עבור לתוכן

לבי מעבד זכרון ולוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום,אני מתכנן מחשב עם

Intel Q9450,2.66GHz 1333MHz-FSB

GA-P35-DS3R 1333MHz FSB

4GB Memory 800MHz CL4

ושיניתי את המעבד ל

Intel Q6700 2.66GHz 1066MHz-FSB

עכשיו הזכרונות הם CL4,אם אני משנה את התדר של הFSB - אז זה יקח יותר זמן לזיכרון?(וזה אותו CL) וזה אותו תדר של המעבד,

אבל FSB קצת יותר נמוך.

וגם - מהירות הFSB נקבעת עפ"י הלוח אם או לפי המעבד?

(כלומר המהירות של הFSB היא תמיד 1333MHz לפי הלוח אם,או שהיא תהיה לי 1066MHz לפי המעבד?)

תודה!

פורסם

מהירות המעבד והזכרונות ניתנת לכיוון דרך הBIOS של לוח האם, ותלויות בהגדרות אלו בלבד (למעט המגבלות הפיזיות של הרכיבים).

בחלק מלוחות האם יש מצב אוטומטי, בו הלוח מזהה את הרכיבים המותקנים בו ומגדיר בהתאם. בכל מקרה, ההגדרות הרלוונטיות הן FSB ויחס FSB/זכרון.

למעבד Q6700 יש FSB 266 (הכוונה לא לRATED FSB, שהוא פי 4 - 1066). לזכרונות 800 יש תדר בסיס של 400.

במילים אחרות, ללא OC צריך להיות מוגדר אצלך BUS 266 ויחס 1:1.5, ואז הזכרונות יעבדו בדר הנורמאלי שלהם (800 מבחינתך).

התזמונים הם יחסיים לתדר הזכרונות, לכן אם אתה מגדיר תדר נמוך יותר תקבל זכרון איטי יותר (אפשר להתעסק גם בתזמונים דרך הBIOS, אבל זה עובד טוב יותר לכיוון ההפוך - העלאת התזמונים כדי לעלות את תדר הזכרונות בOC).

בקיצור - לא תהיה לך שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

אממ תודה על התשובה אבל לא ענית לי על השאלה,

הזכרונות,יעבדו מהר יותר בהתאם לCL4 שלהם,עם מעבד עם FSB יותר גבוה?

והFSB נקבע לפי הFSB של המעבד,או לפי הFSB שהלוח אם תומך בו?

פורסם

המספר הנלווה לCL הוא תזמוני הזכרונות. מספר זה מבטא כמה "יחידות שעון" לוקח לזכרונות לבצע פעולה מסויימת, כאשר התדר של הזכרונות הוא כמות "יחידות השעון" בשנייה (עבור זכרונות 800 מה"צ, מדובר בתדר אמיתי של 400 מה"צ - כלומר 400,000,000 "יחידות שעון" בשניה).

לזכרון CL4 לוקח 4 יחידות שעון לבצע פעולה בסיסית אחת בלי קשר לתדר - אבל כמה זמן בפועל זה נמשך, כאמור תלוי בתדר. למשל, 667 מה"צ CL4 שקולים מבחינת זמן התגובה לזכרונות 800 מה"צ CL5. אני לא מבין מה בדיוק אתה שואל כאן.

לגבי FSB - כל לוח אם תומך בטווח מסויים של תדרים, כאשר היצרן מציין בד"כ את הנפוצים שבהם. למעבדים, לעומת זאת, ישנו תדר עבודה מסויים הנקבע ע"י היצרן (אם לא מחשיבים OC). המעבד הוא זה ש"קובע" את התדר בהגדרות ברירת המחדל, אם כך - כל עוד לוח האם תומך בתדר הזה. במקרה שלך, הלוח (והמעבד) יעבדו בתדר 266, כלומר FSB אפקטיבי של 1066. אתה יכול לשנות את ההגדרות האלה דרך BIOS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים