עבור לתוכן

שרשור ראוטרים + באיזה ראוטר להשתמש בתור הר&#14

Featured Replies

פורסם

אוקי, הסיפור הוא כזה:

יש לי בית עם 4 קומות (מרתף, שתי קומות ועליית גג).

יש לי מודם של WOW בקומה הראשונה, מחובר אליו ראוטר אלחוטי של Netgear.

מהראוטר האלחוטי יוצאים חוטים לקומה למטה לשני המחשבים מחוברים אליו בצורה חוטית.

כל הניידים בקומה הראשונה מתחברים לרשת בצורה אלחוטית אבל ה WiFi לא מגיע לקומה השני ועליית הגג.

קיבלנו היום ראוטר חינם מבזק - Simens.

אני רוצה לשים את הראוטר השני במדרגות בין הקומה השניה ועליית הגג, לחבר אותו לראוטר הראשון, ואז שיהיה WiFi בכל הבית.

איך אני יכול לעשות את זה?

פורסם

זה לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע, אתה רוצה להסב את אחד הראוטרים ל-AP, בשביל לעשות את זה קודם כל אתה צריך לדעת אם אחד מהראוטרים יכול לשמש כמשחזר אות או AP, את זה אתה עושה ע"י עיון בחוברת ההוראות של 2 הראוטרים.

פורסם

מה הבעיה ...

יש לך שני ראוטרים אלחוטיים ..

אתה מחבר את המודם לראוטר הראשון .. וממנו אתה מחבר שני כבלים לשני מחשבים נייחים

עד לפה הכל סבבה ,

אז תיקח עוד כבל מהכניסה בראוטר הראשון לכניסת האינטרנט או כניסה ה WAN בראוטר השני ... וכך יהיה לך אינטרנט בכל הבית

מי שלא מצליח להתחבר לראוטר הראשון כלומר הוא בעליית הגג , יתחבר לראוטר השני ועדיין יהיה לו אינטרנט

פורסם

האמת, לא חשבתי על זה, זה יכול להצליח...שווה ניסיון.

פורסם

לפי דעתי זה אמור להצליח, כך זה אצל חבר שלי, יש לו ראוטר אלחוטי בקומה התחתונה והוא חיבר את הראוטר שבחדר שלו דרך כבל וככה יש לו אינטרנט אלחוטי בקומה :)

פורסם

כמה הבהרות קודם כל:

WOW זה שם מסחרי (ודיי טפשי) לADSL

כלומר יש לך לך תשתית של בזק.

בזק לא מוכרת ציוד של edimax אז אני לא יודע מאיפה קנית אותו (חינם?)...

בכל מקרה אותו נתב שני אמור להיות מוגדר כגשר רשת אל מנת שיוכל לבצע שחזור לך הנתב הראשון.

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה ...

יש לך שני ראוטרים אלחוטיים ..

אתה מחבר את המודם לראוטר הראשון .. וממנו אתה מחבר שני כבלים לשני מחשבים נייחים

עד לפה הכל סבבה ,

אז תיקח עוד כבל מהכניסה בראוטר הראשון לכניסת האינטרנט או כניסה ה WAN בראוטר השני ... וכך יהיה לך אינטרנט בכל הבית

מי שלא מצליח להתחבר לראוטר הראשון כלומר הוא בעליית הגג , יתחבר לראוטר השני ועדיין יהיה לו אינטרנט

ואני לא צריך לקנפג כלום בראוטר השני?

פשוט לחבר קאבל לכניסת אינטרנט שלו והוא אוטמטית מרחיב לי את הטווח של ה WiFi בבית?

אני רוצה לשים את הראוטר החדש כראוטר ראשי ואת ה Netgear בתור ה"מגשר" - זה משנה?

כמה הבהרות קודם כל:

WOW זה שם מסחרי (ודיי טפשי) לADSL

כלומר יש לך לך תשתית של בזק.

בזק לא מוכרת ציוד של edimax אז אני לא יודע מאיפה קנית אותו (חינם?)...

בכל מקרה אותו נתב שני אמור להיות מוגדר כגשר רשת אל מנת שיוכל לבצע שחזור לך הנתב הראשון.

ברור לי ש Wow זה שם מסחרי, אבל פשוט לא היה לי כוח "ADSL עם תשתית של בזק" מאחר שהייתי בדרך החוצה + אני לא מבין מה זה משנה...

אתה צודק, זה מודם של Simens - לא של Edimax - לא יודע למה זה היה לי בראש...

קיבלנו את הראוטר תמורת התחייבות של שנתיים להשאר בבזק ולא לעבור להוט (תרחיש שגם ככה אני לא רואה... אז חתמנו).

פורסם

מה ש VaMpiRe MaSteR העלה, מדבר על הקמת רשת חדשה שהנתב יגן עליה ויסדר NAT וFW > מעין רשת בתוך רשת.

ניתן להפוף את הנתב השני למתג (לבטל את הNAT ואף את DHCP שכן רוצים למשוך IP מהנתב הראשי) ובכך לסדר אחלה רשת כוללת.

לעוד פרטים ראה פה:

http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

(רק שאצך מדובר על אלחוטי לאלחוטי).

מה שאני לא בטוח האם הנתב יצור מעין רשת אלחוטית משותפת (WDS), במידה ויחובר קווי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים