עבור לתוכן

הקמת רשת wifi בייתי לחיבור לאינטרנט

Featured Replies

פורסם

חג שמח.. קניתי מחשב חדש ועכשיו יש בבית 3 מחשבים (כולל לפטופ)

עד עכשיו הסתדרנו רק עם מחשב אחד מחובר לרשת אבל החלטתי שאין שום סיבה לא לבנות רשת אלחוטית בבית.

יש לי 2 שאלות..

1. האם ראוטר וכרטיס רשת מספיקים כדי לחבר את שני המחשבים הנייחים ביחד לרשת? (ראוטר מחובר לאחד המחשבים והכרטיס על השני)

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=754

2. האם יש עדיפות לשני כרטיסי רשת כאשר המחשב הראשי מוגדר כהוסט ושאר המחשבים כאילו מתחברים אליו?

שניים כאלה.. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=404

תודה על העזרה!

פורסם

אני אישית לא מכיר את חברת TP-Link, אולי הם טובים, אין לי מושג.

בכל מקרה, אין העדפה לחיבור מחשב אחד לאינטרנט והשני מחובר אליו, הביצועים יהיו אותם ביצועים

מכיוון שרוחב הפס גדול בהרבה ממהירות האינטרנט. אם אני מבין אותך נכון, אתה מעוניין לשים באחד כרטיס רשת

ואת השני לחבר למחשב שבו חובר הכרטיס רשת, אם זאת הכוונה אז אין שום בעייה והאינטרנט יעבוד כמו שצריך.

אני אישית מעדיף לא לחבר את המחשבים אחד לשני אלא שלכל אחד יהיה כרטיס רשת אלחוטי משלו,

כאשר כל הכרטיסים מתחברים לראוטר ומשם לאינטרנט. בדרך זו המחשבים אינם תלויים אחד בשני

מבחינת החיבור (כאשר המחשב שמחובר לאינטרנט מכובה גם המחשב השני לא יוכל להתחבר לאינטרנט)

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה.. גם ככה המחשב הזה דלוק 24/7

אבל נראה לי שלא הבנת את השאלה.

נניח אני קונה את הראוטר, אני אוכל לחבר אותו למודם ולמחשב ולגלוש באותו מחשב ללא קשר לרשת?

עריכה: בקיצור שאלתי אם לשני מחשבים צריך ראוטר ושני כרטיסים או ראוטר וכרטיס אחד (והראוטר מחובר ישירות לאחד המחשבים)

פורסם

זו הדרך המומלצת שאתה יכול לחבר את המחשבים:

אינטרנט

ן

ראוטר + אלחוטי

ן ן ן

מחשב 1 מחשב 2 מחשב 3

*המחשבים מחוברים לראוטר או עם חיבור קווי או עם חיבור אלחוטי

*כל מחשב מחובר בנפרד ולכן זה לא משנה עם מחשב סגור או פתוח כדי לגלוש

*לא ניתן לחבר את המודם גם לראוטר וגם למחשב ואין גם סיבה לזה

*מחשבים נייחים (לא ניידים) מומלץ לחבר בקבל רשת לראוטר (ולא באלחוטי) ולכן אתה יכול להשחיל חוטים לבד או לקרוא לטכנאי או (רק אם 2 המחשבים הנייחים באותו חדר) להתקין שם את הראוטר ואז אין שום בעיה עם הכבלים.

* שיטה זו נותנת את הרוחב פס הכי גדול

פורסם
  • מחבר

סבבה.. תודה

אגב, יש הבדל בין החברות? מה זה משנה אם אני לוקח מוצר של חברה שהיא קצת פחות ידועה?

פורסם

סבבה.. תודה

אגב, יש הבדל בין החברות? מה זה משנה אם אני לוקח מוצר של חברה שהיא קצת פחות ידועה?

עקרונית אין בעיה אבל בחברות המוקרות יותר הראוטר יותר חזק ולכן יכול לעמוד בתעבורה יותר גדולה של נתונים (EMULE יכול לגרום לו לקרוס) וגם האלחוטי שלו היה חלש יותר והיה בו פחות הגנה בחלק מהמקרים (לא בכולם)

*בביקורות על הראוטר הזה כתוב שיש לו ניתוקים כמו שכתבתי למעלה

אתה יכול לקנות בשקט ראוטר של level one, d-link,edimax,3com

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים