עבור לתוכן

E8500 VS Q9300 מה ההיגיון בתימחור?

Featured Replies

פורסם

P-D 805 בOC נגיד ל3.4GHZ מחזיק היום די יפה

אני חושב שאדם שקונה מחשב ליותר משנה צריך לחשוב על העתיד - אני קניתי את הe6300 שלי לפני כמעט שנתיים , כשיצאו הc2d הראשונים

תראו איך הוא מחזיק עכשיו דבש. כל מי שקונה מחשב ורוצה שהמחשב יחזיק לפחות שנתיים , לדעתי חייב לקנות מעבד מרובע ליבה .

• תגובות 58
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Pentium D805 יצא לפני שנתיים, והיה מעבד זול בצורה מטורפת למערכות תקציביות. על איזה מחשבה לעתיד אתה מדבר?

מעבד כמו ה-Athlon X2 4200 למשל הוא עדיין מעבד סבבה לחלוטין היום, ומלבד במקרים מאוד קיצוניים אינו דורש החלפה.

מי שמחליף מחשב חדש רק כי יצא מעבד חדש סתם זורק כסף.

מעבד זול בצורה מטורפת? 800 ש"ח זה היה זול?

לא התחשבת בעובדה ש 4200 (לא היה קיים / היה יקר בטירוף) וה D805 הייתה האופציה היחידה.

אתה חושב שאנשים לא מחליפים את ה 4200 שלהם?

פורסם

פנטיום D 805 עלה בהשקה 133$.

משמעותית יותר זול מכל כפול ליבה אחר שהיה זמין.

המחיר שלו היה קרוב לטווח הסלרונים (כ-90 דולר) וברוב המקרים יותר זול מחלק ממעבדי הפנטיום 4 חדי הליבה.

אז כן, זה היה מעבד זול.

מעבר לכך, ה-Athlon 64 X2 4200 היה זמין כמעט שנה שלמה לפני ההשקה של ה-Pentium D 805.

אז אני לא מבין מה אתה רוצה, קנית מעבד זול - וזה מה שקיבלת.

רוב האנשים שיש להם 4200 X2 - אין להם שום סיבה להחליף אותו.

בבית אני מחזיק Opteron 165, והשימוש שלי ממש לא קרוב לשימושים של משתמש האופיס + אינטרנט הטיפוסי - ועדיין אין שום צורך להחליף אותו.

קניתי אותו בסוף 2005, סתם להשכלה כללית. אם באמת היה צורך, הוא היה מוחלף בלי לחשוב פעמיים.

הדבר היחיד שהוחלף במחשב הוא כרטיס המסך שמתיישן הרבה יותר מהר מהמעבדים.

פורסם

Nemesis, אין לנו ויכוח - בשתי ההערות שלך לעיל רק חיזקת את דבריי.

לגבי התיישנות כרטיס המסך - להזכירך ש- AMD הובילו עם סדרת Athalon64 על אינטל, סדרה שהחליפה מאז בלוחות האם גם תושבת וגם זכרונות, למרות שהמעבדים לתושבת 939 נותנים עד היום תפוקה מצוינת. כך שההערה שלי לגבי "השילוש הקדוש" עומדת בעינה. אינטל ו-AMD עומדות בפני שינוי כזה במהלך 2009, כך שרכש תמיד חייב להיות מכוון לנקודת זמן נוכחית. ההסתכלות קדימה היא ביחס למגמות ולקביעת נקודת רכש משתלמת מול צורך ותקציב.

ולגבי הפוסט (זה ארוך, סליחה):

התגובות בפוסט פשוט כיוונו למן אמוק של ריצה לקנות מרובעי ליבה, כי "דו-ליבה זה כבר לא זה", כשהנימוק היחידי הוא איזה שימוש יהיה להם בעוד שנה-שנתיים. נו באמת !!!!! :kopfpatsch:

כבר נכתב כאן ובפורומים רבים אחרים על מירוץ השיווק והאינטרס של החברות שנרוץ יחד איתן ונרכוש כל שנה את הדור הבא.

זה מירוץ שאנו נהנים ממנו ומעודדים אותו, כי הוא מביא למגוון של פתרונות, ולקפיצות טכנולוגיות ברוכות.

יחד עם זאת, כשמבצעים רכישה, יש להגדיר היטב תקציב וצורך, כמו שאנו מטיפים כאן כבר שנים, ולהביא להתאמה מרבית של הרכיבים, כאשר ההשקעה הכספית מתחלקת בין הרכיבים בהתאם לצורך.

לדיון כותרת עניינית, אך התשובות יצרו סטייה מהעיקרון שאני מציין לעיל.

יש היגיון רב בתמחור, וזה צוין עוד בתחילת הדיון.

הבחירה באחד מהמעבדים האלה, בכל מקרה, היא לצרכי High-End שהשיקול היחידי להיכנס אליהם זה עבור מי שיש לו הכסף (שכן הם מביאים את מה שמשלמים עבורו, ואפילו יותר) או עבור מי שמקבל את הכסף הזה בחזרה תמורת התוצרת שהמעבד נותן לו (יותר ביצועים = יותר עבודה בפחות זמן).

עבור חובבים, שחקנים, וכל מי שמשתמש במחשב להנאתו ולא יושב מאחוריו פזרן כספים, המעבדים הללו רחוקים מלהציע תמורה נאותה.

יש מעבדים משתלמים הרבה יותר, ועבור האוכלוסיה שלעיל (שמהווה אחוז נכבד מאוד מקוראי האתר) e8400 הוא ה- top שעליו יש להמליץ.

פורסם

קודם כל אני חושב שNemesis צודק מאוד בקשר לפנטיום D 805

סך הכל זה היה הכפול ליבה הנחות והזול ביותר לתקופה שהוא יצא

והיה וויכוח אם לקנות 805 או 3200 חד ליבה שגם היה מאוד זול באותה התקופה

למיטב זיכרוני ה805 היה OC מצוין

אבל לא מסוג המעבדים שקונים לטווח רחוק

אבל מה שאני חושב על מעבדים היום בכללי

זה שלרוב האנשים ואני אומר רוב ולא כל לקנות היום מעבד במעל 800 שקל

ולא משנה התקציב זה טעות

נכון אני עשיתי גם את הטעות הזאת

אבל בפועל רוב הזמן המעבדים לא ינוצלו קרוב אפילו ל100% וגם שהם ינוצלו נגיד במשחקים

ההבדלים בביצועים ממעבד זול בהרבה לא יהיו כאלו גדולים

ובעניין הטווח הארוך

שוב פעם במשחקים שיגיעו המנועים הגרפים העתידים

נגיד U4 סתם לזרוק שם

כנראה שגם הQ של היום יהיו מיושנים להריץ אותם טוב

ככה שמצד אחד לU3 מספיק כפול ליבה תקציבי ובמנוע הבא הQ של היום כנראה לא יספיק

ועל זה מבזבזים גם מאות שקלים יותר וגם צריכת חשמל גבוה יותר -וחבל

פורסם

קודם כל אני חושב שNemesis צודק מאוד בקשר לפנטיום D 805

סך הכל זה היה הכפול ליבה הנחות והזול ביותר לתקופה שהוא יצא

והיה וויכוח אם לקנות 805 או 3200 חד ליבה שגם היה מאוד זול באותה התקופה

למיטב זיכרוני ה805 היה OC מצוין

אבל לא מסוג המעבדים שקונים לטווח רחוק

אבל מה שאני חושב על מעבדים היום בכללי

זה שלרוב האנשים ואני אומר רוב ולא כל לקנות היום מעבד במעל 800 שקל

ולא משנה התקציב זה טעות

נכון אני עשיתי גם את הטעות הזאת

אבל בפועל רוב הזמן המעבדים לא ינוצלו קרוב אפילו ל100% וגם שהם ינוצלו נגיד במשחקים

ההבדלים בביצועים ממעבד זול בהרבה לא יהיו כאלו גדולים

ובעניין הטווח הארוך

שוב פעם במשחקים שיגיעו המנועים הגרפים העתידים

נגיד U4 סתם לזרוק שם

כנראה שגם הQ של היום יהיו מיושנים להריץ אותם טוב

ככה שמצד אחד לU3 מספיק כפול ליבה תקציבי ובמנוע הבא הQ של היום כנראה לא יספיק

ועל זה מבזבזים גם מאות שקלים יותר וגם צריכת חשמל גבוה יותר -וחבל

מה שאני מנסה להגיד לאנשים איזה שנה

פורסם

איך הדיון גלש לנושא הפנטיום D הרקוב?

נחלת העבר ממש לא מעניינת, וכל אחד עכשיו בא ומתגאה בקניה ה"נבונה" שהוא עשה.

ללא ספק שה 3500 שלי מחזיק אותי יפה והכל.. אומנם המפרט שלי לא הלהיט הנחשק למשחקי הדור הבא ולשחק משחקים ב 800 על 600 זה לא להיט כלל...

אבל בשימוש בתוכנות הוא סבבה לגמרי...

המעידה שלי פה היא בשימוש כבד בסביבית עבודה בוינדואס, רינדורים, והרצה של תכונות אדובי במקביל עם בריג'ד בין כל אחת מהן...

האם קוואד יתן לי מענה עם הבדל מטורף? או שסתם ארגיש שאני זורק כסף על כלום ?

שוב, אני אציין, אני רוצה להרגיש קפיצת מדרגה.. קניתי את המחשב שלי בתחילת 2005..

האם שווה לחכות להתאזנות של לוחות האם וכניסת זיכרון DDR3 או 4 ?

או שזה לחלום על כבשה מתה?

ומה יתן לי יותר ה Q9450 מאשר ה Q9300 או ה Q6600..

דבר נוסף האם E8400 ו Q9300 זהים בהתנלהות וינדאוס במולטי טאסקינג? כלומר, האם וינדוס בכלל יודע לעבוד עם ריבוי ליבות ופריוריטי ? או שזה בולשיט וה WIN מנצל במקסימום 2 ליבות.

פורסם

אני גם מתלבט אם לקנות E8400 או לחכות ל-20 באפריל ולקנות Q9300 ... אין לי בעיה לחכות

השאלה היא אם רוצים מחשב שיהיה טוב גם בעתיד, האם יהיה בסדר ללכת ה-8400 או שחייבים את המרובע ליבות ?

חלק כאן אמור שהמרובעי ליבות של היום יהיו "מעפנים" ומיושנים לעומת מה שיצא בעתיד...

פורסם

חייב להוסיף שגם אני מתחבט איזה מעבד לרכוש בזמן הקרוב,

בכול אופן מאוד נהנתי לקרוא את הדיון הזה :yelclap:

כנראה שאבחר במרובע ליבות מכיוון שלא יתאפשר לי להחליף מחשב עוד שנתיים+

פורסם
  • מחבר

אני גם מתלבט אם לקנות E8400 או לחכות ל-20 באפריל ולקנות Q9300 ... אין לי בעיה לחכות

השאלה היא אם רוצים מחשב שיהיה טוב גם בעתיד, האם יהיה בסדר ללכת ה-8400 או שחייבים את המרובע ליבות ?

חלק כאן אמור שהמרובעי ליבות של היום יהיו "מעפנים" ומיושנים לעומת מה שיצא בעתיד...

לדעתי צריך לקחת קצת מכל מי שאמר כאן משהו..

אתה צריך עכשיו מחשב? קנה ותתחדש. אני טוען שוב שאם אתה משתמש שיודע בוודאות שלא תהיה גרפיקאי או עורך ווידאו קנה את המעבד הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך, ובתנאי שלא תרד מרמה טובה של כרטיס מסך.

לדעתי השינוי שרוב האנשים כן מרגישים ואני רואה את זה אצל חברים, אצלי, אחותי (גרפיקאית) זה הכרטיס מסך, משום מה מי שיוצר ברוב המקרים את צואר הבקבוק בשיקולי שידרוג זה הכרטיס מסך, כמו שנאמר גם מי שיש לו היום 2X4200 או D805 לא אמור לשנות את המעבד אם נתוני שימושי המחשב שלו בזמן הקניה לא השתנו הרבה להיום. אבל אם תשאל אותו/ם מה הם כן מרגישים זה שהכרטיס מסך שנקנה לפני שלוש שנים (נניח 6600GT) מגביל אותם היום יותר מאשר מגביל אותם המעבד.

שאלתי בפתיחת הדיון (המענין צריך לומר..) האם עדיף 9300 או 8500 בכדי די לראות ולהבין האם אנשים קונים לפי מה שהם צריכים היום, או מה הם יצטרכו אולי בעוד שנתיים..

ומדוע אינטל מתמחרת ככה את המוצרים. אין ספק שיושבים אנשים לא טיפשים במכירות ויש לכך סיבה. האם אני מבין את הסיבה לתימחור כזה? ממש לא.

כמה אנשים משדרגים מעבדים שאולי צריכים לשדרג גם לוח אם.. ואולי הכ.מסך כבר לא מתאים? לדעתי מי שמשדרג מעבד בודאי שלא ירגיש הבדל אילו שידרג משמעותית זיכרון וכרטיס מסך, זו דעתי.

פורסם

הדיון הזה לדעתי נערך באנגלית (ושפות נוספות) לפני שלוש או ארבע שנים במשרדי אינטל ובמשרדי AMD.

זאת הסיבה לכך ש- AMD רכשו את ATI, ואחת הסיבות לכך ש- Intel מרחיבה משמעותית את עיסוקה בכרטיסי מסך לתלת-מימד.

שימו לב שבמפות הדרכים של שתי החברות רואים כיוונים ברורים לחיזוק היכולות הגרפיות בלוח האם, ובכרטיסי מסך המותאמים להם, וזאת כדי לבנות "שילוש קדוש" חדש - "מעבדים, לוחות אם וכרטיסי מסך", דבר שיעזור לכל חברה (AMD/INTEL) לחזק את נתח השוק - נתחיל לרכוש מעבדים גם בשל השיקול שהם מתאימים יותר לסביבת הביצועים הגרפית שאנו מחפשים.

חיזוק נוסף למגמה זו הוא פרסומים ברשת סביב ה- DirectX 11 - נטען כי בשל לחצים כבדים של Intel, ה- DX11 מפותח לארכיטקטורת x86. בעוד שזה חיוני עבור Intel בשל כניסתה הצפויה לשוק התלת מימד, ובעוד של- ATI אין בעיה עם זה (בגלל שנרכשה ע"י AMD וזכאית לזכיון שלה בטכנולוגיה זו), הרי ש- nVidia עומדת, כמו AMD ו- Intel בעבר לפניה, בפני האילוץ לבנות אסטרטגיה חדשה וארכיטקטורה חדשה כדי לשמר ולחזק את נתח השוק שלה.

זה ממש יפה לראות שבגלל ש- AMD דחקו את Intel לפינה לפני ארבע שנים עם ה- Athalon64, ובעקבות זאת Intel (חיפה! יש כבוד!) דחקה את AMD לפינה עם ה- Conroe וה- Core, חל שינוי כה מהותי באסטרטגיה של שתי החברות.

ערכת השבבים החדשה של AMD היא בהחלט פורצת דרך בכיוון הזה. ולמי שבאמת שם לב למגמות, הרי שעניין השילוביות של כרטיס מסך עם לוח אם והמעבד, והגברת השילוביות והשיתוף ביניהם, הנה מגמה שמקודמת בעיקר גם בגלל נתח השוק ההולך וגדל של מחשבים ניידים - שהשנה (2008) הולכים כנראה להימכר יותר ממחשבים שולחניים (ולהזכיר לכולם, פריצת הדרך של ה-Conroe היא תולדה של פיתוח עבור הניידים).

בהחלט מרתק, ובהחלט מחזק את הטענה שתחרות מעודדת טכנולוגיה מעודדת רווח לצרכן.

מקווה ש- AMD ימשיכו להרוויח ולהפתיע, Intel לא יישארו חייבים, ו- nVidia תביא אותה בסיבוב.

פורסם

סיכום שלי :) :

לקנות מחשב שיספיק לשנה - שנתיים.

לפתוח פקל"מ - פיקדון קבע למחשב ^^. שימו 10-20 ש"ח ביום ותוך שנה יש לכם בין 3500-7000 ש"ח, למחשב חדש , בהצלחה!

פורסם

חברה המון אנשים אומרים שאחרי 20 באפריל יהיו ירידת מחירים חדה, לכן רציתי לקבל קישור שמאמת את המידע ואם יש רשימה מדוייקת של המוצרים ההולכים לעבד מערכם אז אשמח להציץ בה.

פורסם

חברה המון אנשים אומרים שאחרי 20 באפריל יהיו ירידת מחירים חדה, לכן רציתי לקבל קישור שמאמת את המידע ואם יש רשימה מדוייקת של המוצרים ההולכים לעבד מערכם אז אשמח להציץ בה.

כ"נל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים