עבור לתוכן

האם הקשיח שלי תקול?

Featured Replies

פורסם

אהלן וחג שמח לכולם,

קניתי לפני חודש ושלושה ימים קשיח חדש של 500GB מבית SeaGate. עכשיו, העתקתי אליו קצת מהמידע על הקשיח הקודם שלי, בשביל לפנות אותו, ואז ראיתי כמה מקבצי הוידאו שהיו קודם על הישן. שמתי לב שמדי פעם יש תקיעות קלות בוידאו, מה שלא הגיוני כי זה XVID. מצד אחד, יכול להיות שזה בגלל שעברתי מ-WINAMP חזרה ל-WMP, מצד שני, יכול להיות שהקשיח בעל ביצועים נחותים מהקודם (אפילו שעל הנייר הוא חזק יותר טכנית), מצד שלישי, ייתכן והוא תקול... הכנסתי לכונן Hirens boot CD, ויש שם תוכנת דיאגנוסטיקה ייעודית ל-SeaGate בשם SeaTools, הרצתי מבחנים מורחבים על הכונן, ויצא שם Faild. אני מגבה ברגע זה את כל המידע שיש לי על הקשיח הזה, ככה שגם אם הוא ייפול מחר לא איבדתי כלום.

עכשיו השאלה שלי היא האם המבחן הזה מהימן, והאם ייתכן שזה לא הקשיח אלה משהו אחר, כמו הלוח או משהו... וכמובן, האם לממש על הכונן אחריות? או שאין אחריות במקרה של Bad clusters בלבד, וצריך שהכונן יהיה מת לגמרי?

עוד שאלה אם כבר... פעם, מזמן, כבר נדפק לי כונן אחד של WD 80GB SATA חודש אחרי הרכישה, יכול להיות שהספק כוח שלי הורג אותם? לא מאוד סביר כי ה-320GB שורד יופי כבר שנים, אבל אני מעדיף להתייעץ אתכם לפני שגם הוא ימות.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לדעת אם כלי הבדיקה אמין או לא, כי הוא לא זיהה את בקר ה-SATA שלי, ולכן אולי הבדיקה לא הייתה הכי אמינה. דעתכם?

פורסם

יש אחריות על כל דבר למעט גרימת נזק בשנה הראשונה אתה מקבל חדש ובשאר מתוקן

יש מצב שהספק שרף את הHD אבל זה לא סביר איזה ספק יש לך? תבדוק את המתח של 12V במשך כמה דקות

פורסם

עד כמה שאני יודע אם יש לך אפילו BAD SECTOR אחד בקשיח אתה זכאי להחליף אותו תחת אחריות.

יכול להיות שחנויות מסויימות מקשות על ההחלפה מסיבות ששמורות איתן, אבל בטח בקשיח של חודש.

תחליף!

פורסם
  • מחבר

ENERMAX LIBERTY 400W הספק, בן... תיכף אני אראה בן כמה הוא, מתי הוא התחיל לעבוד...

טוב, אני אחליף. מה שכן, הוא ממוקם בצורה בעייתית במארז, צמוד לקשיח אחר, ייתכן וזה מה שדפק אותו?

ה-8800GTS 320MB חוסם מקום אחד לקשיח, ויש 4, ויש לי 3 קשיחים, אז כל מפרצי ההרחבה חסומים ככה ששניים צמודים, ואחד מהם זה הקשיח שאנחנו מדברים עליו.

עריכה: המחשב (ומן הסתם גם ספק הכוח) בן שנה.

פורסם

לדעתי אין שום בעיה בספק אבל כמו שאמרתי לך תסתכל ב12V לכמה דקות ותראה אם יש שינויים גדולים

פורסם
  • מחבר

טוב, אני חושש שהקשיח מת היום. ה-BIOS כבר לא מזהה אותו, גם אחרי שחיברתי אותו מחדש גם לחשמל וגם ל-DATA. לא כל מה שהיה עליו מגובה, אבל הרוב כן ;) כנראה שאני אשלח אותו בחבילה ליבואן, שם יחליפו לי אותו.

הלקח שלמדתי גם מהקשיח הזה וגם מהקודם שנדפק, זה שאם קשיח עובר את החודש הראשון בשירות, כנראה שהוא יחזיק הרבה שנים.

פורסם

יכול מאוד להיות שפשוט נפלת על דיסק קשיח לא תקין, האחריות על הדיסק הקשיח תקפה על בעייה שמתגלה בדיסק הקשיח למעט נזק פיזי.

לא נראה לי שהספק שלך הוא מקור הבעייה Enernax ידועים בספקים החזקים שלהם וגם כנ"ל לגבי הדגם שלך.

שים לב כמו שהציעו כמה דקות לעקוב אחרי המתחים בעזרת תוכנה ולהפעיל כמה תוכנות ברקע ולראות האם השינוי עולה על 10%+-

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, אני אעשה את זה, רק עם איזה תוכנה?

אגב, הוצאתי אתמול את הקשיח בשביל לשלוח ליבואן, והוא פשוט רתח. לשם השוואה, הקשיחים ליד של WD היו קרירים. בקשיח של סיגייט לא הצלחתי לגעת ליותר מכמה שניות. ייתכן וגם זה אומר שהוא מת.

פורסם

Everest :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תחת לשונית Sensor, כתוב ליד 12+ משהו בסביבות 4.83V... ופחות שני וולט מזה כשאני לא מאמץ את המערכת, זה בסדר?

פורסם

צריך להיות לך בין 10.8 ל 13.2

*תבדוק שלא התבלבלת עם ה5V

*איזו גירסה הEVERST שלך היא צריכה להיות 4.20 או יותר גבוהה

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

גרסה 2.20 שלי. ולא, בדקתי שוב ולא התבלבלתי עם מתח אחר. אני הולך לעדכן גרסה, אולי זה יפתור את הבעיה.

פורסם

אורן תעלה תמונה כדי שנהיה בטוחים

פורסם
  • מחבר

הנה, מקווה שזה מסביר את מה שאני מתאר. כעיקרון המתח על ה-12V עולה ככל שאני מעמיס יותר על המערכת, למשל TAT על שתי הליבות + RTHBL (תוכנת HDR להעמסה על הכרטיס מסך) מביאה אותו ל-4.83V בערך.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים