עבור לתוכן

תאריך יציאה משוער לNEHALEM?

Featured Replies

פורסם

^^^

נהלם הוא ממש לא שיפור

אם כבר שיצא המעבד שבא אחריו, או אחריו אחריו בטכנו של 32 נאנו עם SSE5 וכו', אז יהיה שיפור רציני.

כרגע זה רק שיפורים של טכנו 45 נאנו קיים

פורסם

אין לי מושג עד כמה נהלם באמת יהוה שיפור לעומת המעבדים הקיימים, אבל אתם די מזלזלים בפוטנציאל שיפור שקיים בו.

סך הכל הדבר הכי חשוב במעבד זה לא תוספת של SSE5 או זכרון חדש כמו DDR4 (שלא קיים ובקושי נכנס DDR3 לשוק) ואפילו לא טכנולוגיית הייצור למרות שהיא יכולה לעזור הרבה. הדבר הכי חשוב זאת המיקרוארכיטקטורה ונהלם מכניס בחלק הזה הרבה שיפורים.

גם במעבר בין פנטיום למעבדי C2D לא היו שינויים מרחיקי לכת בתכונות על הנייר של המעבדים (דברים כמו תמיכה בסט פקודות, זכרונות, קצב שעון וכו') ובכל זאת היה שיפור גדול מאד בביצועים.

פורסם

לדעתי נהיה צריכים לחכות ולראות מה יהיה, אי אפשר לדעת אחרת.

אבל, כפי שאני רואה את זה בהתחשב בכך שגם רוב העיבוד היום עובר לכרטיסי מסך או תלוי במהירות הכונן הקשיח וזכרונות, לא חושב שהמעבד הזה יביא איזו שהיא מהפכה.

לדעתי רק מעבר ל32 בתוספת העברת חלק מן היכולת הגרפית למעבד (שזה מה שאינטל מציאה בעתיד וגם AMD) - דבר שיביא לשיפור אדיר בביצועי הגרפיקה ,חשבו על ההבדל בין נתיב העברה שיש היום שמעביר "רק" כמה ג'יגה לשניה לכרטיס מסך לבין נתיב ממש ישיר למעבד שישב על המעבד ויעביר במהירות של עשרות ואף מאות ג'גיה לשניה ואף יותר מזה (לא אתפלא אם יגיע לכמה טרה בייט לשניה).

וכמובן הוספת ליבות שלא לצורך עיבוד כמו היום, אלא הסתפקות ב4-8 ליבות רגילות, ועוד 4-8 שישמשו לצרכים כמו עיבוד גרפי, עיבוד סאונד, טיפול בIO וכו'.

אני מעריך שאת המהפכה הזאתי הרצינית נראה לא לפני 2012כמו שרוב התוכניות של חברות AMD ו INTEL מדברים היום.

פורסם

כמה יעלו בערך הנהלם ?

ומתי הם יגיעו ?

או יהיו פרטים ?

פורסם

נהלם מתוכנן כבר לסוף 2008

הבנת הנקרא רונאל . . .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים