עבור לתוכן

צריך עזרה בהחלפת לוח אם ומעבד במחשב ישן

Featured Replies

פורסם

מדובר במחשב ישן (7 שנים בערך) המשמש להצגת סרטים בלבד. הוא מחובר למגבר ב-S-Video מהכרטיס מסך ומהיציאה הדיגיטאלית של הכרטיס קול.

מעבד : AMD Athalon 1400 Mhz

לוח אם: Asus A7m 266

כרטיס מסך: Nvidia 5800

כרטיס קול: Creative Audigy

זכרון פנימי: 1GB DDR

הבעיה הייתה שהיה לוקח המון נסיונות להדליק אותו: כל פעם הוא היה מגיע לווינדוז (ולפעמים גם זה לא) ואחרי כמה שניות נתקע. ככה שבממוצע היה צריך משהו כמו 7 נסינות בממוצע עד שהוא היה מגיע לוינדוז בלי להיתקע.

כל פעם שהייתי מפרמט הכל היה עובד אחלה לחודשיים ואז לאט לאט המצב היה חוזר לקדמותו בהדרגה.

עכשיו אני חושב שגם הסי די התקלקל כי אני לא מצליח להתקין וינדוז מחדש.

החלפתי לו כבר את כל החלקים מלבד הלוח אם, המעבד והכרטיס מסך כי אין לי עודפים של החלקים האלה בבית. לכן, נשאר לי להסיק שהבעיה כנראה בלוח אם.

אבל אם מחליפים את הלוח אם, צריך גם להחליף את המעבד.

וכאן אתם נכנסים לתמונה :) אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על לוח אם ומעבדים מתאימים. זה עלול להיות קשה כי הכרטיס מסך הוא בחיבור ישן AGP והזכרון הפנימי הוא DDR 1.

אני מניח שגם אצטרך מארז חדש וסי די בשביל להתקין וינדוז...

אחרי שתמליצו אני פשוט אקח את המחשב לחנות (כנראה TMS) ואבקש שיריכבו לי את החלקים הישנים על הלוח אם הישן.

המון המון תודה...!

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ....

פורסם

מה בעצם אתה רוצה? למצוא לוח ישן שתואם למעבד שלך? זה לא קל, סביר להניח שתמצא רק משומשים וכזה.

כנ"ל לגבי מעבד, אבל למה אתה רוצה להחליף גם מעבד?

או שתנסה למצוא לוח ישן תואם, או שתחליף את כל המערכת.

פורסם
  • מחבר

כן, אני רוצה למצוא לוח שיתאים לכרטיס מסך שלי בחיבור AGP והנחתי שמכיוון שאני מחליף לוח, אאלץ להחליף גם מעבד.

אני לא רוצה לקנות יד שנייה. במידה ואני מקבל כאן תשובה חדש משמעית, שאין יותר לוחות אם למכירה שתומכים ב-AGP, אני כבר אחליף את כל המערכת.

אבל מכיוון שמדובר במחשב שמיועד להצגת סרטים בלבד, ממש חבל לי על הכסף.

פורסם

ככה:

לוח חדש למעבד שלך לא תמצא. אין סיכוי אפילו.

אז במינימום תצטרך להחליף מעבד. אם תמצא איזה לוח דרעק לסוקט 478, ומעבד ישן לסוקט 478, זה יספיק, כי ללוח כזה יהיה גם AGP וגם זיכרון DDR (לא DDR2).

יש כמה דוגמאות ב-ZAP, השאלה אם לחנויות יש במלאי.

לוחות אם (תוודא שמדובר בדגם עם DDR לא DDR2):

http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?sog=C-MotherBoard&DB68907=68908&keyword=AGP

מעבדים לסוקט 478:

http://www.zap.co.il/zapnewmodels.asp?sog=C-CPU&DB762131=762133&DB301763=301764&keyword=478

לכל חנות כזו צריך להתקשר, ואחרי שיפסיקו לצחוק עליך בטלפון, לוודא שיש להם במלאי ושלא מדובר במשומש, ושמגיע עם זה מאוורר (כי יש כמה שכותבים בפרוש "ללא מאוורר"). ואז צריך לשאול את עצמך האם זה מצדיק את ההשקעה, כשאתה יכול בתוספת מחיר קטנה לשדרג את כל המערכת (מעבד+לוח+זיכרון+כ.מסך).

פורסם
  • מחבר

עושה רושם שאני אאלץ להתפשר ולחפש לוח יד שנייה למעבד שלי...

איזה סוג של לוח לבקש?

פורסם

לוח אם ל-AMD Athlon XP/MP

Socket 462 (נקרא גם Socket A)

ותמיכה בזיכרון DDR וכרטיס מסך AGP

פורסם
  • מחבר

אחלה, המון תודה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים