עבור לתוכן

בעיה בחיבור שני HARD DISK!!

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שני HARD DISK של MAXTOR (מחשב ישן) עכשיו אני לא מצליח לחבר את שני ה HARD DISK אני יודע שאחד צריך לכוון על MASTER והשני על SLAVE עשיתי את זה וכשאני מדליק את המחשב אז הוא אומר לי ללחוץ על CTRL+ATL+DELETE ניסיתי הכל ואני לא מצליח להפעיל את שניהם ביחד!

הנה תמונה עם תצליחו לראות משהו.

e4a492bd52af1.ch.jpg

מצד שמאל זה MASTER והשני זה SLAVE

איך אני אמור לחבר?

תודה!!

פורסם

אתה מנסה לחבר את שניהם על אותו הכבל? אם כן תוודא שהמאסטר יושב על הצד השחור, הסלייב על האפור והכחול מתחבר ללוח האם.

אם זה לא עוזר נסה לבודד את הבעיה בלחבר רק את המאסטר ולראות אם זה עובד.

פורסם
  • מחבר

כן,חיברתי את שניהם על אותו כבל! הצבעים מתאימים!

וכן חיברתי רק את המאסטר והוא עובד לבד, אבל שניהם לא עובדים ביחד!

מוזר!

פורסם

נסה לג'מפר את הדיסק הקשיח השני כ- CS

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר אחי?

פורסם

CS- Cable select, במצב הזה אין צורך לג'אמפר את ההתקנים כמאסטר או סלייב, הכבל (בגדול) קובע.

לדעתי הבעיה שלך לא נובעת מהגדרות לא נכונות של המאסטר/סלייב אלא פשוט מסדר Boot לא נכון.

תכנס לביוס, ותבדוק קודם כל ששני ההארד-דיסקים מזוהים, בהנחה שכן, תבדוק ש First boot device הוא ההארד-דיסק עליו מותקנת מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה שאמרת לי, להיכנס לביוס וזה...

ובאמת אחי המחשב לא זיהה את ה HARD DISK אז זה אומר שהבעיה הייתה ב HARD DISK נכון?!

החלפתי HARD DISK ובדקתי אם המחשב זיהה אותו, והוא זיהה אותו!

עכשיו באתי לפרמט הוא מתחיל לפרמט והכל טוב ואחר-כך הוא אומר לי שהוא לא יכול להעתיק קובץ מסויים, זה יכול להיות בעיה בדיסק או ב HARD DISK?

פורסם

כנראה בעיה בדיסק או בכונן האופטי שלך. אתה יכול לעשות ignore ולהמשיך עם ההתקנה?

באיזה שלב של ההתקנה (ואיז מערכת הפעלה) אתה מקבל את הודעת השגיאה?

פורסם
  • מחבר

כן אם אני לוחץ על אנטר כמה פעמים (כדי שהוא ינסה להעתיק שוב את הקובץ) אז אני יכול להמשיך!

נכון אחרי שבוחרים את סוג מערכת NTFS וכל זה אז אחר-כך יש טבלה כזאת שמעתיקה את הקבצים(שרושמת למטה את השם של הקובץ שהיא מעתיקה), אז שם!

WIN XP!

אבל הצלחתי להתקין, אבל בכל זאת מה נראה לך הבעיה?

ואיך אני מזהה את ההתקנים של הדרייבירים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים