עבור לתוכן

עזרה בנושא פרוייקט גמר במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

טוב הדרישות לפרוייקט בעיקרון זה שימוש בשפה C# ומבוסס windows application לא קונסולה וכו'

--

מפה זה בערך חופשי לחלוטין

אני יכול לעשות הכל רק לתכנת הכל בעצמי

אז הרעיון הכללי שלי כרגע זה איזה משחק אחד הכיוונים המועדפים עלי זה space shooter כלשהו

עכשיו בעיקרון יש לי שאלה אחת שהייתי רוצה לשמוע דעות של אנשים

אני יודע שאפשר לתכנת בopenGL ובdirectx (אם יש עוד אז סבבה) השאלה אם כדאי לי בכלל להתחיל ללמוד אחת מאלה בשימוש בפרוייקט או לבנות את המשחק בדרך שוב (שוב אין לי מושג איך)

בעיקרון אני רק צריך קצת הדרכה על בניית משחקים כללי (C# בדגש)

פורסם

אני חושב שדבר ראשון תוריד את XNA

שזה לבניית משחקים ב-.NET

פורסם
  • מחבר

מפה זה בערך חופשי לחלוטין

אני יכול לעשות הכל רק לתכנת הכל בעצמי

אני מודע לקיום של XNA הבעיה היא שאני חייב לתכנת את הכל בעצמי..

פורסם

איפה הגבול של לתכנת בעצמי? נגיד GUI לאיזה WINDOWS APP ש VS מכין זה בסדר?

אגב, איך זה שאין הגבלה אצלכם? לא למדתם עוד נושאים לא לבגרות במקביל לבגרות של מדעי המחשב? כי אצלנו הפרוייקט חייב להיות מערכת מידע (בנק, חנות או סתם איזו חברה) :\

פורסם
  • מחבר

את ה5 יחידות שלנו אנחנו עושים באסמבלר ופסקל

5 יחידות פרוייקט זה בC#

בגלל ההבדל הרב בין השפות החליטו לא להגביל אותנו לידע שהשגנו בפסקל/אסמבלר

כמובן שהכל חייב לעבור אישור...

--

בנוגע לגבול של תכנות עצמי

בוא נגיד את זה ככה

כל מה שמגיע עם visual studio 2005/8 במצב של ווינדוס אפלייקשן הוא שמיש

אסור לך להוריד קבצים שמישהו אחר עשה (קבצי DLL למשל) ולהשתמש בהם בפרוייקט

פורסם

וואו זה נחמד יחסית... אותנו מטרחנים בשנה הראשונה (י') בלימוד מסדי נתונים 3 שעות בשבוע (שזה עוד ידע שימושי יחסית) ובשנה השנייה VB וניתוח מערכות 6 שעות (משעמם עד כדי הברזה 70 אחוז מהשיעורים) בשביל פרוייקט ב יב' ב VB שלא באמת עוזר במשהו...

פורסם
  • מחבר

אנחנו עברנו שיעורי access בי'... בהחלט סיוט

---

נחזור לשאלה המקורית!

בשביל לעשות משחק בC#

עדיף לי ללמוד(בחר אחד או יותר)

1.Directx

2.OpenGL

3.אחר

פורסם

קודם כל, אתה לא יכול לפתח ב C# לא ב OpenGL ולא Directx, ללא איזשהו SDK מהאינטרנט. בשביל Opengl אתה צריך איזשהו wrapper, בשביל directx אתה צריך את ה MDX של ה Directx SDK או XNA.

לדעתי הלא מלומדת הכוונה ב"לא להשתמש בקוד חיצוני" הוא לא "לא להשתמש ב SDK רשמיים של מיקרוסופט."

למשחקים דו מימדיים הייתי ממליץ לעבוד עם silverlight או WPF ,גם הם של מיקרוסופט.

פורסם

אני חייב לציין שלא צריך להשקיע כדי לקבל 100 אם זוהי המטרה

מעבר לזה, כמה זמן יש לך? כי אם אני לא טועה שנת הלימודים בבצפר כמעט הסתיימה

אפשר לעשות איזה משחק לוח טוב עם AI, משחק פשוט ב3D אם יש לך ידע מתמטי ופיזיקאי טוב(למשל כדור שנע על לוח מעופף, ולכל מקום שהוא זז הוא משפיע על הלוח), זה ממש בגדול ואם אתה מעוניין יותר ללמוד מאשר לקבל 100.

ממה שנראה לי פאקמן יכול לצאת לך טוב, אבל קצת מעבר לרמת בצפר(קצת גרפים, AI, אפשר להוסיף גם DB)

פורסם
  • מחבר

אם אתם לא עוקבים אני ביא' והפורייקט הוא לסוף י'ב

silverlight הא? מהו ה learning curve שלו לעומת הWPF שהזכרת אני מחפש משהו שאפשר ללמוד במהירות ולא משהו שיקח לי את רוב השנה

פורסם

opengl, כמדומני, זמין דרך ה- c# בלי צורך בהתקנות נוספות (או ככה זה לפחות נראה במחשבים של אלו שהליטו לעשות דברים אחרים בתרגולים הפתוחים).

פורסם

אם אתם לא עוקבים אני ביא' והפורייקט הוא לסוף י'ב

silverlight הא? מהו ה learning curve שלו לעומת הWPF שהזכרת אני מחפש משהו שאפשר ללמוד במהירות ולא משהו שיקח לי את רוב השנה

למי שמכיר c# יחסית מאוד פשוט. הוא נחשב למאוד אלגנטי (בטח שביחס ל XNA או Opengle)

אפשר להגיע לרמה די טובה ב silverlight כבר לאחר שעתיים של צפיה בסרטי ההדרכה (המצוינים) באתר של microsoft.

פורסם
  • מחבר

טוב בנתיים הדבר היחיד שלמדתי זה console ואפילו לא נגענו בwindows application וכו'

נראה לי שאני אחכה קצת

פורסם

אתה מקבל תוספת ניקוד על שימוש בOPEN GL או בכול API תלת מימדי אחר ? לפי דעתי אם זה לא חובה תוותר, זה עלול לעלות לך בהרבה כאבי ראש.

פורסם
  • מחבר

עוד נקודות על השקעה?

פשוט חשבתי לעצמי אם כבר אני עושה משחק אני מעדיף לא לעשות אותו בשיטה עקומה כלשהי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים