עבור לתוכן

הגברה לרשת אלחוטית - איך למה וכמה ? ( עזרה )

Featured Replies

פורסם

שלום .

ברשותי ראוטר\מודם מדגם SIMENS SL2-141 שמשמש ארבע מחשבים בקו נייח ועוד מחשב נייד ברשת האלחוטית .

הבעיה שלי היא שהראוטר נמצא בממ"ד וכאשר הדלת אצלי סגורה ( בממ"ד ) אין קליטה ברחבי הבית , הקליטה צריכה להיות מהגינה האחורית עד למרפסת שבחוץ כולל הסלון החדרים וכל הבית .

הבנתי שיש אפשרות לקנות מגבר \ אקסס פוינט שאני לא מבין ממש מה זה ועד כמה זה יעיל , יש לי את ה400-500 שקל להשקיע ואפשר לחרוג אם זה באמת ייתן שיפור משמעותי , בכל מקרה יש המלצות למה לעשות ומהו הפתרון ?

דבר נוסף הבנתי שהראוטר\מודם שלי על הפנים , אתמול שדרגתי את החבילה ל5 מגה , אם אני יבקש את הראוטר של אסוס אני ירגיש בהדל כלשהו ? מה ההבדלים בכלל ? תאכלס אין לי שום בעיה עם הסימנס עד היום ... חוץ מזה שאני פותח פורטים ותאכלס הוא לא פותח אותם ובגלל זה אין לי חיבור לאימיול = \

הנה שרטוט שיסביר את המצב :

http://img170.imageshack.us/my.php?image=83915241mc3.jpg

my.php?image=83915241mc3.jpg

תודה על העזרה אנשים וזה די דחוף אני מתכנן לסדר את העניין היום ...

פורסם

1. אין הבדלים בין שני המודמים, שניהם ברמת הפתיחה.

בדוק Firewall וכדומה. אם אתה מבצע הגדרות נכון בראוטר הפורט נפתח.

2. הוצא את המודם מחוץ לחדר (דרך החלון לדוגמא) משתי סיבות :

2-א הרבה אות לא ייצא מממד בגלל כמות המתכת

2-ב בגלל א' את כל הקרינה של הראוטר (למרות היותה זניחה יחסית) אתה סופג, לא בריא.

3. אכן ניתן לקנות Access Point עם אפשרות לעבודה כRepeater, תפקידו לקבל את האות האלחוטי ולשדר אותו מחדש בעוצמה מלאה.

מגדיל ב50% את טווח הרשת

פורסם
  • מחבר

בוא תגיד לי אם הבנתי נכון ... אם אני אקנה אקסס פוינט , לדוגמא את המכשיר הבא :

http://www.meganet-pc.co.il/Product.aspx?productID=157

ואני אשים אותו נגיד במסדרון , אז בעצם מה שיקרה הוא יוציא אות של הרשת מהממ"ד ( כשהממ"ד סגור ) וייתן גלישה לסלון \ מרפסת \ חדרים בצורה רגילה ?

או שאין אפשרות להוציא אות מהממ"ד בכלל ? הבנתי מבזק שאי אפשר לחדור ממ"ד בשום צורה , אז בוא תגיד לי אם עם אקסס פוינט אוכל לעשות זאת , אם כן נעשה את זה היום ... רק בודק לפני שלא ילכו 400 שקל לפח.

אגב על איזה מכשיר מומלץ ?

שוב תודה על העזרה ...

פורסם

לא מדוייק.

הוא קולט טת מה שהוא קולט במיקום שהצבת אותו ומשם הוא משדר את האות שוב (בגלל זה ההגבר הוא לכאורה 50% מהיכולת המלאה שלו).

ולכן חובה לשים אותו בנקודה שיש בה קליטה, אפילו אם זה ממש מחוץ לממ"ד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי , שוב תודה רבה ... רק על איזה מכשיר מומלץ ללכת ? יש כל כך הרבה סוגים שאין לי מושג מה לבחור ... אני רוצה אחד אמין וסכום כסף כמובן כמה שפחות אבל שלא יבוא על חשבון האיכות ... ושוב תודה :)

פורסם

דבר ראשון שהייתי עושה זה מתקשר לבזק ובודק אם יש לסימנס שלך תמיכה בWDS (אני דיי בטוח שיש - אבל תתקשר בכל מקרה).

אחרי זה, אני אישית הייתי קונה ראוטר לינקסיס/אדימקס בתקן N, ומשתמש בסימנס בתור רפיטר. ככה גם תקבל ראוטר נורמאלי (למרות שתצטרך לבקש מבזק מודם רגיל) וגם AP.

פורסם
  • מחבר

התקשרתי לחנות והוא הציע לי לקחת אקסס פוינט שיש לה בעצם 2 חיבורים , אני אחבר את האקסס פוינט בחדר שמול הממ"ד ומשם ייצא אות שידור אלחוטי חדש , וגם יחבר תמחשב ישירות , זה בעצם אקסס פוינט שהוא גם סוויצ ..

מה אתם אומרים ? הפתרון נשמע טוב לא ?

פורסם

תביא את הדגם של הAP, אי אפשר להמליץ לך באוויר.

פורסם

אני אחבר את האקסס פוינט בחדר שמול הממ"ד ומשם ייצא אות שידור אלחוטי חדש

רק תוודא שהסינגל מספיק חזק בחדר הזה.

דבר נוסף, אל תהיה כל כך בטוח שאם תוסיף את ה AP תהיה לך קליטה טובה בכל רחבי הבית.

מה שאתה יכול לעשות זה למקם (זמנית) את הראוטר במקום שבו מתוכנן להיות ה AP ולראות אם הסינגל מספיק חזק בכל הבית.

פורסם

לא הבנתי מה אקסס פוינט יתן לך אם ממילא אין קליטה כשהממ"ד סגור (שזה מה שבדר"כ קורה).

ברגע שתסגור את הממ"ד גם לאקסס פוינט לא תהיה תליטה.

מה שאתה צריך זה גשר אלחוטי. זה מכשיר שיתחבר לנתב בכבל רשת, יהיה מוצב מחוץ לממ"ד ויתן גישה אלחוטית לשאר הבית.

יש הרבה מכשירים שנקראים בחנות אקסס פוינט, אבל גם יכולים לשמש כגשר אלחוטי, צריך לבדוק.

פורסם

לא יכול להיות ששום AP לא יחדור לו את הממ"ד, זה לא שהוא גר בבונקר... אני עדיין חושב שהפתרון שהצעתי למעלה עדיף יותר. אני דיי בטוח שלינקסיס WRT150N יכול לחדור לו את הממ"ד בלי בעיה מיוחדת.

פורסם
  • מחבר

שלום שוב .

כנראה לא הבנתם את הפתרון שהבחור יציע לי .

אני אקנה אקסס פוינט ואחבר לחדר שממול הממ"ד ומשם הוא ייתן גלישה לכל הבית , בחדר הזה יושב היום מחשב שמחובר לרשת , אז אני אקח את הכבל שמחובר למחשב ואחבר אותו לאקסס פוינט וגם את המחשב אחבר לאקסס פוינט , עכשיו אני יעביר את החוט דרך הקיר לסלון( החדר שממול לממד והסלון מצודים בקיר ) והנקודה בעצם תשב לי בסלון , מה אתם אומרים ?

אם לא הייתי ברור תגידו .

פורסם

את אותו הדבר אתה יכול לעשות עם המודם-ראוטר הנוכחי שלך בחמישית המחיר.

כל זאת ע"י חיבור Switch אליו.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי , מה ייתן לי לחבר סוויצ למודם ? ולא ראיתי בכלל סוויצים שיש להם אנטנה אלחוטית ... הראוטר נשאר כמו שהוא היום , פשוט הנקודה שבחדר ממול שמחוברת כרגע למחשב תתחבר ל AP ששם יהיה עוד חיבור שהמחשב יהיה מחובר קווית , אבל ה AP ישדר אות אלחוטי באיזור . טעיתי פה במשהו ? אם יש משהו עדיף וזול יותר אשמח להסבר והמלצה לדגם מסוים של מכשיר בדיוק .

שים לב כמה סוגי מכשירים :

http://zap.co.il/zapnewmodels.asp?Sog=C-Wireless&DB352565=352566

בתור בן אדם שלא מבין יותר מדי בעסק , מה מומלץ לקחת ?

שבת שלום , אריק .

פורסם

אבל כל הרעיון בAP הוא לקחת אות מהאוויר ולשדר אותו הלאה. לחבר אותה למחשב זה כמו לגרד את אוזן ימין עם יד שמאל.

אני בכל זאת חושב שהפתרון שהצעתי הוא הכי טוב למקרה שלך. סתם בשביל הפרוטוקול, למה אתה שולל אותו ?

אגב, אם כבר - למה שלא תוציא את הראוטר מחוץ לממ"ד ותעביר כבל למחשב ? זה בדיוק אותו הדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים