עבור לתוכן

לוח אם+מעבד לניגון HD, עריכה ופוטושופ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני בונה מחשב חדש, סוף סוף. התקציב הכללי הוא 5K. סביר להניח שמה שהוא לא יהיה ישאר למשך הרבה שנים אז חשוב שיהיה מתאים קדימה.

השימושים הם

- צפייה ב HD באיכות 720\1080 (כרגע בMKV מהרשת אבל ברגע שירדו המחירים גם מכונן בלו ריי)

- עריכת וידאו (Avid, Premiere) וקצת אפטר אפקטס.

- פוטושופ ופלאש ברזולוציות גבוהות.

- ללא משחקים רציניים

בנוגע למעבד המליצו לי על Q9300, וזה נשמע סביר. אתם חושבים שהוא יספיק ויתאים לשימושים הנ"ל?

בלוחות אם אני לא מבין כל כך, אז אשמח לכמה המלצות ואם אפשר עם הסברים, יתרונות\חסרונות של הלוח וכו'. לא קריטי שיהיה FireWire עם הלוח, סה"כ זה כרטיס של 40 שקל.

בנוגע לזיכרונות אני מתכנן לקחת 2X2GB. רציתי לוודא שיהיה להם שימוש, או שאין מה לעשות עם יותר מ2GB כרגע.

בנוסף, שאלה די מביכה, אבל המעבד הנ"ל הוא 64 ועם גרסה מתאימה של XP יבואו לידי שימוש כל ה4, נכון?

תודה רבה

אסף

פורסם

1. כן הוא יהיה מצויין ועם יש לך תקציב קח אפילו Q9450 (המחיר "אמור" לרדת בקרוב)

2. לוח פשוט של ג'יגה ביט יעשה את העבודה P35 DS3\L

3.ען בעבודה בתוכנות שציינת יהיה שימוש ל4 ג'יגה...

4. כל מערכת 64 ביט תתאים הייתי מעדיף ויסטה 64 (אבל זה רק אני)...

פורסם
  • מחבר

1. יש שמועות לגבי מתי? כי 2K נשמע קצת מופרך למעבד.

2. המליצו לי על GIGABYTE GA-EP35C-DS3R ועל Asus P5KR, מה ההבדלים ביניהם (מעבר לתמיכה ב DDR3 בDS3R)

תודה וחג שמח

פורסם

לגבי המעבד יש אותו כבר ב1700 ב IQPC...

כרגע לא תעזור לך תמיכה ב DDR3 לך על לוח פשוט וזול יותר..

פורסם
  • מחבר

1700 זה כבר יותר טוב אבל זה עדיין הרבה הפרש בשביל כח מיחשוב שסביר להניח שאני בקושי אנצל...

כיום לא שווה לקנות DDR3, אבל אני מנסה לחשוב קדימה עם הלוח אם. מצד שני הבנתי שהתמיכה של הלוח מוגבלת ל4G ולמהירות איטית יחסית... האם הוא שווה בתור השקעה לעתיד או שזה סתם גימיק ולא באמת יעזור כשהDRR3 יהפכו לסטנדרט... אני גם שוקל לקחת P5K-E Wi fi, אבל לא בטוח שהמחיר שווה את האלחוט, הוא די דומה למחיר של ראוטר Wi fi...

באופן כללי, חוץ מל-OC וגיימרים קיצוניים, יש בכלל הבדלים בין לוחות אם היום? חוץ מכמות יציאות וגימיקים (נגיד wi fi כמו ב P3K-E, שאני שוקל לקנות בשביל זה) וכמובן עניני תאימות לחברות השונות. כל פעם שאני שואל לגבי לוח אם אומרים לי משהו כמו "קח איזה ג'יגהבייט\אסוס", אבל יש הרבה סוגים לכל לוח של כל חברה (P3K-R\E\SE\V...) מה הולך שם? זה הכל הבדלים של כמות יציאות?

פורסם
  • מחבר

איזה תסכול... בלוחות של אסוס עוד הצלחתי לעשות סדר איכשהו אבל ההשוואה באתר של ג'יגהבייט פשוט גרועה...

למישהו יש תובנות על ההבדלים המשמעותיים בין הלוחות שלהם? יכולות הקירור שלהם, תמיכה בRAID, ואיכות באופן כללי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים