עבור לתוכן

עדשה לNIKON D80

Featured Replies

פורסם

זקוק להמלצה לעדשה שימושית לNIKON D80, שתספיק לי לכל מה שאני צריך, שזה צילום במועדונים\פאבים\אירועים וכו'.

האם זאת לדוגמא תספיק ?

Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX Zoom lens

קראתי פה קצת והיא נשמעת לי אחלה עדשה-

http://ezinearticles.com/?Top-3-Recommended-Lenses-For-Your-New-Nikon-D80-Digital-SLR-Camera&id=293562

70mm זה לא מעט מדי לשימושים שלי? אמנם אני מצלם מקרוב, אבל לא נעים להידבק לפנים של המצולמים :o

תודה רבה חברים יקרים :yelclap:

פורסם

מניסיון שלי העדשה האידיאלית למסיבות היא:

צמצם 2.8 לאורך כל הדרך.

אתה לא צריך זוית כל כך רחבה, עדשה שתתחיל ב35 תספיק. לא צריך גם לעבור את ה55,70.

וחשוב שתתפקס בקלות גם באור חלש.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שהעדשות קיט 18-55 למיניהן מספיקות למטרות האלו?

זה נראה לי קצת מציק שצריך לצלם מכל כך קרוב

פורסם

מה התקציב והאם אתה מתכוון לקנות בארץ?

פורסם
  • מחבר

לא מתכוון לקנות בארץ.

התקציב? אין ממש תקציב. אני פשוט מחפש את הBEST BANG FOR THE BUCK מה שנקרא. נשקיע כמה שצריך, בלי להתפרע כמובן.

עריכה:

איזה חנות וירטואלית בארה"ב יש למצלמות+ציוד נלווה כדוגמת bhphotovideo.com וnewegg ?

תודה ;)

פורסם

לא מתכוון לקנות בארץ.

איך אתה מתכוון לוודא שקיבלת עותק? יש לך מי שיידע לבדוק את זה?

התקציב? אין ממש תקציב. אני פשוט מחפש את הBEST BANG FOR THE BUCK מה שנקרא. נשקיע כמה שצריך, בלי להתפרע כמובן.

למטרות שלך, טמרון 17-50/2.8. בגירסאות שלה לפנטקס וסוני היא מיוצבת (בזכות המייצב שבגוף).

B&H חנות מומלצת. המחירים שלהם בסדר גמור, והשירות מצויין.

פורסם
  • מחבר

איך אתה מתכוון לוודא שקיבלת עותק? יש לך מי שיידע לבדוק את זה?

למטרות שלך, טמרון 17-50/2.8. בגירסאות שלה לפנטקס וסוני היא מיוצבת (בזכות המייצב שבגוף).

B&H חנות מומלצת. המחירים שלהם בסדר גמור, והשירות מצויין.

מה זאת אומרת לוודא שקיבלתי עותק ? יש לי דוד בארה"ב בעל עסק, שיש לו אנשי קשר שבאים והולכים מפה לשם כל חודש, ככה שזה לא בעייתי להביא משם ציוד. עשינו את זה עם מחשב שלם, נעשה את זה גם עם מצלמה :)

מה אני אמור לתת לו לבדוק בדיוק? הוא לא יודע להתעסק עם מצלמות

אמממ אני רוצה להבין משהו, חשוב לי לקחת עדשה עם מפתח צמצם 2.8 בשביל ליצור הפרדה טובה בין הנושא לרקע באמצעות עומק שדה רדוד במקומות כמו אירועים ומסיבות עליהם דיברתי ?

בלתי אפשרי לעשות את זה עם מפתח גבוה יותר כמו 3.5 דוגמא ?

מה בנוגע לצילום עם עדשת קיט עד שאני יחסוך קצת כסף לעדשה? היא תעשה את העבודה ?

אני בור ועם הארץ בכל הנושא, קראתי די הרבה בקליקי ובכל המאמרים שלך (boren), אני מנסה ליצור סדר במוח :o

פורסם

מה זאת אומרת לוודא שקיבלתי עותק ? יש לי דוד בארה"ב בעל עסק, שיש לו אנשי קשר שבאים והולכים מפה לשם כל חודש, ככה שזה לא בעייתי להביא משם ציוד. עשינו את זה עם מחשב שלם, נעשה את זה גם עם מצלמה :)

מה אני אמור לתת לו לבדוק בדיוק? הוא לא יודע להתעסק עם מצלמות

לא כל העדשות יוצאות מהמפעל זהות. רובן טובות, אבל אפשר ליפול על לימונים. וכשקונים בחו"ל, מסובך יותר להחליף עדשה כזו (כלומר "עותק גרוע"). בגלל זה אני מעדיף תמיד לקנות עדשות בארץ. אני בד"כ קונה בחו"ל רק כשיש לי אפשרות לבדוק את העדשה בחנות ולוודא שקיבלתי עותק טוב.

הסבר איך לבדוק עדשה תוכל לקרוא בשתי הפסקאות האחרונות בהודעה הזו. אני לא חושב שדוד שלך יוכל לבצע את הבדיקות האלה.

אמממ אני רוצה להבין משהו, חשוב לי לקחת עדשה עם מפתח צמצם 2.8 בשביל ליצור הפרדה טובה בין הנושא לרקע באמצעות עומק שדה רדוד במקומות כמו אירועים ומסיבות עליהם דיברתי ?

הסיבות העקריות הן אפשרות לקבל יותר פרטים ברקע במהירויות תריס סבירות, ופוקוס מהיר יותר (למרות שכאן מדובר ביתרון פחות מוחלט).

בלתי אפשרי לעשות את זה עם מפתח גבוה יותר כמו 3.5 דוגמא ?

ההבדל בין צמצם 3.5 ל-2.8 לא גדול, אבל בעדשות קיט עם צמצם 3.5 מקבלים צמצם 5.6 בצד הארוך, וכאן כבר ההבדל משמעותי. כמו כן, בעדשות כמו הטמרון 17-50 האיכות האופטית בצמצם 2.8 טובה באופן משמעותי מאשר בעדשות קיט בצמצם הפתוח.

מה בנוגע לצילום עם עדשת קיט עד שאני יחסוך קצת כסף לעדשה? היא תעשה את העבודה ?

תלוי בדרישות שלך. אפשר לקבל תוצאות טובות עם עדשת קיט, אבל האחוז שלהן (באור חלש) יהיה נמוך יותר כי תצטרך לעיתים קרובות יותר לרדת למהירויות תריס מאוד נמוכות. המגבלות של עדשות כאלה באות לידי ביטוי בעיקר בתנאי תאורה בעייתים, או כשרוצים עומק שדה רדוד יותר. באור יום ובצילומים שבהם עומק שדה רדוד לא הכרחי לא תתקל בבעיות.

פורסם

עדשה שמתחילה ב17 לא הכרחית למועדונים.

אם זו במילא העדשה המתאימה אין בעיה אבל למסיבות לא צריך זוית רחבה ולכן אם יש עדשה טובה יותר שמתחילה ב24\35 עדיף לקחת אותה.

פורסם

דווקא אני הייתי בודק את הטמרון 28-75

פורסם
  • מחבר

אמממ משהו קטן שעלה לי בראש,

במידה ואני מצלם במועדון כמה חבר'ה שלא בשורה אחת, במילים אחרות - במרחקים שונים כל אחד מהעדשה, זה לא בעייתי עם 2.8 מבחינת חדות ?

פורסם

אם אתה מצלם נושא שדורש עומק שדה גדול עם צמצם פתוח מדי תהיה לך כמובן בעיה. הפתרון הוא לבחור נושא או העמדה שלא גורמים לבעיה כזו, או לסגור צמצם (עדשה עם צמצם 2.8 מאפשרת צילום בצמצמים סגורים יותר, אתה יודע ;))

פורסם
  • מחבר

boren, קראתי פה קצת בפורום, וגיליתי שאתה מעריץ לא קטן של הPENTAX K10D :o

איזה ציוד מקביל במחיר של הציוד הבא יש לפנטקס הנ"ל:

NIKON SB600

TAMRON 17/50 F2.8

נראה מה יוצא יותר משתלם ונזמין כבר, דוד שלי בהיכון לקבל מצלמה בשבועות הקרובים

פורסם

טמרון 17-50/2.8 קיימת לפנטקס.

פלאש מקביל ל-SB600 לא קיים. ה-360FGZ פחות טוב ממנו, וה-540FGZ יותר טוב. תסתכל בדיון השני לפרטים נוספים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים