עבור לתוכן

עזרה בכל מה שקשור לפירמוט כולל של דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

ואיך אני עובד עם התוכנות האלה..?

אין איזושהיא דרך פשוט לפרמט את הדיסק מהתחלה עד הסוף כאילו הוא חדש?

אני רק מעוניין להחזיר את הדיסק למה שהוא היה בהתחלה.. מחיצה אחת יחידה.

ברור שאפשר, אבל קח בחשבון שאם יש על הדיסק מערכת הפעלה תצטרך לדרוס אותה ולהתקין מחדש (או לעשות אימג').

פורסם
  • מחבר

המצב הוא כזה:

ההארדיסק החדש (מהמחשב החדש שקניתי) הוא 320GB, מתוכו בהתקנה של ה-Windows הקצתי 20GB למערכת ההפעלה (כונן C כביבול) ואת היתר לעצמי (כונן D).

אני מעוניין שההארדיסק מהמחשב הישן (שבקיבולת של 40GB) ישמש לאח הקטן שלי. מותקנת עליו מערכת ההפעלה מהמחשב הישן, אבל אני מעוניין למחוק הכל לגמרי.

כשהעלתי אותו הוא הופיע כשתי מחיצות כמו במחשב הישן, וכמו שאמרתי מה שאני מעוניין לעשות זה לשחזר אותו למחיצה אחת ולמחוק כל מה שיש בו - אח שלי יעבוד ממערכת ההפעלה שמותקנת ב-C.

לא שזה נראה לי כזה מסובך אבל בכל זאת, פעם ראשונה וכאלה.. איך אני אמור להפוך את ההארדיסק למחיצה אחת בעזרת Partition Magic לדוגמא?

אני מפחד להרוס כל מני דברים :P

פורסם

אח שלי יעבוד ממערכת ההפעלה שמותקנת ב-C.

אצלך במחשב C זה ההרדיסק הגדול, למה אתה מתכוון ב-C של אח שלך? ההרדיסק 40 גיגה או הרדיסק שונה שיש לו?

אם זה ההרדיסק 40 גיגה הנל, אז אין לך אפשרות למחוק הכל הכל, כי זה ידרוס את המערכת הפעלה.

אם זה מהרדיסק שונה, אז אתה יכול פשוט למחוק את כל המחיצות שעל ה40 ולהפוך את כל הנפח שלו ל UNALLOCATED - אפילו בלי שום תוכנה חיצונית.

פורסם
  • מחבר

אולי אני אעשה סדר שיהיה יותר מובן :)

ההארדיסק הגדול מחולק ל-20 ו-300.

20 זה C, עם מערכת ההפעלה שאח שלי יעבוד מתוכה גם.

300 זה D, בשבילי, לא רלוונטי לעכשיו.

ה-40 שאני מעוניין להוסיף מחולקים ל-20 ו-20, ככה היה במחשב הישן.

מחקתי את ה-Extended Partition ונשארתי עם 20 Unllocated, ועוד ה-20 Primary שלא נגעתי בהם.

אני רוצה להפוך אותם לאחד.. את ה-Unllocated (שכרגע לא מופיע לי בכלל ב-My Computer) ואת ה-Primary.

יש אפשרות לעשות את זה דרך ה-Disk Management או שחובה תוכנה חיצונית?

פורסם

אז הסברתי לך, אם אתה רוצה להשאיר את התוכן שקיים ב20 גיגה הנותרים, אתה צריך תוכנה חיצונית שתעשה הרחבה לפרטישן 20 גיגה לגודל 40 גיגה.

אם אתה לא רוצה להשאיר כלום מה20 גיגה הנותנרים והדטא שם לא מעניין אותך, אתה יכול דרך הוינדוס למחוק גם את הפרטישן הקיים בכדי שה UNALLOCATED יהיה 40 גיגה וליצור ממנו פרטישן אחד גדול.

פורסם
  • מחבר

הבנתי והצלחתי! :xyxthumbs:

תודה רבה, עזרת לי מאוד ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים