עבור לתוכן

מנסה לזהות רכיבי חומרה ישנים ללא הצלחה :( אנא עזרה.

Featured Replies

פורסם

לאח שלי יש מחשב ישן נושן שהרכבנו לו מחלקים ישנים, הבעיה היא שאין לנו דרייברים לכלום ואני לא מצליח לזהות את הרכיבים כדי להוריד דרייבר מהאינטרנט, ניסיתי להסתכל על הכרטיס עצמו (לדוגמא המודם/כרטיס קול) ואני לא מבין איזה כרטיס זה בדיוק.

איך אני יכול לבדוק אילו רכיבים יש לו במחשב?

פורסם

לאח שלי יש מחשב ישן נושן שהרכבנו לו מחלקים ישנים, הבעיה היא שאין לנו דרייברים לכלום ואני לא מצליח לזהות את הרכיבים כדי להוריד דרייבר מהאינטרנט, ניסיתי להסתכל על הכרטיס עצמו (לדוגמא המודם/כרטיס קול) ואני לא מבין איזה כרטיס זה בדיוק.

המודם וכרטיס זה אותו כרטיס?

אם אתה יכול תכתוב השם של היצרן וכל המספר הסידורי של הצ'יפ(לא החלק עצמו).

אם זה פנטיום 1(אפילו 100 מגה"צ) וזה כרטיס משולב שדלית ממחשב של פקרד-בל או אחת מהחברות האלה, אם תתקין חלונות 98SE הוא יזהה לך את החלקים האלה, או אפילו ME, עם 32 מגה של ראם המחשב יוכל לסחוב את מערכות ההפעלה האלה.

פורסם

המודם וכרטיס זה אותו כרטיס?

אם אתה יכול תכתוב השם של היצרן וכל המספר הסידורי של הצ'יפ(לא החלק עצמו).

אם זה פנטיום 1(אפילו 100 מגה"צ) וזה כרטיס משולב שדלית ממחשב של פקרד-בל או אחת מהחברות האלה, אם תתקין חלונות 98SE הוא יזהה לך את החלקים האלה, או אפילו ME, עם 32 מגה של ראם המחשב יוכל לסחוב את מערכות ההפעלה האלה.

אל תתקין ME ! לא על פנטיום 100 מה"צ ולא על אתלון 9 ג'יגה הרץ. חלונות 98 או 98SE ובמקרה של מחשב שיש לו מעבד עם MMX כדאי להתקין דוקא את 2000 (עם 64 מ"ב RAM).

בכל מקרה להתרחק ממילניום !.

פורסם

כשיש לך בעיות חומרה בקברי ביניים, שדרייברים לחלקים הרקובים שלהם לא באו אפילו עם 98SE אז ME זה הפתרון.

פורסם

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

זה פנטיום 166 אם אני לא טועה, וכרטיס זה כרטיס קול, כפי שרשמתי, יש שם חלק ISA וחלק PCI ומיליון ואחת התנגשויות ב-DEVICE MANAGER :-/

אז רציתי לנסות לפרמט אבל אני לא רוצה לעשות את זה לפני שיש לי דרייברים.

אני אנסה במוצ"ש את התוכנה.

עד אז אשמח לקבל עוד תגובות.

תודה.

פורסם

זה פנטיום 166 אם אני לא טועה, וכרטיס זה כרטיס קול, כפי שרשמתי, יש שם חלק ISA וחלק PCI ומיליון ואחת התנגשויות ב-DEVICE MANAGER :-/

אז רציתי לנסות לפרמט אבל אני לא רוצה לעשות את זה לפני שיש לי דרייברים.

אני אנסה במוצ"ש את התוכנה.

עד אז אשמח לקבל עוד תגובות.

תודה.

פיזית פתחת את המחשב?

מה מותקן על ISA ומה על PCI?

של איזה חברה הכרטיס קול, אתה יכול לקרא אפילו בDEVICE MANAGER?

אם זה מודם ISA, הוא לא צריך דרייברים.

כרטיס קול, יכול להיות שתהיה בעיה, אם זה של קריאטיב אז ממש לא, והוא פשוט לא צריך דרייבר(אם הוא לISA).

פורסם
  • מחבר

כן, פתחתי את המחשב לפני מספר ימים וראיתי בלאגן וכרטיסים ישנים אז סגרתי :P

בינתיים אבא שלי ניסה להתקין דרייברים של דברים אחרים ועשה שם בלאגן שלם ,החליף כרטיסים והתעסק...

לכן אני רוצה לזהות איכשהו מה זה כל כרטיס במדויק כדי שאני אוכל להוריד דרייברים מתאימים מהאינטרנט ולהתקין בלי שיהיו התנגשויות ובלגאנים.

ומה זאת אומרת שלא צריך דרייבר למודם ISA?

איך הוא יפעל בלי דרייבר?

פורסם

הוא מודם חומרה, אתה פשוט הולך ל"מודמים" בלוח בקרה, לוחץ על Add, ומוסיף אותו. (אם אתה לא יודע איזה מודם זה, אתה יכול סתם להוסיף "מודם תיקני במהירות XXX", זה יעבוד).

פורסם

בינתיים אבא שלי ניסה להתקין דרייברים של דברים אחרים ועשה שם בלאגן שלם ,החליף כרטיסים והתעסק...

לכן אני רוצה לזהות איכשהו מה זה כל כרטיס במדויק כדי שאני אוכל להוריד דרייברים מתאימים מהאינטרנט ולהתקין בלי שיהיו התנגשויות ובלגאנים.

איך הוא יפעל בלי דרייבר?

מודם ISA במחשב כזה הוא לא יותר מ-33.6 בד"כ, והוא מן הסתם מודם חומרה. אפשר אפילו בחלונות 95 להתקין אותו כ-GENERIC 33600 וזה אמור לפעול.

כרטיס קול של קריאייטיב לא בעיה לזהות. השוויצרים האלה מטביעים את הלוגו שלהם בכל מקום אפשרי.

פורסם

איך הוא יפעל בלי דרייבר?

Stop being so paranoid!

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה, קודם כל המון תודות ל-WizMaster על התוכנית שבעזרתה גיליתי את הנתונים הבאים:

כרטיס מסך:

Cirrus Logic CL-GD5446 GUI Accelerator

אני חושב שיש דרייבר בדיסק של הווינדוס.

מודם, אבא שלי שם לו PCI:

ESS Technology ES2838/2839 SuperLink Modem

יש לי דרייבר לזה מפעם.

אבל הכרטיס קול יושב על ISA:

Creative ViBRA16X PnP

ה-PnP אומר Plug and Play לפי מה שאני יודע, אז זה אומר שלא צריך להתקין לו דרייבר בכלל?

אני עכשיו מפרמט לו את המחשב, הכל שם מלא התנגשויות.

מחכה לתשובה המהירה.

פורסם

כרטיס מסך:

כמו שלי!

פורסם

שמחתי לעזור! :)

פורסם

טוב אז ככה, קודם כל המון תודות ל-WizMaster על התוכנית שבעזרתה גיליתי את הנתונים הבאים:

כרטיס מסך:

מודם, אבא שלי שם לו PCI:

ESS Technology ES2838/2839 SuperLink Modem

יש לי דרייבר לזה מפעם.

אבל הכרטיס קול יושב על ISA:

Creative ViBRA16X PnP

ה-PnP אומר Plug and Play לפי מה שאני יודע, אז זה אומר שלא צריך להתקין לו דרייבר בכלל?

אני עכשיו מפרמט לו את המחשב, הכל שם מלא התנגשויות.

מחכה לתשובה המהירה.

הכרטיס מסך שלך, יכול לעבוד בחלונות 98 בלי שום דרייבר מיוחד, היות וזה 5446(ולא משהו ישן יותר כמו 5443) הוא דורש דרייבר לחלונות 95, אבל 98 מזהה אותו בלי בעיה.

את כרטיס הקול שלך אפילו חלונות 95 יכול לזהות בלי בעיה, וזה כרטיס קלאסי, פשוט קלאסי של קריאטיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים