עבור לתוכן

המלצה לראוטר איכותי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

שני ראוטרים זולים התקלקלו לי בשנתיים האחרונות והחלטתי לקנות ראוטר איכותי.

הכי חשוב שיהיה אמין, ואלחוטי עם טווח גדול.

עיקר השימוש הוא לגלישה של שני מחשבים (ואייפון), מדפסת אלחוטית HP C7283.

תקציב: +/-700 ש"ח.

תודה.

פורסם

LINKSYS WRT54GC, עולה 400 ש"ח, עובד אצלי כבר שנתיים וחצי בערך.

פורסם

עדיף כבר לקנות את הWRT54GL, יותר זול (סביבות 300-350 ש"ח) ונותן אותה תמורה אם לא יותר (אפשר להחליף את מערכת ההפעלה שלו לאחת של קוד פתוח שנותנת אפשור שליטה מורחבת).

הייתי גם ממליץ על NP28G של קומפקס (compex) אם אתה מצליח למצוא אותו.

פורסם

הכל תלוי בכמה טווח אתה צריך. אם הוא ממוצע הייתי הולך על ההצעה למעלה - הGL, ואם הוא גדול מהממוצע אז הייתי שוקל כבר את הWRT150N או האדימקס BR6504N - בתקני DRAFT N.

פורסם

אין לו מה לקנות נתב עם תקן-N (או ליתר דיוק Pre-N) שכן בשביל

לעבוד בתקן הזה, הוא צריך שכל הממשקים יעבדו ב-N, המדפסת שלו

היא G בלבד. אני לא יודע מה בקשר למחשבים והאיפוד, אבל אני

נוטה להאמין שגם הם בתקן-G בלבד...

(אם אתה משתמש כוח)

אני אישית ממליץ על לינקסיס, GL אם אתה רוצה לחסוך מעט שקלים.

GS אם אתה רוצה חומרה יותר איכותית (Wrt54GL/Wrt54GS).

כמובן שאם אתה רוצה להוציא יותר מהנתבים הללו, ממולץ מאוד

"להפליש" אותם עם קשוחה צד ג'.

פורסם

למה לא ? הם לא יקרים בהרבה מנתבי G טובים ואין בעיה לשדרג את שאר החומרה לN בעתיד. מה גם, שעבודה עם תקן G וN משפרת את המהירות והטווח של G משמעותית.

פורסם

3com או link sys ללא ספק.... אין צורך להתעקב על פרטים מיוחדים מידי... עכשיו רק תבחר צבע...

פורסם

למה לא ? הם לא יקרים בהרבה מנתבי G טובים ואין בעיה לשדרג את שאר החומרה לN בעתיד. מה גם, שעבודה עם תקן G וN משפרת את המהירות והטווח של G משמעותית.

תומך

אני לא רואה שום סיבה לאחר שהבנאדם אמר שיש לו תקציב

אז למה שלא יקנה כבר N? טווח יותר מורחב , מהירות גבוהה יותר , תמיכה בעתיד , יותר יציב/חזק וגם תומך בכל הקודמים כמובן

אם יש תקציב תלך על N

LINKSYS WRT150 או 300

פורסם

טווח מורחב? יותר יציב/חזק? על מה אתה מדבר??

נראה לי שצריך הסבר נוסף, טכנולוגית הMIMO שמשולבת בתקן 802.11n שכרגע בתהליכי אישור ושינוי, לא מוסיפה אפילו מטר אחד של טווח.

מה שהטכנולוגיה הזאת עושה היא משתמשת באותות מוחזרים שלוקח להם יותר זמן להגיע, מה שגורם לנתבים בתקן G לזנוח אותם, ומשחזרת בעזרתם את המידע מהאות המרכזי במידה והוא משובש. מה שזה נותן זה קליטה במקומות שעד כמו האות היה "נאבד" בהם ולא היה מתאפשר חיבור, או חיבור איכותי יותר במקומות עם קליטה נמוכה.

יותר יציב/חזק? מאיזה בחינה? זה שהנתב חדש לא אומר שהוא בהכרח יותר טוב מנתב ישן. וזה שהוא N לא אומר שהוא עובד יותר טוב עם כרטיסי G.

ולמה הבחור המסכן צריך מהירויות כ"כ גבוהות בשביל כולה לגלוש באינטרנט?? ועוד לא כאלו מהירויות גבוהות, המהירות הממוצעת של תקן N הוא סה"כ באזור ה60 מסל"ש. זה לעומת 20-30 מסל"ש בתקן G - סה"כ כפול ועדיין פחות מחיבור חוטי!

מה גם שרוב הסיכויים שמחשב אחד מחובר עם כבל והמדפסת והאייפון לא ברי שדרוג, אז בשביל מחשב אחד לעבור לN??

ומה זה "תמיכה בעתיד"? אם כבר ההפך. אם אתה אופטימי אז תקן N יאושר רק עוד שנה, לך תדע מה יתווסף ומה ישתנה... לך תדע מה יהיה אפשר לשדרג בכלל בנתב. רוב הסיכויים שהשידרוגים יהיו מוגבלים והתאימות גם כן, רק לראות מה הלך עם תקן 802.11i (אבטחת הWIFI) ומה הולך עכשיו עם התחברות להצפנות השונות, בלי לדבר בכלל על הצפנת WPA/WPA2 ע"ג WDS.

המלצה שלי, לקנות נתב G טוב ב300-400 ש"ח היום ועוד שנה-שנתיים שהתקן יהיה סופי, המחירים נמוכים באמת ואולי יהיה גם צורך אז לקנות נתב חדש.. בנתיים אפשר לפתוח תוכנית חסכון שאליה תכניס 40 ש"ח בחודש, בעוד שנה וחצי יהיה שם מספיק כסף לקנות עוד נתב + גאדג'ט נחמד למחשב ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים