עבור לתוכן

בעיית איטיות במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני לא יודע מה יש לי במחשב בזמן האחרון אבל כשאני מתקין משחקין או פותח קבצי RAR\ZAP הוא עובד כמו צב.

את אותם משחקים שכרגע אני מנסה להתקין והוא טוען ים זמן הוא התקין לפני כחודש בקצב הרבה יותר מהיר, גם קובץ מסויים של RAR שפתחתי לפני כחודש במס'

דקות עכשיו נפתח לי רק לאחר 40 דקות!!!

אני לא יודע אם זה קשור אבל הלפתי לא מזמן את הזיכרון (מ-512MB ל-1024MB) ואולי הזיכרון הזה לא טוב או משהו. יש מצב?

יש איזה תוכנה או משהו שאני יכול לבדוק למה זה כזה איטי?

תודה!

פורסם

קודם כל תוודא שלא רץ לך משהו "רע" ברקע... תריץ תוכנה לניקוי רוגלות ווירוסים...

בנוסף תעלה תמונה של התהליכים שרצים לך ברקע (control + alt + delete ושם תלחץ על "תהליכים") - לרוב אתה גם תראה שבזמן שאתה מפעיל יישום "כבד" מדי למחשב, המעבד יהיה עסוק והאחוזים יעלו דרמטית - יותר מדי והמחשב מזדחל.

וכן, יכול להיות זיכרון לא מתאים או דפוק - איך לבדוק? תוריד את החדש ששמת ותפעיל בלעדיו את התוכנות שלך...

פורסם
  • מחבר

יש לי הרבה תוכניות שרצות ברקע ועכשיו זה עוד יחסית בסדר אבל אני לא יודע איזה תוכניות אני יכול לסגור.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לא הרבה מדי תהליכים, אני אישית לא רואה משהו מחשיד... (אולי מלבד העובדה שאתה משתמש בדפדפן של מיקרוסופט חחח)

עריכה: חוזר בי! מה זה CCC ומה זה MOM? פעם ראשונה רואה דבר כזה...

אבל יש מצב שאתה מצלם לי את אותה התמונה *בזמן* שמתרחשת תופעת האיטיות? כי אז אפשר לקבל יותר מושג לגבי הבעיה..

פורסם
  • מחבר

בזמן האיטיות זה כמו שאמרתי, שאני מתקין או פותח קובץ RAR\ZAP, אבל ה"איטיות" הזו בעצם זה התהליך מאז שאני מתקין משהו ועד סיום ההתקנה

פורסם

כאשר אתה פותח תפתח ctrl + alt +delete ותלחץ על תהליכים שם תלחץ על cpu ותיראה אם יש משהו על 100% יציב או משהו בסיגנון אם לא תלחץ על

mem usage ותיראה מה אוכל את הזיכרון אם תמצא שם משהו חריג תגיד לנו מה הוא ונגיד לך מה זה :)

נ.ב:

start -> run -> %temp%

תסמן שם הכל ותמחק מה שיש לך שם...

פורסם

אם זה רק הפתיחה של הקובץ נהייתה איטית והמחשב עצמו עובד כרגיל זה כבר משהו אחר...

הרבה דברים בעצם, החל מאנטיוירוס, עד לקשיח שנהיה מלא (פרגמנטציה) ואולי הזיכרון מחזיר טעויות בפתיחה (CRC)

יכול להיות שיש בעיה עם כתיבה של הקשיח, או למשל הגדרה לא נכונה (DMA/PIO)

אם זה לא הזיכרון אז אולי בגלל פרגמנטציה של הקשיח... (אין לי הסברים אחרים שיועילו לך)

1. תבדוק בחיבורי החומרה תחת הקשיחים (תדשדש קצת) שהם עובדים בשיטת DMA.

2. תנסה לבדוק איך אתה עובד בלי הכרטיס זיכרון.

3. תבדוק מה מצב הקשיח? אולי הוא מלא מדי? ואם יותר מחצי פנוי, אז תבדוק אם עשית לאחרונה Defrag...

פורסם
  • מחבר

זה לא רק הפתיחה של הקבצים (אבל בעיקר שם מרגישים את השינוי), זה כל המחשב.

אנטיוירוס אין לי בשבועיים שלוש האחרונים, הדסיק קשיח סביר ביותר. ולא הבנתי מזה CRC

איך אני בודק הגדרות נכונות של הדיסק הקשיח (DMA/PIO)? איך אני בודק שהוא עובד ב-DMA? ומזה DEFRAG? איך בודקים אותו?

פורסם

Defrag זה איחוי דיסק... תכנס למאפיינים של הדיסק הקשיח שלך ושם תהיה לך את האפשרות. (בהסבר פשוט, זה גורם לפיזור הקובץ על הדיסק אם אתה אחרי הרבה מחיקות והעתקות...)

CRC זה אלגוריתם בדיקה שתוכנות כמו RAR משתמשות כדי לבדוק אם פיסת הזיכרון שפתחת היא תקינה או שצריך לנסות ולפרוס אותה שוב... אין לך מה לעשות עם זה, אבל זיכרון פגום אמור לתת הרבה שגיאות כאלה ובכך להאט את תהליך פריסת קובץ RAR

כדי לבדוק שאתה עובד עם די אמ איי (99% שזו לא הבעיה), אתה צריך להיכנס למנהל התקנים ולגשת לכוננים הקשיחים ולחפש שם

אמור להיראות ככה:

http://www.onthegosoft.com/images/photobackup/dma4.gif

פורסם

איטיות... הרבה דברים יכולים לגרום לאיטיות

וירוסים ורוגלות - לסרוק בתוכנת אנטי וירוסים ואנטי רוגלות , אם יש משולב גם סבבה

יש את MOM.EXE ו CCC.EXE מה אלה ?? כדאי לבדוק ברצינות

ניקוי דיסק - באמצעות תוכנות , יש בסטיקי תוכנות מומלצות , או ע"י הכלי של וינדוס

איחוי - יש כלי של הוינדוס גם טוב , ויש תוכנות בסטיקי

זיכרון - אם אין לך מספיק זיכרון RAM ואתה פותח הרבה תוכנות , ספיציפית כבדות , אז תוסיף זיכרון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים