עבור לתוכן

שאלה בנוגע למעבד חדש

Featured Replies

פורסם

שלום.

רכשתי היום מעבד Intel 2 core duo e4600 למערכת יחסית מיושנת שברשותי.

הוא מחליף מעבד אינטל פנטיום די 2.8. לפני שקניתי וידאתי באתר של ג'יגה בייט שהלוח שברשותי תומך בקונרו - Gigabyte ga-81945gzmre-rh

הלוח הנ"ל תומך עד 800 FSB והיות שהE4600 הוא 800 וויתרתי על לשדרג לוח אם ולקנות E6xxx שהם כידוע 1333FSB.

כשהרצתי CPU-Z גיליתי להפתעתי שהבאס - 133 המולטפלייר 6 כלומר ש-800 לכל ליבה כלומר 1.6 ולא 2.4. (תמונת מסך מצ"ב).

שאלתי היא איך ולמה?

האם מכרו לי משהו אחר בתחפושת? האם לוח האם הינו הבעיה? (יש לציין שעדכנתי לגרסה עדכנית של הביוס כי חשבתי שאולי שם הבעיה אבל... לא).

בבקשה אנשים, מי שיכול לשפוך קצת אור על הנושא יותר ממוזמן לעשות זאת -

בתודה מראש, גיא.

[attachment deleted by admin]

פורסם

כשהמעבד לא בפעולה, הוא מוריד מהירות כדי לחסוך בחשמל. נורמלי לגמרי.

פורסם

1. תשנה את הכותרת, אין צורך בהערה שאלה למבינים.

2. טכנולוגית ה EIST אשר נמצאת במעבדים הדי חדשים של אינטל מאפשרת הורדת המתחים / תדר ליבה בהתאם על מנת לחסוך בחשמל ובהורדת הטמפ'

כאשר אין צורך שהמחשב יפעל בתדר המקסימלי, אתה תראה את התדר המקסימלי כאשר תאמץ את המעבד בעזרת תוכנות ייעודיות

פורסם

חברים, תשימו לב !

מהירות הליבה, בעזרת הורדת מחפלה, אבל לא מהירות הורדת הבאס !

תכנס לביוס, ותבדוק שהFSB שלך עומד על 200 ולא על 133

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים אבל אני עדיין די אבוד...

לגבי הEIST גם אני חושב שהוא אמור לעבוד באמצעות הורדת המכפלה ולא הבאס ובכל מקרה גם אחרי שניתקתי את ה-eist בביוס דבר לא השתנה.

בנוסף יש לציין שבזמן שהמחשב עולה (אחרי reset אני מתכוון) הוא מזוהה ע"י המערכת כ: E4600 2.4 GHZ @ 1.6 (12*133

בעלי e4600 יכולים אולי לשפוך אור על העניין? מה מופיע אצלכם בבוט? ובcpu-z?

לפי אתר היצרן המולטפלייר אכן אמור להיות 6 והבאס אמור להיות 200 כלומר 1.2 לכל ליבה = 2.4.

אני לא מוצא שום אופציה בביוס לראות/לשנות את מהירות הבאס, איך היא נקראת? ומדוע מלכתחילה מהירות הבאס נמוכה משהיא אמורה להיות?

מה הקטע של ה 1.6 המוזר הזה?

כל הסבר, הכוונה יתקבלו בברכה- גיא.

פורסם

ביקשתי לשנות כותרת, אני לא יבקש שוב

פורסם

המולטיפלייר אמור להיות 12 במקסימום ו 6 במינימום לכל ליבה.

כנס לביוס ותשנה את הבאס מ 133 ל200 .

אם קיימת אופציה לזיהוי אוטומטי - תשתמש בה.

יתרה מזו, אם עדיין לא עשית ביוס אפדייט - עדיף שתעשה.

על הדיסק עם הדרייברים יש תוכנה של גיגהבייט אשר מאפשרת לך לעשות עדכון ביוס אונליין.

וביקשו ממך לשנות כותרת.

פורסם
  • מחבר

כותרת שונתה, הביוס מעודכן לחלוטין וכמו שאמרתי אני לא יודע איפה נמצאת האופציה לשינוי הבאס בביוס... לוח אם - GA-81945gzme-rh.

אם מישהו יכול לכוון לשם זה יהיה אחלה, תודה אנשים.

פורסם

אחרי שהפכת את ה EIST ל Disable תבדוק גם כי Cpu Enhanced Halt(C1E) גם על Disable

המכפלה של המעבד שלך צריכה להיות 12 והבאס 200 = 2.4GHZ

כמו פה:

bios-0002.jpg

פורסם
  • מחבר

אכן ה-Enhanced Halt היה מופעל אבל גם לאחר שביטלתי אותו, עדיין 133 FSB ולא 200.

עוד רעיונות?

ובאמת תודה, מכל הלב.

פורסם

ומה עם המכפלה האם היא עלתה ל 12?

תבטל את כל הפונקציות C1E,EIST,Virtualization Tech וכו', כמו כן תתן קישור ללוח אם שלך

פורסם
  • מחבר

אכן המכפלה עלתה ל12 אבל באותו באס (תמונה מצורפת), כשחיפשתי לינק ללוח האם הבנתי את טיפשותי... מופיע שם הטקסט הבא : Due to 945GZ express

chipset specification, 8I945GZME-RH can only support up to FSB800MHz. אני הבנתי את המשפט הזה אחרת כנראה מכוונתו - אני הבנתי מזה שe4600 שה-FSB שלו הוא 800 (בניגוד ל1066 ב-e6xxx ו1333 E8xxx) ייתמך ע"י לוח האם הנ"ל אבל כנראה שטעיתי....

אבל אם כך איך יכול לוח אם כלשהוא להגיע ל2.4 בלי OC? הרי אם כל ליבה מוגבלת ב-800, אז 1.6 הוא הגבול מהירות סטוק? מצטער אם השאלות טיפשיות אבל באמת שאינני מבין בתחום כלל וכלל.

קישור לדגם הלוח : http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2304

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה עושה פה סלט-

תדר הוא תדר לכל ליבה, לא "1+1"

זה לא שלכל ליבה תדר של 800MHZ אז "ביחד זה 1.6GHZ"

במצב התקין של E4600, אמורות להיות 2 ליבות שכל אחת רצה ב 2.4GHZ.

הלוח תומך ב FSB של עד 800MHZ, ה E4600 משתמש ב FSP במהירות כזו. הכל אמור להיות בסדר גמור.

אפשר לדעת איזה ספק יש לך?

פורסם

Palamida אתה באמת טועה בכל העניין של התדר כל ליבה אמורה לרוץ ע"פ התדר שנקבע לה מראש במפעל בין אם זה 2.0 2.4 או כל תדר אחר

בלי שום קשר לפיצול ביניהם.

ועכשיו אני ישאל שוב האם הביוס מעודכן לגירסת F10 וזה נבדק? כי ברשימה רשום כי מעבד זה נתמך ע"י הלוח שלך והוא ירוץ תחת FSB 800 רק אחרי עדכון

גירסת הביוס ל F10!

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההבהרה - לגבי הספק לא בטוח לגבי הדגם המדויק -

EZCOOL (jsp tech) maximum power

אכן רק F10 אמור לתמוך עפ"י היצרן ועל כן עדכנתי אתמול מ-F4 ל F10.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים