עבור לתוכן

6GB 800MHZ או 4Gb 1066MHZ ?

Featured Replies

פורסם

אז עדיף לך ללכת על כמות! :xyxthumbs:

זה יתן לך להריץ יותר תוכניות במקביל ללא שימוש יתר בswap .

פורסם

באמת עדיף יותר נפח כי תוכל עם 6GB לבטל את הPAGEFILE לגמרי ותקבל עלייה משמעותי של ביצועים מכיוון שהדיסק הקשיח שלך לא ייטחן.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לבטל את ה-PAGEFILE..

ושאלה נוספת.. איזה זכרונות יתנו לי ביצועים טובים ב-OC..או שה-A-DATA מספיקים ?

פורסם

A-DATA מספיקים בהחלט.

ביטול PAGEFILE.

קליק ימני על המחשב שלי

לשונית מתקדם

ובביצועי תכנס להגדרות

מתקדם

למטה תראה זיכרון וירטואלי, שנה

ואז "ללא קובץ החלפה"

תפעיל מחדש את המחשב.

פורסם
  • מחבר

אחלה.. ולידע אישי.. מה ה-PAGEFILE עושה ?

עריכה : אני אקנה את הזכרונות ב-KSP או נועה מחשבים.. אם אפשר לקבל המלצות משם אז תודה..תקציב עד 600 שקל (אבל עדיף פחות חח.. ול-OC כמובן..)

פורסם

קובץ החלפה, נגיד אתה מפעיל אפליקציות שדורשות יותר זיכרון ממה שיש לך אז ווינדוס מקצה קובץ בגודל מסויים (משתנה ממחשב למחשב ,תלוי בנתונים), שהוא הופך לזיכרון וירטואלי כתוספת לפיזי, פועל יוצא מכך, עבודה מאומצת של המעבד והדיסק הקשיח, משמע ירידה ניכרת בביצועים.

פורסם

אבל ברגע שהוא מבטל את הפייג' פייל והוא מרוקן את ה6\4GB (מצטער לא קראתי את כל הדיון חוץ מכמה פוסטים אחרונים), אז המחשב יקרוס.

זה די מכה...

אם למשל הוא עובד בפוטו בקבצים גדולים של 1GB ויותר אומנם PS כאפליקצייה 32ביט לא תנצל יותר מ3 GB של ראם אבל בתוספת עוד תוכנות זוללות המלאי של הזכרון יתרוקן והוא יתרסק... ומה אז?

פורסם

נכון, אבל קשה לי להאמין שהוא יגיע למצב כזה,

אפשר פשוט להקצות בצורה ידנית כמה שהוא רוצה, אז שיקצה מעט מאוד למקרי חירום של נפילות.

פורסם
  • מחבר

כרגע ה-PAGEFILE מוגדר על 2GB בערך.. כשיש 2GB RAM.. ה-4GB הנוספים יגיעו יום שישי..

בשימוש שותף בפוטו נני.. לכמה מקסימום יגיע ה-PAGEFILE ? ועל כמה כדי להגדיר את ה-PAGEFILE כדי שלא יהיו קריסות ?

פורסם

לבטל SWAP יהיה טפשי ביותר

אפשר לשים אופציה "תן למערכת לנהל עצמאית"

כמו כן , שימו לב להבדל בין זכרון לתוכניות ובין זכרון למערכת עצמה ! וכאן ההבדל האמיתי .

מעל ל 2 גיגה רצוי לתת את האפשרות השניה !

מתחת ל 2 גיגה , יש לתת את הראשונה .

כמו כן , אפשר לבצע טריק נוסף - גודל SWAP קטן מ 256 מגה עד - 2048 ובמידה ויש צורך בגודל נוסף המערכת תתריעה 0 ואז לראות לאחר זמן מה באם אפשר לשים גודל קבוע ולשכוח מכל ההחלפות שיבוצעו ע"י המערכת עצמה

פורסם

לבטל SWAP יהיה טפשי ביותר

:xyxthumbs: צודק יש דברים שמערכת ההפעלה טוענת לזיכרון ולא משתמשת בהם את העמודים האילו אתה רוצה לדחוף לpage file . יש גם אופציה ב vista שנקראת readyboost שמשתמשת בdisk on key או SSD בשביל חלק מהpage file . אומנם disk on key איטי יותר במהירות ההעברה שלו מדיסק קשיח רגיל (בערך פי 2 עד פי 4 יותר איטי ) הזמן תגובה של זיכרון פלאש מסוג NAND הוא בערך פי 10000-5000 יותר מהיר מהדיסק קשיח רגיל מה שמאפשר לך יותר פעולות IO לשניה. במקרה של הרבה page faults לזיכרון FLASH יש יתרון כי דיסק קשיח מאפשר עשרות של PF ו זיכרון פלאש מאפשר אלפים .

חישבתי בערך את ההבדלים של זמני טנזקציה יחסית לגודל העמוד דיסק קשיח רגיל עם seek של 5 מילי שניות 100MB/s מול NAND עם 38MB/s וseek של 1 מיקרו שניה :

page size= 4KB SSD= 107us HDD= 5041us HDD/SSD= 47.2

page size= 8KB SSD= 214us HDD= 5082us HDD/SSD= 23.8

page size= 16KB SSD= 427us HDD= 5164us HDD/SSD= 12.1

page size= 32KB SSD= 853us HDD= 5328us HDD/SSD= 6.2

page size= 64KB SSD= 1706us HDD= 5656us HDD/SSD= 3.3

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלום משתי ההודעות האחרונות.. מה שאני כן מבין זה שאם אני מבטל (או מוריד) את ה-PAGEFILE.. המחשב יעבוד יותר מהר.. אבל את השאר לא כל כך חח..

פורסם

עזוב .

עשה כך :

שים בה"כ 6 גיגה .

את ה SWAP FILE שים בכונן פיזי אחר ו תן למערכת ההפעלה לשלוי על הגודל !

זה הכל

בהצלחה .

פורסם
  • מחבר

תודה..

פורסם

אני בכלל הייתי הולך על 4GB במהירות 1066 ולא מוציא את ה2 הקיימים!!

זה אמנם יעלה לך מעט יותר ויעבוד רק במהירות של 800 בגלל ה2 הישנים אבל כשתרצה בהמשך לעשות OC תמיד תוכל לשלוף אותם ולהשאר עם 4GB של 1066

כמובן כל זה מתבסס על התגובות הראשונות של OC עדיף 4 של 1066 ולא 6 של 800

וכמובן זה תלוי בהפרש המחיר בין ה 1066 ל 800 אבל הרעיון ברור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים