עבור לתוכן

כלים ללימוד DBA

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין ללמוד DBA ורציתי לדעת מה הכלים אותם אני צריך כדי שאני אוכל לדעת קצת בסיס לפני תחילת הקורס.

מידע כגון:

על איזה מע' הפעלה עובד ORACLE?

האם זו תוכנה חינמית?

מה לגבי תכנות PL/SQL, האם זה מתאים גם לSQL SERVER?

וכל מידע שתוכלו לתת לי כדי להתחיל להבין... אני לא מחפש כרגע מידע תיאורתי לתכנת אלא מה להתקין כדי שאני אהיה מוכן לקרוא חומר תיאורטי

פורסם

לאיזה קורס DBA אתה הולך?

של אורקל? של sql server? של db2? או של מסד נתונים אחר?

בגדול אורקל יכול לרוץ על כל מערכת הפעלה , יש גרסאות גם ליוניקס/לינוקס וגם לווינדוס.

אורקל מאוד מאוד לא חינמי, אפילו מאוד יקר (כמו כל DB, חוץ מmySql שהוא מבוסס קוד פתוח).

pl/sql זו טכנולוגיה שאורקל המציאו, ועד כמה שידוע לי, היא עדיין לא מומשה בחברות המתחרות שלה.

לאיזה סוג קורס DBA אתה הולך? אפליקטיבי או תשתיתי?

אפליקטיבי זה בגדול מי שיודע לעשות כל מיני דברים כמו אוטימיזציית שליפות, סקריפטים, ובעצם דברים שהם יותר מניפולציות על המידע שהמתכנת צריך.

תשתיתי הוא הבחור שדואג שהDB יעבוד, יודע לקנפג אותו, להתקין, לייעל, לסדר את הקבצים, ועוד המון דברים שמישהו שהוא אפליקטיבי, ויודע רק להוציא מידע, לא יודע מה הם בכלל.

פורסם
  • מחבר

הקורס שאני נרשם אליו הוא בג'ון ברייס הוא כולל גם SQL server 2005 וגם ORACLE 9i\10g.

אני לא יודע לגבי אפליקטיבי או תשתיתי.

לפי מה שאתה אומר אני יכול להתקין בבית על ווינדוס גם את אורקל וגם את PL\SQL?

פורסם

אני מאמין שהקורס שלך הוא אפליקטיבי.

זה אומר ללמוד לעשות שליפות בעיקר.

מה שם הקורס?

pl/sql זו יכולת של מסדי נתונים של אורקל. לא משהו שמתקינים.

פורסם
  • מחבר

שם קורס הוא:

Master DBA: Oracle9i/10g & Microsoft SQL Server 2005

נושאים:

המכינה:

Introduction to Oracle 9i/10g: SQL (32 hours)

Introduction / Writing a Basic SQL Statement / Restricting and Sorting Data / Single Row Functions / Displaying Data from Multiple Tables / Writing Subqueries / Producing Readable Output with iSQL*Plus / Manipulating Data / Creating and Managing Tables / Including Constraints / Creating Views / Other Database Objects

Oracle Certified Associate: Oracle9i SQL Exam Preparation (4 hours)

Exam requirements, objectives, scoring and practice exams

Introduction to oracle 9i/10g PL/SQL (32 hours)

Introduction / Declaring Variables / Writing Executable Statements / Interacting with the Oracle Server / Writing Control Structures / Working with Composite Data types / Writing Explicit Cursors / Handling Exceptions / Creating Procedures / Creating Functions / Managing Subprograms / Creating Packages / Creating Database Triggers

הקורס:

Oracle9i/10g Database Administration Fundamentals I:

Architecture & Administration (40 hours)

Oracle Architectural Components / Getting Started with the Oracle Server / Managing an Oracle Instance / Creating a Database / Using the Data Dictionary / Maintaining the Control File / Maintaining Redo Log Files / Managing Tablespaces and Datafiles / Storage Structures and Relationships / Managing Undo Data / Managing Tables / Managing Indexes / Maintaining Data Integrity / Managing Password security and Resources / Managing Users / Managing Privileges / Managing Roles / Auditing / Loading Data into a Database / Using Globalization Support

Oracle Certified Associate:

Oracle9i Database Administration Fundamentals I Exam Preparation (4 hours)

Exam requirements, objectives and scoring and practice exams

Middle Project (8 hours)

Oracle9i/10g Database Administration Fundamentals II:

Backup & Recovery, Networking (32 hours)

יש עוד המשך לזה...

ממה שאתה אומר אז, PL/SQL כלול בתוך ההתקנה של האורקל, אני צודק?

פורסם

PL/SQL זאת השפה שמשתמשים בה כדי לבצע שליפות נתונים ופעולות שונות על הDB של אורקל.

לגבי הקורס - הוא יותר תשתיתי מאפליקטיבי.

כדי להתחיל ללמוד לבד הייתי מציע לך להתחיל עם הDB של מיקרוסופט, הוא יותר ידידותי ואינטואיטיבי למתחילים וחסרי נסיון.

אורקל קצה קשה לניהול והרבה פחות ידידותי.

יש לך גרסא חינמית ומנוונת של MSSQL, קוראים לה EXPRESS. תתחיל לשחק איתה לפי שאתה עובר הלאה.

יש לך גם גרסא דומה של אורקל באותו שם.

את אורקל את יכול להתקין על מגוון מערכות הפעלה ואילו את MSSQL רק על WIN.

תקרא קצת פה כדי לקבל מושג:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A1_%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D

פורסם

קורס לא רע.

אפשר לומר שזה קורס DBA בסיסי של אורקל.

שים לב שלמרות שבשת הקורס יש לך ms sql server 2005, אין שום דבר שקשור אליו בסילבוס של הקורס.

גם כל ההסמכות הן רק של אורקל.

על כל פנים, אין בדיוק דרך ללמוד לקראת קורס כזה, כי לקחת DB ולנסות לנהל אותו, כאשר אין באמת פרוייקטים שמשתמשים בו, זה קצת ריק מתוכן, וגם לא בדיוק יהיה לך מושג מה אתה עושה.

פורסם

^^ לא מסכים.

ניתן ללמוד ולהכיר לפחות את כלי הניהול (management studio).

ניתן ללמוד כלים שונים כמו דוחות ו-SSIS. ניתן ללמוד אופן ביצוע של תכניות גיבויים ותחזוקה.

נכון. זה לא יעשה מול DB אמיתי וחי אבל ככה גם אם קורה משהו - לא קרה בעצם שום דבר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם, אני כבר מתחיל לעבוד עם זה. באמת אין לי נסיון בכלל בזה ואני לא רוצה להגיע לקורס ולהתחיל מאפס...

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים