עבור לתוכן

תוכנות אבטחה - דיון מרוכז ליעוץ\שאלות\בקשות

על איזה אנטיוירוס אתם ממליצים ? 2,630 הצבעות

1. 1. על איזה אנטיוירוס אתם ממליצים ?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אין ספק שכל אדם צריך להתקין אנטיוירוס על המחשב.

רצוי בקומבינציה מובנית/מוספת של אנטירושעה.

MSE היא קומבינציה של אנטיוירוס לא רע, עם אנטירושעה ברמה בסיסית ביותר שלא משתווה לתוכנות רציניות יותר.

FIREWALL יש את המובנה של וינדוס אבל הוא כל כך בסיסי וגרוע, שהוא לא באמת יגן עליך או יאפשר לך לחסום תעבורה שלילית.

גם לא נוח להגדיר איתו פרופילים לקבצים מסוימים.

במקום לסמן קובץ ולומר לו תחסום לי אותו לתעבורה לחלוטין, אני צריך לעשות לפחות שני פרופולים ידנית.

עכשיו נניח שאני צריך/רוצה לעשות זאת על שלוש קבצים, יקח לי כמה דקות במקום 3 שניות עם פונקציה נורמלית.

חבל שעוד לא מצאתי FIREWALL או דרך שתוסיף פונקציה לחסום תעבורה על קובץ בעזרת הCONTEXT MENU.

במשך תקופה ארוכה עבדתי עם הFW המובנה של הוינדוס, מהסיבה הפשוטה שלא קורה כלום כביכול גם ללא FW מתקדם.

אבל אני חייב לומר שאחרי שהתקנתי FW מתקדם שוב(אחרי שנים) דעתי רק מתחזקת שיש בו צורך.

כל כך הרבה תקשורת מיותרת מגיעה אל המחשב שלי ויוצאת ממנו שאני יכול לחסום ללא חשש מבלי לאבד שום פונקציונליות.

ואם חס וחלילה התקנתי איזו רושעה או סוס טרויני, לפחות הוא לא יוכל לתקשר עם המפעיל.

כמובן שלא הייתי ממליץ למשתמש הפשוט להתעסק עם FW מתקדם.

וגם אני שלעצמי לא מומחה גדול בתחום.

אבל אני כן מסוגל להתמודד עם תוכנה מתקדמת ולא מפריע לי הצורך להתעסק מדי פעם עם הגדרות והחלטות לגבי המתרחש.

מה שכן נראה FIREWALLS קצת התקדמו בשנים האחרונות.

וגם למשתמש הממוצע והמתקדם יותר פשוט ונוח להתעסק איתם.

בFW שאיתו אני עובד עכשיו, שהמלצתי בהודעה קודמת, יש גם פיתרון נחמד למשחקים, דבר שלא היה בFIREWALLS שהשתמשתי בהם בעבר.

בהחלט פונקציה מבורכת בשבילי.

הרצתי גם TRIAL של MALWAREBYTES שנראה שחוסם לי כל מיני התקשרויות(ריקות מתוכן כנראה) עם כתובות שהוא מחשיב כסיכון(רוב הסיכויים שאלו התראות שווא, אבל לא מזיק שיחסום).

בסריקות שעשיתי הוא בעיקר מצא לי פריצות למשחקים ותוכנות כקבצים מסוכנים, למרות שהסכנה כנראה היא היכולת שלהם לפרוץ את אותם תוכנות ספציפית, ולא למטרות "רשעיות" אחרות.

בכל מקרה אני משתדל להימנע מהרצת כל קובץ שכזה עם פוטנציאל לסכנה, ומוודא היטב שאין אלטרנטיבה, ושהקובץ נבדק ואושר ע"י רבים אחרים לפני שאני מריץ אותו.

אני לא יודע בוודאות שאף רושעה לא עוברת את הסינון שלי, אבל בין האנטיוירוס/אנטירושעה, לFIREWALL, ולזהירות המשוקללת שלי, היכולת של רושעות להיכנס ולפעול אצלי/ממני מצטמצמות במידה רבה מאוד.

ZONEALARM השתמשתי בעבר הרחוק.

זכור לי לא מעט סיטואציות מעצבנות איתה.

העדפתי לנסות משהו חדש במקום חזרה לתוכנה שלא הייתי מרוצה ממנה כל כך.

אפילו שהיא וודאי השתפרה עם הזמן(כמו כל תוכנה).

הייתי שמח אם אנשים היו כותבים יותר מידע שימושי בדיון הזה.

לא כל כך אינפורמטיבי לקרוא על שמות של תוכנות. :nixweiss:

ואנשים שאינם מומחים בתחום(כמוני) כמעט ולא לומדים דבר מהדיון.

• תגובות 836
  • צפיות 472.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האדם הסביר שנמצא מאחורי ראוטר באמת צריך FW בימינו?

פורסם

אני מניח שהדבר תלוי בהגדרות הראוטר.

רוב האנשים לא רוצים להתעסק עם הגדרות ומפעילים DMZ.

אם כל/רוב התקשורת עוברת, אין הרבה הבדל בין חיבור דרך ראוטר או חיבור ישיר למודם.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני צריך המלצה לחומת אש

ניסיתי את outpost firewall אבל הוא זמין בגרסת trial לפרק זמן מסוים

פורסם

אני עם zoneAlarm ובינתיים לא היו לי בעיות , גם יש הרבה ממליצים למובנה בחלונות ..

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מבקש המלצה- מה השילוב של אנטי ווירוס ופיירוול הכי קלים והכי פחות מורגשים במחשב?

כרגע עובד עם אווירה וזון אלרם בגרסאות החינמיות+ ספייבוט.

תודה מראש.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אור (OR2OOO),

התקנתי comodo ו avast , והם עושים לי בעיות ביחד .

יכול להיות שהם מתנגשים ?

(ניסיתי כבר התקנה מחדש)

פורסם

המלצה על ANTI SPYWARE ואנטיוירוס טובים שיצא לכם להתנסות.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתלבט אם לרכוש רשיון של Nod 32 , למרות שאני בודק אותו בתקופת ניסיון, יש למישהו ניסיון לטוב או לרע?

פורסם

אין באמת צורך , אלא אם אתה מאוד רוצה .

יש תוכנות חינמיות שעושות את העבודה . עם זאת קח בחשבון שההתנהגות שלך עם המחשב , היא החשובה ולא איזה AV התקנת .

פורסם

איזה תוכנה חינמית מומלצת?

והאם הפיירוול של ווינדוס 8 מספיק טוב?

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שהנושא הזה חפור כבר כאן (סוף סוף זה אשכול מיוחד לזה...) אבל אני מחפש אנטי ווירוס טוב (אפילו בתשלום) וראיתי שלכל חברה יש כמה סוגים למשל לקספרסקי יש את הרגיל (כתוב עליו פשוט אנטיווירוס בלי שום דבר מיוחד) ויש להם Internet Security בשביל מחשב מוגן אני צריך את שניהם? מה לעשות ואיזה אנטיווירוס ממולץ. (הדברים האלה יקרים בטירוף בהתחשב בזה שזה רק למחשב אחד ורק לשנה, ואין לי עניין לבזבז כסף סתם).

פורסם

אנטיוירוס לבדו לא מספיק. יש מתקפות רבות שהוא לא נועד לעצור והן הנפוצות ביותר כיום (אלא אם כן אתה נאיבי בטירוף). אם אתה רוצה אז תמיד אפשר להשתמש בכלים חינמיים כמו Snort, ClamAV וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים