עבור לתוכן

תוכנות אבטחה - דיון מרוכז ליעוץ\שאלות\בקשות

על איזה אנטיוירוס אתם ממליצים ? 2,630 הצבעות

1. 1. על איזה אנטיוירוס אתם ממליצים ?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

1 - אבירה (חנות בארץ - נורטון)

2 COMODO FIREWALL - חינמי

3 http://www.macrium.com/reflectfree.asp[br]פורסם בתאריך: 23.11.2010 בשעה 00:36:48

מסכן הבן אדם, שגעו אותו :smile1:

1)נורטון טוב מנוד?

2)הורדתי COMODO אבל הוא חופר כל הזמן, יש אופציה לבטל את זה?

ומה זה שאר התוכנות ש-The Ripper התייחס אליהן?

(אפשר להישאר אם המובנה של 7 או ויסטה אבל אז לא הייתי מוותר על תוכנת סאנדבוקס -sandboxie או geswall).

ממליץ בנוסף על threatfire ו/או winpatrol.

ועל antispyware כלשהו.

עריכה:חבר'ה ניסיתי עכשיו גם את אבירה וגם את קספרסקי ואני חייב להגיד להם שהם פשוט לא נוחים וכיפיים לשימוש!

אלא אם כן אפשר להגדיר את הקספרסקי שלא ישאל אותי שום דבר, אני חושב שאקח סיכון לצערי ואמשיך עם הנוד האהוב עליי ואקווה לטוב.

אני אגיד לכם מה מפחיד אותי כל כך,שהמחשב יקרוס וכל החומר שלי יימחק(קרה לי פעמיים :-[)..אם הייתה דרך בטוחה לגבות את כל החומר באופן יומי וללא יותר מידי עבודה, לא הייתי מתחבט כל כך איזה איזה אנטי וירוס לבחור..

• תגובות 836
  • צפיות 472.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשוט קנה הארד דרייב חיצוני. Better safe than sorry, ובמחירים היום.. אין בעיה.

פורסם

אה, שכחתי, אתה גם לא אוהב חפירות (פשוט אמרת "אני רוצה מחשב בלתי חדיר עד כמה שאפשר")

1. תתקין נוד

2. תפעיל חומת אש של ווינדוס

3. http://www.macrium.com/reflectfree.asp

4. תקנה דיסק קשיח לצורך גיבוי (או שתצרוב אל דיסקים)

5. תתקין פיירפוקס (או כל דבר שהוא לא Internet Explorer)

פורסם

שאלה- האם באמת צריך עוד תוכננת אבטחה (כגון antispyware ) לצד האנטי-וירוס (נוד32) בוינודס 7? :s05:

רצוי מאד (לא חובה הגנה אקטיבית (הגנה בזמן אמת) אבל זה מאד תלוי במכלול שכבות ההגנה שלך)

ל-7 יש את ה-Defender אבל הוא לא שווה הרבה...

1)נורטון טוב מנוד?

2)הורדתי COMODO אבל הוא חופר כל הזמן, יש אופציה לבטל את זה?

ומה זה שאר התוכנות ש-The Ripper התייחס אליהן?

1. בגדול שניהם טובים וגם האחרים שהמליצו לך עליהם - תבחר כבר משהו מהם שאתה אוהב זה לא עד כדי כך משנה. אם טוב לך עם נוד תשאר איתו.

2. אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. COMODO ו-OA הם הטובים ביותר כרגע אבל זה במחיר התראות רבות. תנסה לשנות הגדרות של הפיירוול לרגישות נמוכה יותר וכך גם לגבי ה- HIPS. אם עדיין מציק לך, כאמור לך על zone-alarm החינמי ותגדיר אותו בהתאם.גם זה לא טוב? אין ברירה לך על המובנה של XP.

3.

תוכנת סאנדבוקס -sandboxie או geswall

אלו תוכנות ארגז-חול כלומר כאלה שמבודדות למשל את הבראוזר שלך משאר המחשב ובכך המחשב עצמו מוגן יותר מהתקפות דרך אתרי האינטרנט (שמשם רוב ההתקפות).

sandboxie היא תוכנת ארגז חול סטנדרטית וטובה מאד, בעוד ש-Geswall עובדת יותר ברמת ההרשאות, ולכן נוחה יותר לשימוש ובלי האטה של הגלישה.

ממליץ בנוסף על threatfire ו/או winpatrol

threatfire - היא תוכנת הגנה אקטיבית שמיועדת להשלים את האנטיווירוס ומזהה איומים עפ"י התנהגות.

winpatrol - שימושית להרבה מטרות כמו בהסרה אוטומטית של "עוגיות" או עיכוב תוכנות באיתחול. בעיקר היא מגינה על מקומות רגישים במחשב שבדר"כ רושעות ימצאו בהם, כולל הגנה על הרג'יסטרי.

antispyware כלשהו

כאמור אם ההגנה היחידה שלך בזמן אמת היא האנטיווירוס בלבד (אין בשימוש ב-HIPS של OA או COMODO, אין Threatfire..) הייתי בוחר באנטי-ספאיוור עם מנטר

בזמן אמת ועם אפשרויות תזמון (Scheduling).

-בחינם יש את spywareTerminator או spyware doctor starter (by google pack), לדעתי הדוקטור עדיף.

-בתשלום (או בחינם אך ללא תזמון והגנה בזמן אמת) והמומלצים יותר,

superantispyware

malewarebytes

(אלה שבחרו בגרסת החינם צריכים, פעם בכמה זמן, לעדכן את התוכנה ולסרוק את המחשב באופן עצמאי)

אני עושה שימוש גם ב-

CCleaner - תוכנת חובה בסיסית ופשוטה לניקוי קבצים ורישומי רג'יסטרי.

spywareBlaster - הגנה פאסיבית "סותמת פרצות" ב-IE ו-FF וסוגרת גישה לאתרים זדוניים ע"י קובץ ה-HOST. (לא צורכת CPU, זכרון, כלום. פשוט מדי פעם לעדכן לבצע שינויים וזהו).

Secunia PSI - פעם בחודש סורקים את המחשב, לראות אם יש בעיית אבטחה כלשהי ואיך לתקן אותה. (למשל לעדכן את ה-flash)

JavaRa - בגירסא הבינארית- מסירה שאריות/גרסאות ישנות של java שנשארות מאחור כל פעם ש-java מתעדכן, ומהוות בעיית אבטחה.

פורסם

רצוי מאד (לא חובה הגנה אקטיבית (הגנה בזמן אמת) אבל זה מאד תלוי במכלול שכבות ההגנה שלך)

ל-7 יש את ה-Defender אבל הוא לא שווה הרבה...

1. בגדול שניהם טובים וגם האחרים שהמליצו לך עליהם - תבחר כבר משהו מהם שאתה אוהב זה לא עד כדי כך משנה. אם טוב לך עם נוד תשאר איתו.

2. אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. COMODO ו-OA הם הטובים ביותר כרגע אבל זה במחיר התראות רבות. תנסה לשנות הגדרות של הפיירוול לרגישות נמוכה יותר וכך גם לגבי ה- HIPS. אם עדיין מציק לך, כאמור לך על zone-alarm החינמי ותגדיר אותו בהתאם.גם זה לא טוב? אין ברירה לך על המובנה של XP.

3. אלו תוכנות ארגז-חול כלומר כאלה שמבודדות למשל את הבראוזר שלך משאר המחשב ובכך המחשב עצמו מוגן יותר מהתקפות דרך אתרי האינטרנט (שמשם רוב ההתקפות).

sandboxie היא תוכנת ארגז חול סטנדרטית וטובה מאד, בעוד ש-Geswall עובדת יותר ברמת ההרשאות, ולכן נוחה יותר לשימוש ובלי האטה של הגלישה.threatfire - היא תוכנת הגנה אקטיבית שמיועדת להשלים את האנטיווירוס ומזהה איומים עפ"י התנהגות.

winpatrol - שימושית להרבה מטרות כמו בהסרה אוטומטית של "עוגיות" או עיקוב תוכנות באיתחול. בעיקר היא מגינה על מקומות רגישים במחשב שבדר"כ רושעות ימצאו בהם, כולל הגנה על הרג'יסטרי.כאמור אם ההגנה היחידה שלך בזמן אמת היא האנטיווירוס בלבד (אין בשימוש ב-HIPS של OA או COMODO, אין Threatfire..) הייתי בוחר באנטי-ספאיוור עם מנטר

בזמן אמת ועם אפשרויות תזמון (Scheduling).

-בחינם יש את spywareTerminator או spyware doctor starter (by google pack), לדעתי הדוקטור עדיף.

-בתשלום (או בחינם אך ללא תזמון והגנה בזמן אמת) והמומלצים יותר,

superantispyware

malewarebytes

(אלה שבחרו בגרסת החינם צריכים, פעם בכמה זמן, לעדכן את התוכנה ולסרוק את המחשב באופן עצמאי)

אני עושה שימוש גם ב-

CCleaner - תוכנת חובה בסיסית ופשוטה לניקוי קבצים ורישומי רג'יסטרי.

spywareBlaster - הגנה פאסיבית "סותמת פרצות" ב-IE ו-FF וסוגרת גישה לאתרים זדוניים ע"י קובץ ה-HOST. (לא צורכת CPU, זכרון, כלום. פשוט מדי פעם לעדכן לבצע שינויים וזהו).

Secunia PSI - פעם בחודש סורקים את המחשב, לראות אם יש בעיית אבטחה כלשהי ואיך לתקן אותה. (למשל לעדכן את ה-flash)

JavaRa - בגירסא הבינארית- מסירה שאריות/גרסאות ישנות של java שנשארות מאחור כל פעם ש-java מתעדכן, ומהוות בעיית אבטחה.

תודה רבה על הסבלנות :xyxthumbs:

tאז לקנות עוד דיסק קשיח חיצוני והוא כבר ייגבה לי את כל החומר?

פורסם

במידה ויש לך יותר מדיסק אחד במחשב אפשר עם מקריום או תוכנת גיבוי אחרת, לגבות למחיצה שאינה על הכונן של מערכת ההפעלה. (אפשרי לגבות למחיצה נפרדת על אותו כונן אבל אז אם הכונן כולו קורס הלך גם הגיבוי וגם המקור).

במידה ואתה מחליט לקנות כונן חיצוני, רובם היום מגיעים עם איזושהי תוכנת גיבוי, אלא אם תקנה כונן רגיל שתרכיב אותו במארז חיצוני ותגבה באמצעות מקריום רפלקט, כך זה פשוט יצא זול יותר. ליותר פרטים תבדוק בפורום אמצעי אחסון.

פורסם

אני צריך תוכנה שתפעל על אותו עיקרון של sandboxie, רק שתעשה זאת לכל המערכת. אני זוכר שנתקלתי באחת כזו, אבל שכחתי את שמה. ???

פורסם

איזה antispyware הכי מומלץ מבחינת יעילות אבטחה ושיהיה דל משאבים.

הוא יותקן על מחשב די חלש.

הכסף לא מהווה שיקול.

:s05:

פורסם

רק שתעשה זאת לכל המערכת.

אתה מדבר על תוכנות וירטואליזציה כמו VMware או Hyper-V

חינמית ומומלצת לשימוש ביתי היא Virtualbox

אם יש לך שאלות נוספות בעניין הזה, פתח דיון נפרד (וירטואליזציה לא נחשב נושא "אבטחה" פרופר, למרות שזה בהחלט אחד השימושים האפשריים במערכות שכאלה)

פורסם

למען האמת, אני לא מדבר על תוכנות ווירטואליזציה.

אני צריך משהו שיריץ לי את כל המערכת כרגיל, רק שברגע שאני עושה restart אין כל שינוי.

פורסם

שם התוכנה קבור פה בת'רד איפשהו אולי תמצא אותה בחיפוש.

לשימוש יומיומי אני לא בטוח שתהיה נוחה. לאיזו מטרה בדיוק אתה צריך אותה?

[br]פורסם בתאריך: 23.11.2010 בשעה 18:28:32

בבקשה - שם התוכנה Retunil

...לגבי sandboxie ו- retunil(שאגב קיימת בשוק כבר כמה שנים) ויש תוכנות נוספות כמו GesWall, ShadowUser ,Deep Freeze... וכמובן גם תוכנות וירטואליזציה כמו virtualbox.

הכל תלוי במטרה. למשל עם SB אתה מקבל גם סביבה מבודדת וגם סביבה רגילה. רושעה בארגז החול תבודד לגמרי מהמערכת. לעומת זאת רושעה ב-retunil נמצאת במערכת ועד ש"תשחזר" אותה נזק יכול כבר להיגרם כמו למשל גניבת מידע. התוכנה גם לא נוחה לשימוש רגיל יומיומי, כשמורידים תכנים עובדים על מסמכים, אימיילים וכדומה.היתרון של SB הוא לבדוק קובץ חשוד, אתר חשוד וכדומה. אבל כשרוצים לתת לבן הקטן/אח/בן-דוד גישה חופשית למחשב ובראש שקט יש יתרון בולט ל-returnil.

ווירטואליציה מלאה מתאימה יותר לבדיקה של מערכת הפעלה, הרצה של לינוקס Unix Win7 וכ"ו, בתוך המערכת עצמה ויכולה גם לשרת כפיתרון קל יותר לילד הקטן כך שהמידע סגור ושמור והוא יכול להמשיך מאותה הנק' שבה הפסיק. אני גם אוהב לבדוק תוכנות בסביבה ווירטואלית לפני הדבר האמיתי או כשאין חשש לווירוסים שימוש ב-zsoft uninstaller שיוצר אימאג' של השינוי בהתקנת התוכנה, כך שניתן להסיר באופן מלא ובטוח את התוכנה בכל נק' זמן. ויש כמובן גם את Acronis - Try&Decide

פורסם

במידה ויש לך יותר מדיסק אחד במחשב אפשר עם מקריום או תוכנת גיבוי אחרת, לגבות למחיצה שאינה על הכונן של מערכת ההפעלה. (אפשרי לגבות למחיצה נפרדת על אותו כונן אבל אז אם הכונן כולו קורס הלך גם הגיבוי וגם המקור).

במידה ואתה מחליט לקנות כונן חיצוני, רובם היום מגיעים עם איזושהי תוכנת גיבוי, אלא אם תקנה כונן רגיל שתרכיב אותו במארז חיצוני ותגבה באמצעות מקריום רפלקט, כך זה פשוט יצא זול יותר. ליותר פרטים תבדוק בפורום אמצעי אחסון.

תודה רבה לך.

פורסם

שם התוכנה קבור פה בת'רד איפשהו אולי תמצא אותה בחיפוש.

לשימוש יומיומי אני לא בטוח שתהיה נוחה. לאיזו מטרה בדיוק אתה צריך אותה?

[br]פורסם בתאריך: 23.11.2010 בשעה 18:28:32

בבקשה - שם התוכנה Retunil

תודה רבה! :yelclap:

למען האמת, אני כבר לא זוכר למה אני צריך אותה, אני רק זוכר שבערך לפני שבוע הייתי צריך משהו בסגנון. נראה לי שזה קשור להורדות איכשהו.... :nixweiss:

פורסם

The Ripper, יצרתי image בעזרת ווינדוס 7...

אבל במחשב השני שלי יש XP ואני רוצה גם לעשות לו גיבוי.

אמרת ש Macrium Reflect ו Backup & Recovery עדיפים על DriveImage XML...

מה ההבדלים העיקריים ביניהם ? והאם עדיף לגבות גם את ווינדוס 7 בעזרתם ?

פורסם

רפלקט ופרגון פשוט מהירים יותר יש להם אפשרות קלה ונוחה יותר ליצור דיסק הצלה לשיחזור בבוט, בשניהם ניתן לפתוח את קובץ האימאג' ולחלץ רק קובץ מסויים.

רפלקט נחשבת למאד אמינה, אפשר ליצור איתה קיצור XML לגיבוי ספציפי. היא גם מהירה יותר מפרגון וקלה יותר.

פרגון עושה גם גיבויים דיפרנציאלים (גיבויים שמכילים רק את ההפרש מול הגיבוי המלא), המרה למערכת וירטואלית ומגיעה עם מנהל מחיצות בסיסי.

שניהם עדיפים בעיני מהפתרון המובנה של וינ' 7.

אני משתמש במקריום רפלט בעיקר בגלל האמינות ומשאבי מערכת (אימאג' ראשון אני שומר ואימאג' שני/שלישי אני פשוט מוחק ויוצר חדש במקומו).

יש גם אפשרויות לגיבויים מצטברים בגרסאות המלאות (גיבויים שמכילים את ההפרש מהגיבוי האחרון) כשלפרגון (בגרסא המלאה) יש אפשריות עשירות יותר לוירטואליזציה ושיחזור למחשב בעל חומרה שונה.

אתה יכול לראות את רשימת התכונות באתר היצרן

מקריום http://www.macrium.com/reflectfree.asp

פרגון http://www.paragon-software.com/home/db-express/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים