עבור לתוכן

פתרון הגיבוי החיצוני בRAID הכי טוב בשוק עכשיו בישראל Thermaltake Muse R-Duo

Featured Replies

פורסם

3. לא משנה מה, מבינים למה צריך משהו רק כשנופל דיסק, תשאלו את LALO פה שצחק כמוכם ולא הבין למה צאיך RAID 1 ואז נפל לו ה750GB והוא התקשר אליי בחצות בלילה לשאול באימה איפה כל העבודות ללימודים שלו והגיבויים שהוא עשה לחברים על הכונן שלו ואיך עכשיו הוא מוציא את זה.

הרוצח שקט. יום אחד DUBLE CLICK פשוט על כונן X (הגיבוי) פשוט לא נכנס לאותו כונן ויש מין מקום ריק נפלא כזה בפנים או ששומעים תיק תיק תיק, מהירות הסיבוב של הכונן עולה ואז עוד טיק ואז נהמהירות ופלת וחוזר חלילה . . . פה מתחיל הבכי ונזכרים בפוסט הזה :'(

איכות הגימור מצויינת. תקרא את הביקורת ותראה הכל לבד. זוהי קופסת הגיבוי החיצונית הכי טובה בישראל נכון להיום.ושוב, אם אין RAID1 - זה לא ראוי להיקרא גיבוי.

בבקשה: http://ocia.net/reviews/ttmuseduo/page1.shtml

אלכס קצת הגזמת....

זה אני שנדפק לי ה750GB ולא התקשרתי בלילה ובכיתי, אני חושב שזה קרה רק בגלל שטחנתי לו תצורה על השבוע הראשון שהעברתי אליו 500GB ואז החזרתי 250GB ועשיתי כל מיני בדיקות אז הוא נדפק מעבודת עומס לדעתי.

ולא הלך לי שום חומר של חברים או לימודים הלך לי 300GB של סדרות וכמה סרטים ועוד קצת "זבל"

אבל מאז אני לא קונה יותר הארדיסק ללא גיבוי אני שם את כל המידע של על 4 כונני 500GB ברייד 5 ככה יש לי 1.5TB מגובה ומהיר.

אני לא אהבתי את הכופסא הזאת כי לדעתי זה בזבוז, אפשר פשוט לקנות 2 הארדיסקים ולעשות רייד 1 מגובה.

מה שהכופסא הזאת בעצם עושה בעיקר זה לקחת את הרייד 1 שלך או 0 לכל מקום רייד 1 נייד זה מה שזה עושה, ועל הדרך יש כמה פיצ'רים כמו קירור או איחוד דיסקים קשיחים עיצוב ישקט וכו'

למי שיש לו חומר חשוב והוא רוצה שזה יהיה נייד שכופסא הזאת עושה את זה "רייד1\0 נייד"

• תגובות 31
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני באמת לא מבין מה ההתרגשות מכל הכונני גיבויים(היקרים להחריד) האלה.בתור אחד שיש לו 750GB במחשב אני מוצא לנכון לגבות מתוכם רק 80GB חשובים.אז לוקחים קופסה פשוטה עם HD סטנדרטי בתוכה בגודל הנדרש ואת התוכנה של מייקרוסופט שנקראת SYNC TOY או משהוא דומה מגדירים פעם אחת ומגבים בקלות.היות ויש את החומר פעמיים(פעם אחת בתוך המחשב ופעם שנייה בקופסה) אני לא חושב שמשתמש סטנדרטי צריך יותר מזה ובטח לא RAID ואת מי מעניין בכלל המהירות העברה הרי זה לא שאתם מעבירים ג'יגות בכל פעם אלא הגיבוי נעשה לחומר די קבוע.אז בפעם הראשונה זה יקח קצת זמן ואח"כ זה רק סנכרון.

פורסם

אני באמת לא מבין מה ההתרגשות מכל הכונני גיבויים(היקרים להחריד) האלה.בתור אחד שיש לו 750GB במחשב אני מוצא לנכון לגבות מתוכם רק 80GB חשובים.אז לוקחים קופסה פשוטה עם HD סטנדרטי בתוכה בגודל הנדרש ואת התוכנה של מייקרוסופט שנקראת SYNC TOY או משהוא דומה מגדירים פעם אחת ומגבים בקלות.היות ויש את החומר פעמיים(פעם אחת בתוך המחשב ופעם שנייה בקופסה) אני לא חושב שמשתמש סטנדרטי צריך יותר מזה ובטח לא RAID ואת מי מעניין בכלל המהירות העברה הרי זה לא שאתם מעבירים ג'יגות בכל פעם אלא הגיבוי נעשה לחומר די קבוע.אז בפעם הראשונה זה יקח קצת זמן ואח"כ זה רק סנכרון.

כניראה שלך זה לא מפריע שילך המידע אבל לי יש 200GB משחקים ו 150GB סרטים וזה מה שאני אוהב לעשות לצבור הרבה חומר ולשמור אותו שלא ילך אז אני עושה רייד 5 של 4 כוננים ויש לי 1.5TB מגובה ומהיר והמהירות אולי לך גם לא חשובה אבל זה כן משפיע ולא סתם המציאו את זה יש לזה שימושים כמו לשרתים שמחברים עשרות כוננים למערך RAID קטלני ושם זה באמת חשוב המהירות, אבל כשאתה רוצה מהירות גם במחשב משתמשים ברייד 0 או 5 או 10 תלוי...

פורסם
  • מחבר

כניראה שלך זה לא מפריע שילך המידע אבל לי יש 200GB משחקים ו 150GB סרטים וזה מה שאני אוהב לעשות לצבור הרבה חומר ולשמור אותו שלא ילך אז אני עושה רייד 5 של 4 כוננים ויש לי 1.5TB מגובה ומהיר והמהירות אולי לך גם לא חשובה אבל זה כן משפיע ולא סתם המציאו את זה יש לזה שימושים כמו לשרתים שמחברים עשרות כוננים למערך RAID קטלני ושם זה באמת חשוב המהירות, אבל כשאתה רוצה מהירות גם במחשב משתמשים ברייד 0 או 5 או 10 תלוי...

:goodposting:

רואים, זה מה שקורה כשבן אדם שדיבר כמו ההוא לפני LALO "מי צריך RAID יקר" מאבד 750GB בW אחת ונהיה מומחה לRAID אחרי זה.

כל הכבוד.

פורסם

לכונן אין רגליות. כאשר אין מדובר בגומי או ספוג רך שבולם זעזועים, או (סיליקון רך) אלא מה שיש בכונני MY BOOK PRO, זה סתם פס לכל אורך הכונן שלא עושה כלום.

ישנו הבדל של רעש כאשר הכונן מונח על השולחן לבין זה שאתה מרים אותו ואז הזמזום נפסק. תנסה להקשיב תשמע, אולי פשוט סביבת החדר שלך לא חרישית אז אתה לא שומע.

לי יש זכוכית כפולה בחדר אז החדר שלי חוסם רעשים מבחוץ בצורה כמעט מושלמת ככה שאני שומע הכל.

וזה שאתה עובד איתו שנה רק אומר שאתה בטווח הכניסה לסטטיסטיקה אז הכן גיבוי של ה"גיבוי" שלו למקרה הצורך. ככה בדיוק קרה לחבר הזה שלי שצחק עליי שקניתי את הכונן הכפול הזה למעלה ואח"כ בכה עם 750GB שהלכו לפח כי שחזור עלה לו 500$.

נתחיל בזה שהיית רוצה חדר חרשי כמו שלי (אני מחורפן בכל הנוגע לרעש. זה מציק לי בטירוף.)

גם לי יש זכוכית כפולה בחדר (אני גר ברמת ישי, 2 דקות מרמת דוד, מטוסים עוברים פה הרבה, זכוכית כפולה זה סטנדרט בניה פה)

זמזום אין, יכול להיות שזה קשור לסוג השולחן?

-אני לא הולך לצחוק על אף אחד שנפל לו ולא הולך להגיד "לי זה לא יקרה". מה שחשוב יש לי מגובה על DVD's, את השאר אפשר להשלים......

אגב, בדקת נפילות כוננים לפי נפח? שמתי לב שדגמי ה 500GB ומעלה נוטים ליפול הרבה יותר מה 250 וה 320, ושדגמי ה PRO הם האלופים בלהתפגר, יותר מה WORLD ולמרבה ההפתעה יותר מה Essential הזולים.

פורסם
  • מחבר

לי היה שולחן רגיל של שבבי עץ דחוסים ואחרי זה היה לי אחד על שולחן רגיל.

אני בכל מקרה לא חושב שזה נוגע לגודל מסויים של דיסקים או משהו כזה. נגיד אני זוכר תקופות שדווקא כונני 40MB עשו הרבה רעש עם בעיות.

אני פשוט לא אוהב שתי עובדות:

1)חברה שמוציאה כונן גיבוי כמוצר חיצוני,MY BOOK X או כמוצר פנימי, RAID EDITION וכדומה ועוד כותבת 24/7 וזה"לא בדיוק אמין" בלשון המעטה לדברי אנשים.

2)שאנשים חושבים שזה שבם קנו כונן נוסף אומר שזהו, הם מוגנים ואינם מבינים שאותו כונן גיבוי ייפול בזמן כולשהו בדיוק כמו אותו כונן מקור בודד שיש להם עכשיו והם בעצם לא עשו כלום.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

עכשיו קראתי ביקורות על המארז הזה, והוא נראה לי אחלה פתרון גיבוי.

מישהו יודע איפה אפשר למצוא את המארז הזה בארץ במחיר זול (רצוי פחות מ-700 ש"ח)?

אני מעוניין בשני מארזים כאלה. אם עוד מישהו מעוניין, אז אולי אפשר לארגן קנייה קבוצתית.

פורסם
  • מחבר

כידוע לי (ואשמח אם יגלו לי שחנות נוספת בכלל חשבה על הפוטנציאל והתחילה למכור את זה) עם כל הצער שבדבר המוצר נמכר עדיין רק בחנות LOGICPCשלידי ברמת גן שאני זה שנלחם להכניס את זה לאתר שלהם אחרי חפירה למנהלים:

http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=12502

דבר איתי אולי אסדר לך אצלהם הנחה או משהו.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

2)שאנשים חושבים שזה שבם קנו כונן נוסף אומר שזהו, הם מוגנים ואינם מבינים שאותו כונן גיבוי ייפול בזמן כולשהו בדיוק כמו אותו כונן מקור בודד שיש להם עכשיו והם בעצם לא עשו כלום.

אז הם אהבלים, מה זה קשור?

הפואנטה היא שיש לך את כל מה שחשוב בכונן פנימי על המחשב + מגובה בכונן חיצוני. במצב כזה, הסיכוי שתאבד את המידע החשוב לך שווה ערך לסיכוי ששני הכוננים ימותו באותו זמן (או שבוע ליתר דיוק, שזה נראה לי הזמן המקסימלי שייקח לך לממש אחריות/לקנות חדש ולאכסן בו את המידע). זה מה שאני מתכנן לעשות עם איזה חיצוני זול של 500.

לאנשים שסתם מעבירים הכל לכונן החיצוני וחושבים שהם "מוגנים" אין את הזכות לחיות ::)

פורסם
  • מחבר

לא. זה אמור להיאמר ככה:

"הסיכוי לכונן החיצוני ליפול שווה לסיכוי של כונן הפנימי ליפול" יוצא שלא עשית כלום בזה שקנית כונן נוסף בעל אותם סיכויים ליפול ועדיין אם הוא ייפול לא תשחזר את המידע בכשל פיזי. ב RAID 1 כן תשחזר מידע והוא יהיה מוגן כי שם באמת הסיכוי לשני הכוננים ליפול בו זמנית קטן.

אם אתה שם RAID 1 בקופסה חיצונית, זה משהו שונה לחלוטין.

פורסם

יש כאן איזשהו קצר בתקשורת...

כן, הסיכוי התיאורטי של כונן חיצוני ליפול שווה ערך לסיכוי התיאורטי של כונן פנימי ליפול, אבל הסיכוי התיאורטי ששניהם ייפלו בו זמנית קטן בהרבה! ואם המידע החשוב שלי נמצא גם על הפנימי וגם על החיצוני, הסיכוי האחרון הוא זה שמהווה עבורי סכנה. ממש לא אכפת לי (מהבחינה של איבוד מידע) שייפול לי דיסק אחד אם יש לי את כל המידע על הדיסק השני, אני פשוט אממש עליו אחריות/אקנה חדש. העיקר שהם לא ייפלו בו בו זמנית.

פורסם
  • מחבר

כל היופי בכונן חיצוני ב RAID 1 הוא שאתה מעביר אליו את כל המידע ומפנה מקום על הכונן הקשיח. הרי הכונן הקשיח הוא תמיד קטן. אף פעם לא תוכל נגיד לשים הורדות על הכונן של מע' ההפעלה וכל הזמן לגבות אותן, פשוט ייגמר לך המקום(מה גם שכוננים כאלה קטנים יותר בדר"כ). לכן כאשר אתה מחבר כונן חיצוני ב RAID 1 עם ESATA אתה מקבל כונן שלם ענקי לגיבוי ונהנה משקט נפשי בלי צורך לדאוג לכלום.

פורסם

אני לא מבין למה אתם מתווכחים מה יותר טוב.. לקנות 2 כוננים בRAID1 או כונן בודד - לגיבוי.

ברור שRAID1 עדיף, לא סתם עולה הרבה כסף. אבל בתכלס בשביל רוב האנשים עדיף לקנות כונן בודד לגיבוי ואם הכונן הראשי נדפק, מחליפים אותו ומשחזרים עם הגיבוי. אני אישית חושב שזה יותר משתלם כספית מאשר RAID1 במיוחד כשזה נוגע לכמויות ענקיות של מידע. ובין כה וכה, זה לא שRAID1 הוא הגיבוי המושלם.. הוא בסה"כ קרוב יותר לזה, זה הכל.

אלכס.. אתה אומר שהכוננים לא טובים ואתה מתעקש כנגד כולם שהחשמל בבית שלך בסדר גמור. אבל המציאות שאומרת שהכוננים שלך נכשלים על ימין ועל שמאל אומרת אחרת- יש לך בעיה כלשהי, בין אם היא בחשמל או לא, יש בעיה והסבירות שזה דווקא הכוננים היא כמעט ואפסית, כמו הסיכוי שRAID1 יפול ואני מתכוון כל המערך כל הדיסקים שבו.

וסליחה, למה אתה מזלזל בי שאמרתי שיש לי את אותו כונן והוא בסדר? אני לא זלזלתי בך. כמו שאתה בא ואומר שיש לך דיסק דפוק אני בא ואומר שיש לי דיסק טוב, אותו דיסק כמו שלך. ועל כל דיסק אחד לא טוב יהיו פי כמה וכמה דיסקים טובים. וזה נוגע לכל החברות ולכל הדגמים, לא רק לדגמים שאדון אלכסנדר טורובסקי התנסה בהם. וכן, עכשיו אני מזלזל בך, כי אתה זלזלת בכולם גם בדיון הזה וגם בדיון הקודם.. אתה פשוט לא מוכן לקבל את העובדה שאתה טועה.

פורסם
  • מחבר

אולי תעזוב את החשמל שלימ בבית. מה נראה לך שכל שאר מכשירים החשמל בבית נדפקים ? מה נראה לך שאני עומד לעשות עם זה, להתקשר ל103 ולהגיד "אמרו לי בפורום שחלק מהדיסקים שלי נפלו כי החשמל בבית לא טוב אבל כל השנים שאר המכשירים עובדים ללא רבב ?

אתה יודע שאותו כונן של WD שנפל לי עובד עד היום לאחר הקפאה של 24 שעות כמו גדול ? מה תגיד על זה ? שוב בעיות חשמל או מזל רע ?

ואף אחד לא התווכח. זה דיון. לא מעניין אותי מה מישהו אחר חושב. אני פתחתי את הנושא כנושא אינפורמטיבי. אני לא מוכר דיסקים, אני לא משווק טכנולוגייה (לא ללקוח הקטן לפחות) ולא מעניין אותי מה אחרים חושבים.

אני רק כותב מהניסיון שלי וכל ניסיון של מישהו אחר לא רלוונטי לגביי. כמו שראית ברגע שפתחתי נושא על כוננים, מייד צצו עוד המון אנשים שהלך להם כונן זה או אחר.

תתקשר ל LOGIC" תשאל בכמה כוננים שנפלו מטפלים בשבוע. אני עבדתי בחנות מחשבים ואני יודע מה זה לקוחות שבוכים עם אותם MY BOOK חיצוניים שכל כך נפוצים ומאבדים את כל המידע. אני הייתי הכתץף התומכת שלהם. הסיבה היחידה שפתחתי את הפוסט זה כי אכפת לי להביא לידיעת הגולשים מוצר ייחודי במינו. לקנות או לא, לי לא אכפת. להסביר עליו, בכיף. שתדע, רק השבוע אני בקשר עם בחור שקנה 2 כאלה וזה פתר לו בעיית גיבוי רצינית.

אבל כל הנ"ל לא משנה. אתה תיזכר בי כשייפול לך דיסק שלא תוכל לשחזר או תקלה אחרת שגם דיסק חיצוני בודד אחר לא יעזור. לא שגם זה יעניין אותי, כי כמו שאמרת אתה מזלזל בי - אז תצליח. :xyxthumbs:

פורסם

כל היופי בכונן חיצוני ב RAID 1 הוא שאתה מעביר אליו את כל המידע ומפנה מקום על הכונן הקשיח. הרי הכונן הקשיח הוא תמיד קטן. אף פעם לא תוכל נגיד לשים הורדות על הכונן של מע' ההפעלה וכל הזמן לגבות אותן, פשוט ייגמר לך המקום(מה גם שכוננים כאלה קטנים יותר בדר"כ). לכן כאשר אתה מחבר כונן חיצוני ב RAID 1 עם ESATA אתה מקבל כונן שלם ענקי לגיבוי ונהנה משקט נפשי בלי צורך לדאוג לכלום.

הכונן הקשיח תמיד קטן? על מה אתה מדבר? מה הבעיה לשים כונן 500 גיגה בפנים בדיוק כמו כונן ה- 500 החיצוני? שניהם עולים כ- 300 ש"ח (כל אחד). אם נגמר לי המקום - אני קונה כונן נוסף. יש לי כרגע כ- 800 גיגה במחשב (סה"כ, פנוי + תפוס). החלק החשוב והקריטי אותו יהיה לי קשה עד בלתי אפשרי לשחזר ואותו בכוונתי לגבות הוא כ- 200 גיגה, והוא נמצא במחיצה משלו. אותו אני אגבה על כונן חיצוני. ברגע שאעשה זאת, אני אוכל לאבד את המידע הזה רק אם הפנימי (אותו אחד שעליו ה- 200 נמצאים) והחיצוני ייפלו בו זמנית. זה פתרון מספק למשתמש הממוצע, וזה כל מה שניסיתי להגיד.

אין לי שום בעיה עם הפתרון שלך, ואני מכיר במעלות שלו. אם היה לי תקציב כמו שלך מאוד יכול להיות שהייתי עושה אותו דבר. יישר כוח על כך שאתהמביא מוצרים איכותיים לקדמת הבמה. העניין הוא שמשום מה אתה מנפנף את הפתרון הפשוט, הזול (והמובן מאליו) שציינתי, ומביא מקרה קצה של טמבל ש"מגבה" (מעביר, לא מעתיק) הכל לכונן החיצוני וחושב שהוא מוגן, ואז כשהכונן נופל הוא אוכל אותה. זו דוגמה שכלל לא רלוונטית, הסברתי למה. כתשובה לדוגמה שאתה עצמך מביא, אתה טוען שהפתרון האמיתי היחידי הוא הפתרון שלך. יותר מדי דמגוגיה. אין ויכוח על כך שהפתרון שלך יותר טוב, בדיוק כמו שמרובע הליבה הכי יקר של אינטל יותר טוב ממרובעי הליבה הזולים יותר, אבל האם הוא שווה את מחירו ביחס לאחרים? תלוי את מי אתה שואל.

לדעתי, כשאין יותר מדי תקציב, לאכסן את המידע על כונן פנימי + לגבות אותו על חיצוני, בהחלט מספיק (מבחינת סיכויי איבוד המידע יקר הערך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים