עבור לתוכן

שאלות לגבי בניית אתר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים כתבתי לכם (בפורום אחר באתר) על הרצון שלי להקים אתר אינטרנט שיעסוק בתחומי המולטימדיה השונים. בהודעה הקרובה אעדכן אתכם על ההתפתחויות השונות וכמובן אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

האתר שאני רוצה להקים יעסוק בתחומי המולטימדיה, התוכן יהיה בעיקר טקסט לצד תמונות וסרטים במינון מסוים. בשלבים אלה של הפרויקט אני הגעתי למצב שבו אני צריך למצוא שרת (ככל הנראה ייעודי) שיעזור לי לארח את התכנים הרבים (פרטים על כך בהמשך), וכמובן להרכיב מסד נתונים (SQL), מאחר ואין לי ידע בתיכנות כלשהו. אומנם כתבתי מה אני רוצה במסד הנתונים.

בנוסף מאחר ואין לי ידע בפוטושופ והאתר יצריך שימוש והתאמה של תמונות לטקסטים מאחר ואני מקבל אותן ברזולוציה גבוהה מאוד שלא בדיוק מתאימה לאתר (לאחר התאמות היא מתאימה). הייתי שמח לקבל המלצות בנושא.

השאלות שלי הן כאלה:

בנוגע לשרת:

לי המליצו לקחת גם שרת ישראלי וגם שרת זר כדי לשרת את קהל הגולשים העתידי, מבדיקות שערכתי ישנן חבילות של בסביבות המאה דולר לחודש שנותנות לי קיבולת שאוכל להעלות סרטים באיכות גבוהה לתקופת זמן ארוכה (ה"בעיה" באתר שאותו אני מעוניין להקים היא שזה בעייתי להסיר סרטונים או תמונות לאחר תקופה).

כמו כן ראיתי שניתן למצוא חבילה שאמורה לענות לי על התנאים במחיר ממש זול של 12 דולר, הנה הלינק לאתר:

http://www.ixwebhosting.com/index.php/v2/pages.planUnlimitedPro

מה ההבדל בדיוק בין חבילות כאלה לחבילות של מאה דולר ומעלה?

כמו כן מאחר וארצה להעלות חומרים בדמות תמונות וסרטים שיכולים לשקול גם עשרות מגה, האם יש דרך מהירה להעלות אותם (אני יודע שיש פתרונות בתחום ה-UPLOAD אבל השאלה מה מומלץ וכמה הם עולים).

בנוגע לאתר עצמו:

הבנייה והתדמית של האתר מאוד חשובה לי (העיצוב החיצוני שלו), הייתי רוצה לדעת כיצד בדיוק עובדת מערכת SQL והאם היא מחייבת הרשמה לאתר (ככה לפחות אני יודע). כמו כן האם המדד של אלקסה הוא המדד הכי טוב שקיים או שיש מדדים נוספים שייתנו תמונה יותר ברורה?

לגבי האתר עצמו, מאחר ואין לי ידע בתיכנות תהיה לי בעיה לתחזק את האתר במקרה ויהיו ניסיונות פריצה או תקלות, האם ניתן ליצור מערכת שתתן לי להלביש כתבות שכתבתי עם אפשרות להעלאת התמונות והסרטים ושילובם בכתבה, אני יודע שיש מערכות כאלה כי כבר כיום יוצא לי לכתוב במספר אתרים שמחזיקים כאלה מערכות. הקטע הוא שאני מחפש מערכת שתהיה קלה לתפעול הן בשפה העברית והן בשפה האנגלית ותוכל להופיע באופן חלק גם בפיירפוקס ובגלישה סלולרית.

אני קורא על שפות כמו PHP ו-ASP אבל לא מבין בהן כלום לצערי, האם דבר כזה יכול למנוע או לפגוע קשות בסיכוי ההצלחה של האתר?

הייתי רוצה לדוגמא לשלב כמובן פרסומות בדמות באנרים ופרסומות קופצות, האם אוכל לשלוט על דבר כזה גם עם רמת הידע שלי, כמו כן מה לגבי הודועות SMS, משיחות שערכתי עם מספר גורמים קיבלתי נתונים שונים לגבי הריווחיות של הנושא.

למרות שאני במגעים עם חברת אינטרנט, הייתי שמח לקבל פניות\המלצות לחברות נוספות.

בנוגע לעיצוב האתר:

העיצוב שאותו אני מחפש הוא צבעוני ומודרני (תבנית האתר כבר קיימת אצלי בתוכניות השונות, אני מחפש מישהו שיעצב לוגו ודברים כאלה). לדוגמא הייתי רוצה לקבל המלצות לאנשים\חברות שיכולו לטפל בצד הזה על בסיס קבוע מרגע עלייתו של האתר לאוויר (לא בהכרח בכל יום, יותר על דגש של זמינות לפי התראה).

לגבי תכני הוידאו:

מאחר והסבירו לי בפעם הקודמת ששאלתי שלעשות סטרימינג זה דיי בעייתי ועלול לעלות סכומי כסף גדולים, רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם, אני אישית מעוניין לאפשר לגולש להוריד את הסרטון באיכות HD ולתת לו לצפות בו באיכות טובה פחות (למרות שלאחרונה אני מקבל מספר סרטים של HD שמקודדים בפלאש). אם אני עושה סטרימינג משרת כדוגמת viddler האם זה ישפיע גם על נתוני התעבורה?

אשמח לשמוע מכם המלצות והצעות מאחר ואני מגיע לשלבים שבהם אני צריך לקבל החלטה אם ללכת על זה או לא.

תודה וחג שמח לכולם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הלינק, אם תוכל לומר לי מה ההבדל בינו לבין שרת ייעודי שעולה מעל מאה דולר לחודש?

כמו כן כיצד אני מבצע העלאה מהירה לשרתים כאלה, אני מעוניין להעלות בכל יום עשרות מגה אם לא מאות (תלוי בחומרים שאקבל).

אשמח לקבל תשובות גם לשאלות האחרות, תודה רבה.

פורסם

אין דבר כזה העלאה מהירה.

זה תלוי בקצב upload שיש לחיבור אינטרנט שלך (תברר מול הספק תקשורת שלך).

אני לא מכיר את המקום שאליו קיבלת את הלינק הזה, אבל חברות שלוקחות תשלום נותנות לך פירוט על כל השירותים שלהם (כתובת DNS, כמה תיבות מיילים, התחייבות לSLA גבוה לאתר, רוחב פס, מקום אכסון וכו'). פשוט תברר מה כל חברה נותנת לך, ולפי זה תבחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה,

הכוונה שלי לגבי העלאה היא שראיתי שיש אפשרות לחבילות שבהן ניתן להעלות מידע בקצב של כמעט מגה לדקה (ראיתי את זה במשרדים של חברת אינטרנט ישראלית). השאלה אם אני מקים אתר אם יש דרך מהירה להעביר את הסרטים לשרת. לדוגמא אני מקבל סרטים בדרך כלל בקידוד HD שיכולים להגיע ל100-200 מגה לקובץ, להעלות דבר כזה במהירות ההעלאה שנותנים לאנשים פרטיים יכולה לפגוע קשות באתר.

מה לגבי מסד הנתונים ואפשרות הבנייה של האתר?

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים