עבור לתוכן

סוגי מהירות שעון במחשב???

Featured Replies

פורסם

אם אפשר הסבר קצר על סוגי מהירות שעון במחשב,.

ממה שאני מבין יש מהירות שעון בכמה רכיבים: במעבד (אני מדבר על 9300 יש 333MHZ), בזיכרון (דגם 800 יש 400MHZ), וממש שאני מבין בלוח אם רשום 1333MHZ ואפילו 1600 בין זיכרון למעבד, נכון?, מז"א כל המהירות האלה ואיך הבדיוק הם קשורות אחד לשני.

תודה.

פורסם

יש מהירות באס (FSB). במקרה זה 333MHZ.

מהירות המעבד מתקבלת ע"י הכפלת ה-FSB במכפלה כלשהי, אשר ייחודית למעבד. למשל ב-Q9300 זה 333*7.5=2500MHZ.

מעבדי ה-EXTREME היקרים של אינטל באים עם מכפלה פתוחה - אתה יכול לשנות אותה וכך למעשה לעשות אוברקלוק או אנדרקלוק למעבד בחופשיות, בלי תלות בלוח או בשאר הרכיבים.

כעת, יש את המהירות האפקטיבית של ה-FSB שזה המהירות כפול 4 (כי הבאס מעביר 4 פעימות מידה במחזור שעון). במקרה זה 1333MHZ. כשמדברים על FSB של לוח או של מעבד, רוב היצרנים מזכירים את המספר הזה (יותר גדול, יותר מרשים - נכון)?

ה-FSB זה בעצם המהירות בין המעבד לזיכרון.

יש גם את המהירות של הזכרון עצמו. בזכרונות DDR הישנים הוא נע בין 133 ל-200 MHZ, ב-DDR2 בין 200 ל-533 MHZ וב-DDR3 מעבר לכך.

כל זכרון DDR הוא כשמו, DOUBLE DATA RATE - מעביר 2 פעימות מידע במחזור שעון. לכן ל-DDR2 במהירות 400MHZ יש תדר אפקטיבי של 800MHZ.

כשתדר הזכרון שווה לתדר הבאס - אומרים שהמעבד והזכרון עובדים באופן סינכרוני, ורבים יגידו שזה המצב האופטימלי. גם אם תעלה את המהירות של אחד מהם, הביצועים אולי ישתפרו רק במעט, ובמשימות מסוימות אף ייפגעו בגלל אובדן הסינכרוניות.

פורסם

^^^ אחלה הסבר. יש מצב להסבר דומה למעבדי AMD שם בקר הזיכרון משולב במעבד ויש משהו שנקרא HYPER TRANSPORT?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר המפורט! :xyxthumbs: !

אז ממה שהבנתי, אני לוקח מעבד Q9300 שה-FSB שלו הוא 1333,הלוח אם גם צריך לתמוך במהירות זאת (אני לוקח אסוס P5E שתומך), ומפה אני צריך לקחת זיכרון DDR כמה שיותר קרוב למהירות זאת שיותר יהיה אופטימלי, נכון הבנתי? כאילו אני צריך מהירות זיכרון תיהיה גם 1333MHZ FSB.

פורסם

הבדל יהיה קטן מדי. יחסית למחיר, לזכרונות 800,

לא תרגיש הבדל.

פורסם

בגלל זה בלוח אם יש מחלקים.

אתה יכול לקחת זכרון 800 שמאוד נפוץ וזול היום, ובעזרת המחלק בלוח אם (מה שנעשה אוטומתית)- מוגדר יחס בין ה800 ל1333 שהם יעבדו בתאימות

פורסם
  • מחבר

אני מבין שמוגדר יחס שיעבוד ביחד, אבל יותר אופטימלי ויותר מהיר לעבודה לקחת זיכרון שהמהירות כמה שיותר קרוב למהירות המעבד?

פורסם

תאורטית כן. פרקטית לא תראה הבדל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים