עבור לתוכן

צריך המלצה למסך עד 22" - באיזור ה 1700 שקל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נחמד, בשאר החנויות הוא עולה 1700~. מעניין אם יש קאץ'...

ידוע מתי הסאמסונג 2263 יגיע לאיזור אם בכלל ומה מחירו הצפוי?

איזה פיצ'רים מוסיפים דגמי 2208WFP ו 222H?

איך דגם E228WFP?

ושורה תחתונה - מה אתה היית לוקח מכל הדגמים האלו?

תודה

פורסם

איזה פיצ'רים מוסיפים דגמי 2208WFP ו 222H?

אתה יכול לראות באתרי היצרנים, ה-Dell מוסיף ארגונומיה משוכללת ורכזת USB וה-Chimei מוסיף ארגונומיה משוכללת, מבחר חיבורי וידאו כולל HDMI וקורא כרטיסים.

איך דגם E228WFP?

יש ביקורת באתר.

המחיר של ה-222H ב-KSP חריג במיוחד, מכיוון שהמסכים הללו נמכרים בארה"ב במחיר מאוד דומה.

פורסם
  • מחבר

אם נוציא לרגע את הפיצ'רים והפיצ'פקעס - מי תאכלס מציג תמונה טובה יותר?

פורסם

סביר מאוד שה-E228WFP ייתן כיול צבע מאוזן יותר, היות שמכלול הצבעים שלו הוא סטנדרטי sRGB. ב-222H וב-2208WFP הפאנלים מתאפיינים במכלול צבעים מורחב. יש כאלו שנמשכים לצבעים רוויים בתצוגות (וזו המטרה העיקרית של מכלולי צבעים מורחבים במסכים תקציביים: למשוך את עיני הצרכנים המתלבטים, גם כאלו שמבוססי פאנלים איכותיים אשר אינם מקו מקצועי לגרפיקה), אבל ברגע שמגיעים הביתה אי אפשר להפחית את סטורציית הצבע או לכייל אותה.

פורסם
  • מחבר

ועדיף צבע ב 6 ביט רגיל מאשר "8" ביט מורחב?

הבנתי מדיונים דומים שה 2208WTP וה- 228WFT מציגים איכות תמונה די זהה לאסוס 222U. איך ה 222H בהשוואה?

פורסם

אם נדייק יותר, איכות תמונה זהה לכל המסכים מבוססי ה-TN היא מבחינת זוויות צפייה צרות ואחידות תאורה לא מצטיינת. לרוב יש גם זליגות אור בחושך בטפט חשוך. אלה הפרמטרים המשותפים לכל מסך מבוסס פאנל TN - לא משנה מהו גודלו. כל פאנלי ה-TN הם בבסיסם 6bit - ללא קשר לסוג המכלול צבעים אשר נקבע ע"י המנורות האחוריות ולא הפאנל. מכלול צבעים מורחב בא לידי ביטוי, כשמשתמשים במנורות אחוריות פלואורסצנטיות מסוג W-CCFL (W=Wide) (ובמסכים שמיועדים לגרפיקה מהסוג היקר ביותר תאורת LED) ואילו במכלול הסטנדרטי יש שימוש בנורות מהסוג CCFL.

סטורציית צבע גדולה תהיה ב-222H וב-2208WFP. באסוס VW222u ו-E228WFP אתה תראה סטורציית צבע מתונה יותר.

פורסם
  • מחבר

טוב אני חושב שאני ירד מה DELLים ויחליט בין ה 222H וה 222U...

ב 222H הצבעים ממש רוויים או שזה לא כזה קריטי? אפשר לכייל את זה?

פורסם

אני ממליץ על VW222u. אין לי מושג עד כמה רוויית הצבעים תפריע לך ב-222H, זה מאוד סובייקטיבי ורק אתה תדע, רצוי מהתצוגה אם זה מוצא חן בעיניך. אם תסתכל על הביקורת של ה-931C בעל מכלול צבעים מורחב בסקירת ה-19" הפשוטים הוא לא היה אהוב בכלל לעומת שאר המסכים.

מצד שני, אתה יכול לקרוא על הצ'אי מאי ב-PRAD הם לא קטלו אותו לחלוטין למשתמש המצוי, בגלל שלדעתם אחידות התאורה והגוונים שלו היא מעל הממוצע המאפיין מסכי TN 22" אחרים. יחסית למסכים מבוססי פאנלים איכותיים לדעתם הוא לא באותה רמה, כמובן, אבל בתוך קטגוריית ה-TN הוא עשה עליהם רושם טוב.

פורסם
  • מחבר

הלוואי והייתה פה תצוגה עם הצ'אי מאי... את האסוס מצאתי באופיס דיפו ובבאג אבל לא יצא לי לבהות בו כי הם בדיוק סגרו.

אני חושב שאני ילך להתרשם ממנו מחר בבוקר אם יצא לי ואם אני יראה שהצבעים לא כמו שצריך אז אני ילך על הצ'אי מאי...

מה הארגונומיה של האסוס מציעה? רק למטה למעלה? לצ'אי מאי יש פיבוט?

פורסם

האסוס ניתן רק להטייה לאחור או לפנים. אין Pivot ב-222H. Pivot, גם אם קיים, די מיותר בגודל 22" ואילך מכיוון שהגובה במצב כזה מפריע יותר מאשר מועיל. הפיצ'ר הזה הכי יעיל ב-20" או 21" לא רחבים. הייתי אומר שכאשר האסוס והצ'אי מאי מתומחרים באותו מחיר זו החלטה לא קלה מכלול צבעים נורמלי (באסוס) מול ארגונומיה טובה עם כניסות נוספות (בצ'אי מאי). אל תשכח שאם לא תרצה להשתמש ב-D-Sub, תצטרך לקנות בכ-100 שקלים מתאם HDMI-to-DVI עבור המחשב, כי אין לצ'אי מאי DVI אלא הם בחרו לשים במקומו HDMI.

לדעתי חבל שאתה לא חושב להוסיף עוד 300 שקלים לרף התקציבי לטובת ה-2007WFP , כי לשימושי טקסט וסרטים הוא הרבה יותר טוב מכל מסכי ה- 22" TN, שלא מראים סרטים בצורה טובה כשאתה שוכב במיטה או יושב בכורסא/ספה נמוכים. יש לו גם רכזת USB, כיוונון איכותי של הפאנל לגובה, ואתה יכול לחבר אליו ממיר של הוט או יס - אולי בשנה הבאה, הוא ואחיו כבר לא יהיו קיימים. אין לי מושג מה יקרה ל-2007FP, עדיין לא ברור מה הכוונות של Dell לגביו. מסך משמש אותך לדי הרבה זמן ולא 3 שנים ועדיף באמת להשקיע במסך איכותי. רכיבי מחשבים כל הזמן מתיישנים ולא שומרים על יתרון בשונה ממה שקורה עם מסכים איכותיים. אפילו תאורת LED עם כל היתרונות שלה בתחום אריכות ימים ומניעת הידרדרות של עוצמת התאורה כפונקציה של זמן, תהיה סתם בלוף אחד גדול, כאשר תשולב עם פאנל TN.

פורסם
  • מחבר

כן אני מאמין גם שאני לא ישתמש יותר מדי בפיבוט גם אם יש.

הצ'ימאי עולה 1240 והאסוס 1340 ככה שיש אפילו יתרון תקציבי לצ'ימאי.

ירדתי היום לקניון מלחה בירושלים לבדוק ת'מסכים - הצלחתי למצוא את שלושתם אבל לא בתנאים אידאליים:

- באופיס דיפו היה את ה DELL 228WFP אבל הוא הציג לי שומר מסך של דגים דרך מפצל גרוע ומרצד. מסך חביב אבל די פשוט וקצת חשוך. :-\

- בליאור הצלחתי למצוא (ואני עדיין מופתע מזה) את הצ'ימאי אצל מוכר שהתלהב שמישהו בכלל מכיר ת'חברה הזאת - התרשמתי דווקא מאוד לטובה, רואים טוב (למרות שהרזולוציה הייתה לא נכונה), הצבעים לא כ"כ רוויים כמו שיצא לי להבין ממך והאיכות בנייה טובה.

הבעיה היחידה היא שהמסגרת מבריקה וזה ממש מרגיז. נראה לי שאני ישרוט לו את כל המסגרת אם אני יקנה רק כדי שלא יבריק.

- את האסוס חצי יצא לי לראות כי היה בתצוגה רק את ה 221U ואת ה 202U אז עשיתי 1+1 :P

הצבעים טיפה חיוורים לדעתי אבל חוצמזה מסך מעולה, בנוי טוב ויפה ובלי דברים מבריקים ;)

בקשר ל DELL 2007FP, אם הוא היה במחיר יותר שפוי אז הייתי ללא ספק הולך עליו, אבל עם הבדל של 700 שקל זה כבר מוגזם.

יש לי כבל DVI-HDMI כבר באורך 1.5 מטר שלא בשימוש + כבל דומה באורך 10 מ' שמחבר את המחשב לטלויזיה בחדר הצמוד אז זה לא בעיה, להיפך. :xyxthumbs:

לא נורא לי לוותר על הקורא כרטיסים ועל ההאב USB כי יש לי מספיק משניהם.

סה"כ, נראה לי שאני יטיל מטבע וזהו - גם האסוס וגם הצ'ימאי מעולים יחסית ל TN ובמחיר דומה.

קשה לבחור!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים