עבור לתוכן

WD VelociRaptor - המלך החדש של ה-HDD? עם 300G ו-10KRPM והכל ב-2.5' - כנראה שכן.

Featured Replies

פורסם

:eek2:

מכיוון שהדיסק הוא 2.5" אני אנחש כי קהל המטרה העיקרי הוא המשתמש הנייד בלפטופ, אז השאלה העיקרית פה היא כמה חסכוני בחשמל הדיסק הזה, מפני שרק העניין הזה יכול לגזור את דינו של הדיסק מבחינה שיווקית (ומעשית), כי מבחינת ביצועים נטו - אין ספק כי אנו מסתכלים על המלך החדש.

פורסם

דיסק 2.5" יהיה חסכוני יותר מדיסק 3.5". מצד שני, הוא בטח יהיה עם שני פלאטרים, בסה"כ WD רק התחילה לייצר פלאטרים של 320GB ב- 3.5", וזה לא יעזור מבחינת צריכת החשמל. גם 15kRPM, כשרוב הדיסקים בניידים מסתפקים ב- 5400RPM או מקסימום 7200RPM - אני לא רואה איך הדיסק החדש הולך להתחרות בקיימים מבחינת ניצול הספק.

אבל אני בטוח שב- WD לא ינסו להציג אותו כדיסק חסכוני. רק הביצועים ישחקו כאן. אני גם לא חושב שקהל היעד שלו יהיו הניידים - כאן קרוב ל- 100% מהדיסקים נמכרים כ- OEM, בד"כ אתה לא יכול לבחור דיסק לנייד שלך, והיצרנים מאוד לחוצים כשזה מגיע למחיר. רק דגמים מאוד ספציפיים של ניידים ישתמשו בדיסק החדש, כלומר המכירות שלו לניידים יהיו מאוד נמוכות. אני חושב שקהל היעד לא השתנה, WD עדיין מחפשת את משתמשי המחשבים האישיים שמחפשים ביצועים בכל מחיר.

אז למה 2.5" ולא 3.5"? יתכן שWD הגיעו למצב בו עלות ייצורו של דיסק 2.5" זולה יותר מעלות ייצורו של דיסק 3.5". במקרה הזה, הם מרוויחים דיסק שיכול לעבוד גם במחשב שולחני וגם במחשב נייד ללא השקעה נוספת, כך שהמכירות הנמוכות לשוק הניידים יהוו רווח נקי עבורם.

פורסם

השאלה העיקרית כאן היא - האמינות. דיסק שמשתובב במהירות כזה בכזה גודל פיזי קטן הוא מתכון להתחחממויות וגרוע מזה.

פורסם

כן אה, אתה בא הביתה מוצא במקום הרדיסק גוש ברזל...

פורסם

ה"דבר הגדול" הבא מאז יציאת סדרת הכוננים הקשיחים Raptor של חברת Western Digital הוצג

היום כשענקים הדיסקים הקשיחים הציגה השבוע את סדרת הכוננים הקשיחים: VelociRaptor.

הכונן הראשון בסדרה יקרא ה VR150 אשר מגיע בנפח של 300GB ובמהירות של 10,000 סל"ד.

סדרת הכוננים החדשה מיועדת לשוק הגובהה של הצרכנים, הכונן עצמו באופן מפתיע הגדול של

2.5" המיועד למחשבים ניידים, אך הוא עטוף במארז בעל גופי קירור בגודל מפרץ סטנדרטי של 3.5",

כך שהוא מתאים למחשבים שולחניים ולקהל היעד העיקרי - הגיימרים חובבי החומרה.

כונן ה VR150 מגיע עם זיכרון חוצץ של 16MB ותומך בתקן ה SATA 3.0 Gbps, אורך החיים

של הכונן החדש מוערך ב 1.4 מיליון שעות והוא מציע מהירות העברה של 120MB לשניה.

עוצמת הרעש המקסימלית של הכונן החדש תיהיה כ 36dBA וכמו כל הכוננים בסדרת ה VelociRaptor

הוא היה בעל אחריות של 5 שנים מלאות, כל זאת בתג מחיר של 300 דולר.

I0panel.net/forum/thread12957.html

פורסם

השאלה העיקרית כאן היא - האמינות. דיסק שמשתובב במהירות כזה בכזה גודל פיזי קטן הוא מתכון להתחחממויות וגרוע מזה.

:kopfpatsch:

raptors קיימים כבר שנים ואין להם בעיית אמינות

פורסם

השאלה העיקרית כאן היא - האמינות. דיסק שמשתובב במהירות כזה בכזה גודל פיזי קטן הוא מתכון להתחחממויות וגרוע מזה.

פורסם

להיפך. מנוע שצריך לסובב פלטות 3.5" צריך להתאמץ יותר ממנוע שמסובב פלטות של 2.5" - הקטנות קלות יותר. מנוע כזה יצרוך הספק נמוך יותר ממנוע בדיסק 3.5" מקביל.

דיסקי SAS ו- SCSI בגדלים כאלו ומהירויות כאלו קיימים כבר כשנתיים ומותקנים בחלק גדול מהשרתים שנמכרים היום ואין להם שום בעיה מיוחדת באמינות.

פורסם

הנקודה שלי היתה שיש פחות מסה ושטח פנים לפזר עליהם את החום. בכ"מ אם יש כבר את הכוננים האלו בשרתים - למה

לא דיברו עליהם עד היום?

פורסם

כי אלו כוננים לשרתים, duh. מה בדיוק תוכל לעשות איתם במחשב שלך?

תראה מה גוגל הביא:

http://www.fujitsu.com/emea/news/pr/fel-en_20070601.html

Fujitsu has introduced a portfolio of three new enterprise class SAS (serial attached SCSI) drives designed to support mission critical server and storage systems.

The first hard disk drive in this series, the MBB2147/MBB2073, Fujitsu's second generation SFF 10K SAS drive with a load/unload head ramp that helps to reduce handling damage. The 2.5" HDD offers up to 147GB(*1) capacity at a rotational speed of 10,000 RPM, with an average read/write seek time of 4.0/4.5ms typ., acoustic noise level of 2.9 bels(*2) typ., with 16MB buffer size and best-in-class idle power consumption of 4.7W typ. This hard disk drive series will be available in the second quarter of 2007.

The next hard disk drive in this new lineup is the MBC2073/MBC2036, a 2.5" enterprise SAS drive with 15,000 RPM rotational speed offering up to 73GB(*1) capacity and 16MB buffer size. This drive also targets mission critical server and storage system applications. Its average read/write seek time is 3.0/3.5ms typ., with an acoustic noise level of 3.2 bels(*2) typ. and best-in-class idle power consumption of 5.3W typ. This hard disk drive series will be available in the third quarter of 2007.

http://www.seagate.com/www/en-us/products/servers/savvio/savvio_15k/

The Seagate® Savvio® 2.5-inch enterprise hard drive is 70 percent smaller than 3.5-inch drives, enabling more drives per system and providing higher performance and reliability while ensuring ultra-low power consumption, reducing thermal loads in data centers. The Savvio 15K drive is well suited for a broad range of mainstream enterprise applications in both large enterprise data centers and small- to medium-size businesses.

Key Features and Benefits

* The world's first 15K 2.5-inch drive

* Fastest and most reliable drive in the world

* Consumes 30 percent less power than any other 15K drive

* 70 percent smaller than 3.5" drives; enables more drives per system and more airflow to cool processors.

* More performance per U, per GB, and per watt than any other drive

השתכנעת?

פורסם

צפוי לצאת לשוק באמצע מאי, מחיר רשמי $299

פורסם

לא אמרתי שהם לא היו קיימים - שאלתי למה לא דיברו עליהם עד עכשיו. לפי זה - מה ההצלהבות מהWD, חוץ מהנפח

כמובן.

פורסם

לא דיברו עליהם עד עכשיו כי זה אתר לחומרה של PC-ים, לא של שרתים. ראית כאן משהו על המעבר מממשקי SCSI ל- SAS, או על המעבר של HP לדור G5 בסדרת ה- Proliant למשל? אני לא ראיתי ומסיבה טובה - זה לא מעניין 99% מהאנשים כאן.

זה הדיסק הראשון בגודל הפיזי הזה שעושה 10,000RPM ושיש לו ממשק SATA. זה גם הדיסק הגדול ביותר שעושה 10,000RPM בעל ממשק SATA. כלומר זה הדיסק המהיר ביותר שאפשר לקנות כיום למחשב בייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים