מנהגים לא אנושיים ומכפירים, בעיקר כלפי נשים.

תחשוב לפני שאתה עונה תשובה מטומטמת

מוסה מה אתה מדבר שטויות?

מוחמד העתיק מהיהודים לא מעט דברים, וגם ציינתי את זה כאן.

חוקי הכשרות, תפילה בצהרי יום שישי, המסגדים הראשונים שנבנו בתקופתו כוונו לירושלים (וזאת עד לרפורמה שבה נקבע כי מסגד יבנה לכיוון מכה), מוחמד בקיצור העתיק כמעט הכל וזה לא סוד, אפילו ברית מילה, זמן תפילה בנקודות מסוימות של היום.

אני לא מומחה גדול לאסלאם אבל בעיקרון זה העתק של היהדות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים