עבור לתוכן

מתי אמור להגיע ה"נהלם" לארץ? מה תהליך הייצור שלו? והאם תיהיה לו תושבת חדשה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אה טוב לשמוע את ההתפחויות.

כנראה אלך על הE8400, מגיע בתדר 3.0GHZ, קריר, לא צורך הרבה חשמל, תהליך ייצור 45nm. מה אפשר לבקש יותר?

תודה וחג עצמאות שמח, חברים.

• תגובות 52
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביקשת השוואה אז הנה לך

http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2007/quake-iv,389.html?p=1308%2C1267%2C1264%2C1252%2C1261%2C1248%2C1245%2C1249%2C1246%2C1257%2C1256%2C1234%2C1233%2C1299%2C1293%2C1296%2C1292%2C1226%2C1221%2C1317%2C1219%2C1313%2C1284%2C1276%2C1311%2C1310

אין שם את ה 4200*2 אבל יש שם את ה4000*2 שהוא רק ב100 מגה הרץ יותר איטי וגם אותו הוא לוקח בהרבה!!!!

פורסם

QUAKE 4 עובד מצוין עם ריבוי נימים. הייתי שמח לבנצ' של משחקים יותר עדכניים. COD4, CRYSIS, WITCHER , אפילו OBLIVION.

לי יש 8800GT עם 4200 X2 ו 1GB DDR400 והכל חוץ מ CRYSIS רץ לי על מקסימום ב 1280. בתכלס המעבד הפך ללא רלוונטי(או משמעותית פחות מאשר הכרטיס מסך). או במילים אחרות, התועלת השולית של כל שקל שתשקיע במעבד קטנה מאשר בכרטיס מסך.

פורסם

יש לי איזושהי סוגייה קטנה לעלות פה בהקשר לנושא:

הרי ידוע לכולם שה"נהלם" ישתמש בתושבת חדשה משמע לוח אם חדש (מאחר והוא רק יתמוך בDDR3 לפי השמועות).

הנק' היא זאת , למרות שאני גם לא מאמין להגיד למישהו "חכה עוד מעט יצא משהו יותר טוב..." האם במקרה הזה שאנחנו בוודאות יודעים שיש תושבת חדשה , לא כדאי לחכות עם שידרוגים מסיביים כאלה עכשיו וכבר לקנות מחשב חדש בעוד כמה חודשים??

אפילו שכל מחשב שתקנה עכשיו לא ייפול בביצועים ממחשב בעוד כמה חודשים , לא כדאי בכל מקרה לדחות את השידרוגים האלה?

פורסם

תמיד ייצא משהו יותר טוב

פורסם
  • מחבר

אתה מעלה פה את השאלה הנוסטלגית "לקנות מחשב עכשיו או לחכות קצת לירידת מחירים/טכנולוגיה חדשה"

בכלליות התשובה היא כמו שאמר lipa "תמיד ייצא משהו טוב יותר", השאלה היא עד כמה זה דחוף לך לרכוש את המערכת.

במידה ולא תמיד תוכל לחכות.

פורסם

כמובן שתמיד יצא "משהו יותר טוב" אבל הנימוק הזה מתבטל בקפיצות טכנולוגיות משמעותיות... למשל, ארכיטקטורה חדשה של מעבדים

פורסם

אם זה לא יוצא בזמן הקרוב (שבועיים-חודש גג) אין מה להמתין.

(הכוונה ביוצא זה מגיע לחנויות שאתה יכול לקנות)

פורסם

שוב , קצת פיספסתם את הנק' שלי , ברור שתמיד יצא משהו טוב אבל במקרה הזה אנחנו מדברים על "קפיצה טכנולוגית" , מעבר לתושבת חדשה שלא תתמוך אחורה לתושבת הישנה (די ברור למה...) , האם עדיין שווה לשדרג עכשיו (דווקא עכשיו ולא לחכות כמה חודשים?) ?

אני מת לשדרג את המחשב שלי אבל דוחה את זה רק בגלל המעבר לתושבת החדשה , נראה לי די דבילי לשדרג עכשיו לQ או לכל מעבד אחר כאשר בעוד מס' חודשים עוברים לתושבת חדשה.

שוב , הנק' היא לא לחכות כדי לקנות את המחשב הכי מפלצתי אלא לחכות כדי לא ליפול בתפר הזה של המעבר לתושבת חדשה...

פורסם

תמיד יש משהו חדש אבל יש נקודות מסויימות שבהן כן שווה לחכות נקודה אחרונה כזאת לדעתי הייתה יציאת הקונרו למשל,שהווה קפיצה גדולה ומשמעותית אולי הגיעה כרגע עוד נקודה כזאת לא רק מבחינת הטכנולוגיה של המעבד אלא בעיקר המססיב,אם בדרך כלל אנחנו משדרגים ואומרים הזיכרונות ישארו הלוח ישאר תחליף מעבד כרגע יש צורך להחליך הכל ולכן אולי כן שווה לחכות אם זה לא ממש דחוף

פורסם

גם אם זה יהיה פי 2 ביצועים (מה שלא יקרה, אבל לצורך הדיון) אז מה?

אתה באמת צריך שיפור בביצועי המעבד?

זה לא שינוי של 2 מעבדים פתאום כמו שהמעבר היה לכפולי ליבות

גם היום המעבד לא כזה מנוצל בשימוש ביתי

(הכתוב לעיל מתייחס למשתמש ביתי שבדרך כלל משתמש בו לצרכים בסיסים ומשחקים)

פורסם

לדעתי מי שרוצה מחשב חדש, כן צריך לשקול כיום, או אולי לחכות לכרטיסי מסך החדשים (כמו של ATI שכבר צריך לצאת החודש או חודש הבא), ויתנו שיפור מאוד משמעותי.

לדוגמא ATI החדש נותן כמה עשרות אחוזים יותר בביצועים לעומת 9800GX2 וגם לעומת ה 3870X2 של ATI.

לגבי מעבדים, זה לא שמעבד QX9770 הוא "חלש".

לדעתי השיפור שנקבל מן המעבד החדש יהיה משהו כמו 10-20 אחוז לכול היותר (ו20 אחוז זה ממש בהגזמה, לדעתי אין מצב ליותר מ10 אחוז או משהו כזה).

אם אדם קונה כיום מעבד כמו Q9450 או QX לסוגיהים, שם אותו על לוח אם טוב עם כמות זכרון טובה ומהירה אז בהחלט הוא יכול לחכות לפחות שנתיים עם המעבד והלוח האם, עד שיצאו מעבדי 32 נאנו, ועם איזה 16 ליבות, ותמיכה מובנית בכול מיני האצות של גרפיקה וכו'.

לדעתי אם קונים היום מעבד, אין סיבה להחליף אותו למעבד חדש, אלא אם אתם מקבלים איזה פי כמה יותר ביצועים ואכן צריכים אותם.

ובכלל חוץ מאולי משחקים ממש כבדים וחדשים, או כול מיני תוכנות מתמטיות, רוב האנשים היום "מסתפקים" גם במעבד "חלש" כמו AMD 3200 לצורך אופיס, גלישה ברשת וכו' בלי שום בעיה.

פורסם

נכון שברגע שיצאו המעבדים בתושבת החדשה זה לא אומר שיפסיקו לייצר לוחות מתאימים וזכרונות DDR2 ויעברו באופן חד רק לתושבת החדשה אבל תקנה מחשב בעוד כמה חודשים שכבר תומך ב"טכנולוגיה החדשה" ויהיה לך ראש שקט לעתיד גם כשתרצה לשדרג בעתיד הרחוק.

תקנה מחשב חדש עכשיו ותרצה בעתיד לשדרג אותו אתה תהיה הרבה יותר מוגבל ביכולות השידרוג מאשר אם תחכה עד ליציאת הטכנולוגיות החדשות.

אתה תצטרך ככול הנראה להחליף לוח אם ואיתו את הזכרונות ותוסיף לזה אולי שידרוג כרטיס מסך שהפך להיות השידרוג הכי נפוץ ואז אתה מגיע כבר עוד מעט להחליף מחשב שלם , תחכה כמה חודשים , תחסוך עוד כסף , תקנה מחשב קטלני שעומד בטכנולוגיה החדשה ויהיה לך שקט לכמה שנים גם אם תרצה לשדרג כל פעם חלק אחד בנפרד....

פורסם

כמה פעמים משדרגים מעבד?

אני בחיים לא שדרגתי מעבד בלבד

מה שבדרך כלל משדרגים זה:

HD

זכרון

כרטיס מסך (פחות מהשאר)

כול אלו זה דברים שה"חיבור" שלהם למערכת לא משתנה בתדירות גבוהה (לדוגמא, אתה עוד יכול להשיג DDR בחנויות למרות שיש שהוא כבר הרבה מאוד שנים בשנים במונחי מחשב)

פורסם

כרטיס מסך פחות מהשאר??????

אתה רציני?!?!?!?!?!?

זה אחד מהשידרוגים הכי נפוצים , זה וזיכרון...

כמה אתה מחליף או מוסיף הארד דיסק , בנפחים היום הרבה פחות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים