עבור לתוכן

עזרה בהגדרת דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן,עם לוח אם asus p2b.

קניתי דיסק קשיח חדש בגלל שהקודם נהרס,אבל הביוס לא מזהים אותו...

הפעלתי את ההתקנה של ווינדוס XP והיא כן זיהתה אותו והתקינה עליו את הקבצים ההתחלתיים,אבל עכשיו אני תקוע כי הביוס לא מצליחים לזהות אותו..

מה אני צריך לעשות?תודה מראש לעוזרים.

דרך אגב הכונן עם חיבור IDE, אין במחשב הזה SATA..

פורסם

לא יכול להיות מצב שבו דיסק יזוהה במהלך התקנת מערכת הפעלה אבל בביוס לא.

הסבר את עצמך טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל זה מה שקורה...

כלומר כשאני מפעיל את ההתקנה של XP דרך צורב שחיברתי היא מזהה אותו ואני מצליח להתקין את הקבצים הראשוניים עליו, אבל אחרי זה שאמור לעלות הממשק שנראה כבר כמו זה של הXP זה לא עולה..

ובביוס לא משנה כמה אני מנסה לגרום לו לזהות את הדיסק הקשיח הוא לא מזהה אותו...הוא מזהה רק את הצורב...

פורסם

חבר את הכונן למחשב אחר, מזוהה? תקין?

פורסם
  • מחבר

כן,עכשיו אני עובד דרכו עם המחשב השני(פנטיום 4),התקנתי את ה-XP והכל עובד ותקין...

פורסם

כן,עכשיו אני עובד דרכו עם המחשב השני(פנטיום 4),התקנתי את ה-XP והכל עובד ותקין...

זה יפה ,אבל אם תעביר אותו לכונן השני ,מערכת ההפעלה לא תעלה ולא תפעל כמו שצריך מכיוון שהותקנה בקונפיגורציה שונה לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לפרמט אותו ולהתקין את הווינדווס עוד פעם...העניין הוא שהביוס פשוט לא מצליחים לזהות אותו...

פורסם

יש לי שאלה , על כבל אחד כמה כוננים מחוברים 2 או 1 ?

אם 1 אז תנסה לחבר אליו את השני גם אולי זה יעזור

אצלי בIDE זה רק עובד כשיש שני כוננים על כבל אחד , אם לא אז לא מזהה אותו או שנתקע

תבדוק שחיברת נכון ( כונן קשיח |---|----------| לוח M)

פורסם
  • מחבר

גם הדיסק הקשיח וגם הצורב מחוברים על אותו כבל...בינתיים הדיסק הקשיח מחובר לזה שקרוב יותר לאחד שמתחבר ללוח האם (צורב|---|דיסק קשיח----------|לוח אם)..

יכול להיות שזה משהו עם מאסטר וסלייב?גם ראיתי באינטרנט משהו על ג'אמפרים או איך שלא קוראים לזה..יכול להיות שזה קשור?..

האמת היא שניסיתי כמה קונגפיגורציות, ובהרבה פעמים הדיסק הקשיח היה מחובר כמו שהראית, ולא כמו שהוא מחובר אצלי עכשיו, אבל הביוס בכל מקרה לא זיהו אותו...

פורסם

כמו שאתה חיברת את זה , הצורב צריך להיות מג'ומפר כMASTER וההארדיסק צריך להיות מג'ומפר SLAVE

ד"א כתוב עליהם את המצבים ואיפה כל אחד..

פורסם

דוקא יש מצב שהלוח לא יזהה את הHD אבל המחשב כן פשוט אתה צריך לבדוק שבלוח אם החיבור שלו מוגדר כAUTO

פורסם
  • מחבר

ההארדיסק מג'ומפר כSLAVE,אבל האמת היא שלגבי הצורב אני לא יודע כי לא כתוב שם איך לג'מפר אותו כמאסטר...בכלל לא כתוב מה כל צורה עושה..

וyoav1000 אתה מתכוון לתפריט שבו בחורים את הHDD ויש primary/secondary master/slave?אם כן אז שני הprimary על auto..

עריכה:עכשיו הבנתי את הג'אמפרים של הצורב...רציתי לשאול אם אני אגדיר את ההארדיסק כslave ואת הצורב כmaster אז לא יהיו בעיות עם ההארדיסק?

ויש משמעות למיקום של מחבר הIDE?כלומר אם הגדרתי את הצורב כmaster אז אני חייב לחבר אותו לחיבוא היותר רחוק מהלוח אם או שאין לזה משמעות?

פורסם

ההארדיסק מג'ומפר כSLAVE,אבל האמת היא שלגבי הצורב אני לא יודע כי לא כתוב שם איך לג'מפר אותו כמאסטר...בכלל לא כתוב מה כל צורה עושה..

וyoav1000 אתה מתכוון לתפריט שבו בחורים את הHDD ויש primary/secondary master/slave?אם כן אז שני הprimary על auto..

עריכה:עכשיו הבנתי את הג'אמפרים של הצורב...רציתי לשאול אם אני אגדיר את ההארדיסק כslave ואת הצורב כmaster אז לא יהיו בעיות עם ההארדיסק?

ויש משמעות למיקום של מחבר הIDE?כלומר אם הגדרתי את הצורב כmaster אז אני חייב לחבר אותו לחיבוא היותר רחוק מהלוח אם או שאין לזה משמעות?

1. כן אתה צריך שכולם היו על AUTO (גם הSECONDARY)

2. אין שום משמעות למיקום החיבור וגם מה הוא SLAVE ומה הוא MASTER אתה יכול לשים איך שבא לך אבל אחד צריך להיות אחד SLAVE ואחד MASTER

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים