עבור לתוכן

E8500 VS Q9300 מה ההיגיון בתימחור?

Featured Replies

• תגובות 58
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

... יש הגיון, תסתכל על המהירויות שעון, 8500 הוא 3.16, ה-9300 רק 2.4... זה משמעותי...

פורסם
  • מחבר

אבל אז נשאלת השאלה מה עדיף? כאילו.. באותו המחיר מה יקחו אנשים, את ה-8500 או את ה-9300 :nixweiss: שניהם עם 6M זיכרון..שניהם 45nm..

ה-9300 הוא Q ואילו ה-8500 הוא C2D אז הם מתמחרים מעבד Q כמו מעבד "רגיל"..

פורסם

למחשב ל-"עכשיו" בעיקר למשחקים, ה-8500 עדיף משמעותית, למחשב שהוא קצת מעבר למשחקים וצריך להחזיק מעמד עוד כמה שנים, עדיף לפספס עכשיו קצת FPS ולקחת QUAD. זה דעתי לפחות

פורסם

חרטה ברטה. אין מצב שינצלו Q בשנתיים-שלוש הקרבות ההבדלים שהE8500 מלך בOC והQ חרא של דבר בOC.

גם לE8500 יש יתרנות כמו צריכה,יכולת OC,יותר קאש לכול ליבה

פורסם

חרטה ברטה. אין מצב שינצלו Q בשנתיים-שלוש הקרבות ההבדלים שהE8500 מלך בOC והQ חרא של דבר בOC.

גם לE8500 יש יתרנות כמו צריכה,יכולת OC,יותר קאש לכול ליבה

לא נכון, תאמין לי שכבר עכשיו יש תוכנות מספיק חזקות כגון קיובייס, ועוד תוכנות עריכה למיניהן.

וחוץ מזה מאיפה לך שה Q חרא באוברקלול?

Q6600 דווקא נחשב אוברקלוקר מצויין,

אני חושב שעדיף Q6600 מהסיבה הפשוטה שבעתיד הוא יחשב יותר, ולמה שלא יהיה מרובע ליבה באותו כסף?

הרי ההבדלים במשחקים קיימים אבל זניחים בהחלט, ואף אחד לא יסבול אם תהיה לו אותה מערכת כמו של השני רק עם מעבד Q6600 או להיפך E8500

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

חחח.. אז בשביל מה מוציאים מעבדי Q??? כדי שישתמשו בהם אולי בעוד כמה שנים?

הרי התוכנות/משחקים שיודעים לנצל 4 ליבות בטל בשישים..

ואגב, בשני המעבדים ה-CACHE זהה והוא 6MB..

לא נכון, תאמין לי שכבר עכשיו יש תוכנות מספיק חזקות כגון קיובייס, ועוד תוכנות עריכה למיניהן.

וחוץ מזה מאיפה לך שה Q חרא באוברקלול?

Q6600 דווקא נחשב אוברקלוקר מצויין,

אני חושב שעדיף Q6600 מהסיבה הפשוטה שבעתיד הוא יחשב יותר, ולמה שלא יהיה מרובע ליבה באותו כסף?

הרי ההבדלים במשחקים קיימים אבל זניחים בהחלט, ואף אחד לא יסבול אם תהיה לו אותה מערכת כמו של השני רק עם מעבד Q6600 או להיפך E8500

:nixweiss:

לא הוזכר ה-6600 אבל הוא גם Q..

פורסם

אתה צודק בהחלט, אבל כאן באה השאלה של "למה לא לקחת מרובע באותו הכסף"?

הרי בסופו של דבר ההבדלים בניהם לא מורגשים בשטח אלא רק בטבלאות שלא נותנות שום אינדיקציה אמיתית למציאות.

פורסם

בואו נסכם זאת כך:

לפני כשנתיים היה את אותו ויכוח. האם לקחת חד ליבה מהיר כמו ה-AMD 3800, או כפול ליבה איטי יותר כמו ה-3800X2 באותו מחיר.

אם איזה משני המעבדים הייתם מעדיפים להיות היום?

פורסם

כמו שאמרו שהכפולי ליבה לא יתפסו, ויקח כמה שנים טובות.

צריך לחשוב גם על העתיד אנשים!

זה כמו שתוכל לקנות שתי מכוניות(בידיעה שהגבלת המהירות נגיד תיהיה על 400 קמ"ש, והיום היא 250)

האחת-מגיע מ0-100 ב4 שניות והמהירות הסופית 250 קמ"ש

או מכונית שמגיע מ0-100 ב6 שניות והמהירות הסופית היא 400 קמ"ש

מה תקחו? אם תחשבו רק על העתיד הקרוב, בטח שתקחו את הזאת עם ההאצה הטובה יותר, כי תגידו גם המהירות סופית שלה מספיקה, וגם היא מאיצה מעולה!

אבל אם תחשבו על העתיד הרחוק תגידו: בטח שאת השניה, כי אז כל ה400קמ"ש ינוצלו ואני יוכל לנסוע על המהירות המקסימלית של האותו בלי לעבור על המהירות!

גם אם זה על האצה פחות טובה

ולזה שמעליי זאת בדיוק הנקודה שאני בא להגיד!

ובטח שאת הכפול ליבה

פורסם
בואו נסכם זאת כך:

לפני כשנתיים היה את אותו ויכוח. האם לקחת חד ליבה מהיר כמו ה-AMD 3800, או כפול ליבה איטי יותר כמו ה-3800X2 באותו מחיר.

בדיוק, אבל בדיוק! מה שרציתי להגיד.

ואפרופו, קניתי את המחשב שלי בדיוק לפני שנתיים, ואם לא הייתי עושה את הקניה הזאת, כבר לפני שנה הייתי מרגיש צורך עז להחליף אותו. (שלא לחלום על ה- VISTA שבחיים לא היה זז אחרת ).

במפרט הנוכחי שלי, זה בפירוש Q, נכון, עוד לא החלטתי כמה להשקיע בו (6600,9300 או 9450) אבל אני אפילו לא מסתכל לכיוון ה-8XXX. אין בזה הגיון למחשב שאמור להחזיק מעמד

פורסם

מה שגם מבחינתי התדר הוא שטויות. ניתן להמהיר את ה-Q לתדר של 8500 ללא שינוי מתחים כלל..

פורסם

בדיוק כל מה שאמרתי ,רק במשפט אחד.

פורסם
  • מחבר

בואו נסכם זאת כך:

האם ניתן להשוות את "אז" להיום? פה מדובר על שני מעבדים שאחד כפול ליבה והשני מרובע ליבה בתדרים וטכנולוגיה שונה מעט..

אז לפי מה שאני מבין ניתן וכדאי לקחת את ה-9300, אז מה ההיגיון של אינטל לתמחר מעבד שידוע שיהיה "פחות" משתלם למשתמש הממוצע ומעלה (8500) כמו מעבד מרובע ליבה כמו ה-9300? הרי לפי הדיון כמעט ברור שמסתמנת העדפה ברורה ל-9300, אז הם יתקעו עם 8500 לא מובן לי .. :screwy:

עריכה: במחשבה שניה ממי שהזכיר את ה-6600 הוא משתלם אם כך יותר , יש לו יותר CACHE משניהם..הוא כמעט בתדר של ה-9300 אבל נחות במהירותו מה-8500..

מצד שני הוא עם 1066FSB..

פורסם

קודם כל אל תדאג להם כי הם לא נתקעים,. :nono:

אפילו זאת שיטה יותר טובה לסחוב עוד את הדיואל במדרגה ראשונה, ככה הם משאירים אותו קיים ועדיין מרוויחים עליו ,הרי הם יודעים שבסוף הקוואד יהיה סטנדרט (אני מבטיח לך שמהר מאוד), ואז גם ככה יקנו אותו.

תחשוב על זה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים