עבור לתוכן

עזרה בנושא פרוייקט גמר במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

שימוש בWPF מחייב ויסטה אם אני זוכר, איכשהו אני בספק שבבתי הספר יש כבר ויסטה על המחשבים

XNA 2.0 לפי דעתי זאת דרך ממש נחמדה להתחיל לכתוב משחקים, אני יודע שהגרסה הקודמת של XNA באם עם קוד מקור מלא לספייס שוטר קטן כזה, שאפשר לקרוא אותו. חוצמזה יש המון מדריכים\אתרים שמוקדשים למשחקים בXNA.

השאלה היא גם איך אתה מסתדר עם תוכנות גרפיקה? כי לפי מה שאני מבין אסור לך DLLים חצוניים, אז מה עם גרפיקה למשחק שלך זה מותר לך להוריד?

ובלי קשר, זה ממש מגניב שנותנים כזאת יד חופשית לפרוייקט בבצפר, אני עשיתי בגרות 5יח' על פסקל וזהו, אפילו לא אסמבלי או לפחות C במקום פסקל

פורסם
  • מחבר

XNA זה לא בעצם SDK שמבוסס על SDK?

אין לי מושג אם היא תיתן בכלל... המטרה שלה זה להגדיל כמה שיותר את המרחק ביני לבין תוכנה עובדת (היא כמובן לא תגרום לי לבנות direct xreaper או משהו כזה... אבל הרעיון ברור)

בנוגע לגרפיקה במשחק- אני לא חושב שתהיה לה בעיה עם זה.. אפשר לחשוב שהגרפיקה (מודלים,אנימציות,תמונת רקע כלשהי וטקסטורות) זה מה שיעשה את הפרוייקט

פורסם

XNA זאת פלטפורמת משחקים, זה בעצם ערימה של API שמחוברים ביחד בשביל לתת ל"משתמש הקצה" אפשור נוחה יותר ליצור משחקים,

בלי לשבור את הראש על בניית הייסודות שיתמכו במשחק, ולהתרכז יותר בעיצוב ואיכות המשחק.

אם אתה רוצה ליצור משחק כפרוייקט גמר, אין סיבה שהמורה לא יתן לך להשתמש בXNA, זה לא אומר שאין משחקים שכתובים סתם בC# אבל המשחקים האלו מסתכמים לרוב ברמה של משחקים וינדאוס בסיסיים (לא הפינבול). בשביל ליצור פינבול (בלי להתאבד בדרך) תצטרך להשתמש בXNA.

כאן יש הסבר של צוות הפיתוח על מה זה XNA בדיוק: http://blogs.msdn.com/xna/archive/2006/08/25/724607.aspx

אני ראיתי כמה משחקים שנוצרו בC# והם לא היו ראויים להקרא משחקים, כל משחק שניסה להיות יותר מטטריס\פוקר נראה, והתנהג גרוע. C# כשלעצמה (לייתר דיוק ה.NET לבדה) פשוט לא טובה למשחקים, XNA פוטרת הרבה בעיות עם C# ומשחקים שנוצרים בעזרת הפלטפורמה הם משחקים ברמה הרבה יותר גובהה, אם אני לא טועה הוציאו לא מזמן משחק XBOX360 שפותח כולו בעזרת XNA.

פורסם
  • מחבר

טוב לדעתי המורה כן תסכים (אין לי מושג למה חשבתי שXNA זה כמו game maker למשל... שאגב המורה בחיים לא תסכים להשתמש בו)

פורסם

לא רואה שום סיבה להשתמש בגרפיקה כזאת

אבל אם כבר תרצה

באמת תשתמש בxna

בנה משהו קל

לדוגמא סנייק

פורסם

את ה5 יחידות שלנו אנחנו עושים באסמבלר ופסקל

5 יחידות פרוייקט זה בC#

בגלל ההבדל הרב בין השפות החליטו לא להגביל אותנו לידע שהשגנו בפסקל/אסמבלר

כמובן שהכל חייב לעבור אישור...

--

בנוגע לגבול של תכנות עצמי

בוא נגיד את זה ככה

כל מה שמגיע עם visual studio 2005/8 במצב של ווינדוס אפלייקשן הוא שמיש

אסור לך להוריד קבצים שמישהו אחר עשה (קבצי DLL למשל) ולהשתמש בהם בפרוייקט

אני חושב שאני צריך "לאכזב" אותך.

אני מניח אם ככה שאתה בכתה יא מגמת טכ"ם - הנדסת תוכנה

לפי הבגרויות שתיארת וזה שאתה עכשיו מתחיל לבחור פרויקט

אני הגשתי את הפרויקט שלי לפני יומיים :-)

רק לתת לך רעיונות לכמה מהפרויקטים המרכזיים שהיו אצלי בכתה

1) תוכנה לזיהוי פנים שמחליפה את המעבר בין המשתמשים של ה WINDOWS לתוכנה עצמה ומאפשרת לך להתחבר באמצעות המצלמה

2) פרויקט להפיכת מפות טופוגרפיות לתלת מימד ( אין יותר מדי מה להסביר )

3) תוכנה שמופעלת אך ורק על ידי זיהוי קול לבעלי מוגבלויות כולל אפשרויות תכנות לפפקודות בלתי מוגבלות ושליטה בישומים אחרים.

בנוסף היו דברים בינוניים יותר

4) תוכנה שמתפקדת כמו אוטלוק עם שליחה קבלה פנקס כתובות וכו

5) תוכנה שמתפקדת כמו פירפוקס עם טאבים וכו

והיו את התוכנות הקטנות

6) טטריס ברשת

7) דמקה ברשת

8) שח מט ברשת

|עריכה|

והיו עוד 3 תוכנות ממש קטנות שהם נגני אודיאו וידאו

|עריכה|

בעקרון המשחקים זוכים לפחות פרגון מצד הבוחנים, כמובן שהכל תלוי על איזה בוחן ומי המורה שלך אבל בכללי זה המצב.

אני גם בהתחלה מאוד רציתי משהו שהוא תלת מימד תיכננתי לבנות תוכנה שמייצרת מבוכים שהמשתמש הולך בהם אבל לא דברים מרובעים אלא מבוכי מעגלים ועם כמה קומות.

מהר מאוד ירדתי מהנושא אחרי שהבנתי איזה סיבוך זה לעשות כזה דבר.

אם בכל זאת אתה הולך על המשחק מה שבתאכלס רציתי להגיד לך זה שכן מותר לך להוריד קודים מהאינטרנט ולהשתמש בקודים של אחרים עד 10% מהפרויקט שלך ובתנאי שאתה יודע מה קורה שם, אם אתה עושה כזה דבר זה בטח קוד מסובך ואז הבוחן בטוח ישאל עליו.

דרך אגב אפילו מעריכים שימוש באינטרנט והתבססות על קודים קיימים כי זה מראה על רמה גבוהה יותר של הבנה.

אם אתה לא מאמין לי אני ממליץ לך לשאול את המורה שלך ומקסימום לבקש ממנה לשאול את האחראיים עליה בנושא.

מקווה שעזרתי

יוגב

פורסם
  • מחבר

אתה לומד בנס ציונה

אני מרגיש את זה

עזוב את מה שעשיתם.. אני בטוח שלמורה (גלינה?) לא תהיה בעיה עם איזה משחק נחמד

פורסם

חחח אני חושב אני יודע מי אתה :-P

נתקלתי רק פעם אחת בכינוי מגף :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים