עבור לתוכן

רוצה להמהיר את ATHLON XP 1600+ EPOX 8KHA+ KT266A

Featured Replies

פורסם

שלום ברצוני להמהיר את המעבד שיש לי כרגע

AMD ATHLON XP 1600+

יש לי לוח אם שמותאם להמהרות זה ה EPOX 8KHA+ WITH VOLCANO 6CU+ HSF

שאלתי היא עד כמה אתם אומרים כדאי להמהיר אותו שיהיה יציב ולא יתחמם במיוחד??

כרגע טמפ המעבד היא 40-42 במנוחה

והאם אתה מכירים כתבות מוכחות על המהרה שעשו עם המעבד והלוח אם שיש לי

פורסם

שלום ברצוני להמהיר את המעבד שיש לי כרגע

AMD ATHLON XP 1600+

למה לך? להתלהבות? הרי זה לא יתן לך כלום.

שאלתי היא עד כמה אתם אומרים כדאי להמהיר אותו שיהיה יציב ולא יתחמם במיוחד??

אי-אפשר לדעת מראש, זה משתנה עם המזל והתנאים של הסביבה. (איוורור וכו')

והאם אתה מכירים כתבות מוכחות על המהרה שעשו עם המעבד והלוח אם שיש לי

גם אם הייתי יודע על אחת בדיוק כזאת, זה לא היה אומר שום דבר מיוחד על המערכת שלך...

אם מישהו הגיע, למשל, ל-1600MHz עם מערכת בדיוק כמו שלך, זה לא אומר בהכרח שגם אתה תגיע, אפילו אם תשתמש בדיוק באותן אפשרויות קירור..

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאפשר להמהיר את המערכת מ 1.4 ל1.550

זה לא יביא לשיםור בביצועים???

פורסם

אני חולק עליכם ....

מצטער אבל אתם טועים ... ראשית תנסו את זה - http://www.tweakers.com.au/articles/cpu_mem/overclocking_xp/page1.asp

ושנית:

לי יש מערכת דומה, EPOX 8KHA+ xp1600+ Mushkin pc2100 2-2-2

אני הגעתי בלי מאמץ מיוחד ל 1400@1628 וההבל בביצועים מורגש בהחלט מדובר על155FSB

אני יכול יותר אני רק מחכה ש הלוח יחזור אחרי שהוא נשרף בגלל ספק שלא עמד בעומס ונשרף ... וגם שרף עוד לוח אחר :(

פורסם

get real.

אין שום הבדל מעשי ב-90 אחוז מהפעולות היומיות בין מעבד במהירות 1.4GHz לבין מעבד במהירות 1.6GHz או אפילו 2GHz.

ההבדלים הם תיאוריים בלבד, בפועל אין סיכוי שתרגיש אותם.

אם אני אשים אותך ליד שני מחשבים דומים, שבאחד מהם יש מעבד במהירות 1.4GHz, ובשני 1.6GHz, אין שום סיכוי ש"תגלה" איזה מהם הוא ה"מהיר" יותר...

במקרה הכי טוב, זה הבדל פסיכולוגי..

פורסם

יש לי בדיוק אותו דבר וצלחתי להמהיר בלי בעייה ל- 1630 .

יש שיפור עצום בבצועים (משחקים ועריכת וידאו)

אני ממליץ לך לעשות רק אם יש לך את הידע ואת הכלים לכך ( מאוורים טובים ת גריז טרמי ....)

פורסם
יש לי בדיוק אותו דבר וצלחתי להמהיר בלי בעייה ל- 1630 .

יש שיפור עצום בבצועים (משחקים ועריכת וידאו

כמו שעמרי אמר זה הבדל בעיקר פסיכולוגי!!!

המהרת את המעבד ב 15 אחוז, שגם אם זה היה מתבטא ב 15 אחוז בפועל זה לא הבדל עצום.

חוץ מזה המעבד כיום משפיע מעט על קצב העבודה הכללי של המחשב, לכן הגעת אולי לאחוזים ספורים של שיפור בלבד.

ודווקא בתחום שציינת משחקים השפעת המעבד עם כרטיס מסך מודרני היא אפסית, וגם אם היית מאיט את המחשב

עדיין לא היית שם לב להבדל בביצועים.

פורסם

אני פשוט לא מבין איך אתה מסיק את זה ???

קבלתי עליה משמעותית בכל המבחנים והרבה יותר מ- 15% .

תעשה, תראה ונדבר אח"כ .

פורסם
אני פשוט לא מבין איך אתה מסיק את זה

איך אני מסיק את זה ? פשוט מאוד...

תסתכל על כל השוואה של מחשבים עם מפרט זהה, ומעבד שונה למשל athlon xp 1600 לעומת 1900

שזה הבדל של 15 % בערך, ההבדל בפועל קטן מ 5 אחוז ברוב המקרים(במשחקים).

פורסם

אוברקלוקניג של מעבד יכול להוסיף כמות נכבדת של ביצועים, בעיקר כשממהירים אותו באמצעות מהירות האפיק, ואפילו מורידים את המכפלה.

העלאת מהירות האפיק נותנת האצת ביצועים כללית, ומעבד XP1600+ שעובד במהירות אפיק של 150, יכול לתת ביצועים הרבה יותר טובים מXP1800+, וזאת בשל מהירות האפיק הגבוה.

את היתרונות של מהירות האפיק הגבוהה, נתן לראות בעיקר כאשר עושים אוברקלוק ללוחות KT133A עם SDRAM ומעלים את מהירות האפיק לסביבות ה150, ככל שמתקרבים למהירות האפיק הזאתי, כל הביצועים(בכל הבדיקות והמשחקים) מתקרבים מאוד לכאלה של מערכות DDR מקבילות.

להעלות סתם מעבד עם מכפלה לא נותן הרבה, ובד"כ עושים זאת כדי לראות מה הקצה של המעבד, ואז לנסות להגיע לאותה מהירות באמצעות מהירות אפיק גבוהה, ומכפלה נמוכה יותר.

סתם חומר למחשבה.

פורסם

ההסבר הוא פשוט מאוד:

משחקים - כל עוד הם מגיעים עם מעבד טוב(נניח, 1GHz ומעלה) מושפעים אך ורק מכרטיס המסך. שיפור במהירות המעבד, זיכרון, באס, וכו' לא תשפיע על המשחק כלל וכלל.

אז יופי. תראו לי גרף בקוויק ב-640x480 שהעלאה מ-1GHz ל-1.4GHz שיפרה את ה-fps מ-200 ל-250. KEWL! כולי רוטט מרוב אושר.

עכשיו בטח תראה לי גרף נוסף... 1280x960, ההעלאה גרמה לשינוי מ-80fps ל-81.4fps. גם כאן, כמו שאתם בטח מתארים לעצמכם, כולי רוטט מרוב אושר ושמחה.

עבודה משרדית (אופיס, וכו') - הדבר היחיד שיכול לגרום לשיפור משמעותי לביצועים זאת מהירות ההרדיסק. כמות הזיכרון גם משפיעה, עד גבול מסויים. מעבר ל-256MB ההבדל זניח, כשם שהעלאה של מהירות הזיכרון או הבאס תהיה זניחה.

GET REAL! אתה מרגיש הבדל בפועל בין וורד שעולה ב-3 שניות לבין וורד שעולה ב-2.5 שניות ?!

עריכת ווידאו, קידוד אודיו\וידאו וכו' - כאן יש הבדל יותר משמעותי, בעיקר במהירות המעבד. עם זאת, קידוד קובץ ווידאו בנפח 30 ג'יגה, למשל, יקח במילא כמה שעות טובות... עוד רבע שעה, פחות רבע שעה, אף אחד לא ימות מזה.. וכמה פעמים כבר יצא לכם לעבוד בעריכת ווידאו של קבצים בנפחים אדירים כל-כך ? (והשאלה לא מופנת לאנשים שזה המקצוע שלהם, וזה מה שהם עושים כל היום...)

במהירויות כאלה, אוברקלוקינג הוא בפירוש לא לשיפור ביצועים מעשי, אלא להתלהבות\"ספורט", ותו לא.

פורסם

במהירויות כאלה, אוברקלוקינג הוא בפירוש לא לשיפור ביצועים מעשי, אלא להתלהבות\"ספורט", ותו לא.

ומה רע בזה? אם זה מה שעושה לו טוב....

פורסם

לא רע.. אני מכיר הרבה מאוד אנשים שיסתכנו אפילו במוות של עצמם רק בשביל הספורט שהם אוהבים...

הבעיה היא שיש פה אנשים שחושבים שאם הם יעלו את הבאס שלהם מ-133 ל-145, ואת מהירות המעבד מ-1.4GHz ל-1.6GHz, זה באמת יתן להם משהו..

מקסימום הם יוכלו להגיד: "יש, דפקתי את AMD\אינטל. שילמתי על 1.4GHz וקיבלתי 1.6GHz".. שיפור מעשי (כלומר, כזה שהם ירגישו, שהוא יותר מסתם "עוד 100 נקודות ב-3DMark 2001"), זה לא יתן להם.

פורסם

אבל יש אנשים שלא מחליפים מחשב כל שנה שנתיים ואז כשהמשחקים החדשים דורישם יותר כוח מהמעבד והזיכרון וכמות זיכרון גדולה הoc נותן שיפור באמת משמעותי (ואני לא מייחס בכלל ל3dmark כי היא לא נותנת שום מדד אמיתי לגבי ביצועי המחשב אלא רק לכרטיס המסך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים