עבור לתוכן

חיבור רשת פנימית חוטית באמצעות חיבור ישיר או ראוטר? USB ADSL

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הבנתי. כי לי זה נשמע הגיוני שאם למודם יש חיבור USB וגם לנתב אז הוא יתחבר אליו ו2 המחשבים לנתב.

אז חובה עליי להתקשר לבזק כדי להחליף מודם כמו שהבנתי, השאלה היא אם אני צריך לקנות נתב נוסף שיחובר למודם/נתב שהם יתנו לי או שמה שהם יתנו זה מספיק?

ועל איזה נתב אתה ממליץ מהרשימה שהבאתי קודם?

כל זה מתייחס לחיבור דרך נתב.

ואם זה חיבור ישיר דרך 2 מחשבים שאחד מהם מחובר למודם ALE, פשוט אני קונה כבל רשת מוצלב ומחבר ומגדיר. זה הכל?

פורסם

הבנתי. כי לי זה נשמע הגיוני שאם למודם יש חיבור USB וגם לנתב אז הוא יתחבר אליו ו2 המחשבים לנתב.

מודם זה לא יכול לעבוד עם שום התקן תקשורת אחר כי הוא דורש דרייבר וזה לא משנה USB או לאUSB.

אז חובה עליי להתקשר לבזק כדי להחליף מודם כמו שהבנתי, השאלה היא אם אני צריך לקנות נתב נוסף שיחובר למודם/נתב שהם יתנו לי או שמה שהם יתנו זה מספיק?

אתה צריך ליצור קשר עם בזק (שרות לקוחות/מוקד טכני/בזקסטור) כאשר מי שיבצע את העסקה יהיה בעל הקו.

ועל איזה נתב אתה ממליץ מהרשימה שהבאתי קודם?

אין הבדל בין הדגמים כמו שכבר רשמתי.

כל זה מתייחס לחיבור דרך נתב.

ואם זה חיבור ישיר דרך 2 מחשבים שאחד מהם מחובר למודם ALE, פשוט אני קונה כבל רשת מוצלב ומחבר ומגדיר. זה הכל?

כן זה בדיוק מה שאתה עושה וזה נקראה Intenet connection sharing בחלונות.

פורסם
  • מחבר

*אצור איתם כבר קשר ואעדכן כאן. רק תגיד, בנוסף למה שהם יתנו לי אני צריך לקנות נתב בנוסף או מה שהם יתנו מספיק?

*יש מדריך לIntenet connection sharing, כדי שאוכל לנהל בצורה הטובה ביותר את הרשת? הגדרת אדמיניסטראטור/סלייב, גישות,הגדרות?

*אתה אומר לי שאין הבדלים בין הנתבים האלו? ההיגיון אומר שחייב להיות מבחינת מחיר. בטוח יש כאלו שמתנתקים פחות, מתחממים פחות, בטוחים יותר, עדיפים. לא?

D-Link Express EtherNetwork DI-604 Router

148 ש"ח

D-link DSL-320T ADSL2/2+ Modem - מודם בלבד !

149 ש"ח

NETGEAR 4-PORT WEB SAFE ROUTER RP614

184 ש"ח

Edimax Broadband Router WAN 4Port

165 ש"ח

TRENDnet Router with 4-Port Switch TW100-S4W1CA

149 ש"ח

תודה לך ידידי ושבוע טוב.

פורסם

*אצור איתם כבר קשר ואעדכן כאן. רק תגיד, בנוסף למה שהם יתנו לי אני צריך לקנות נתב בנוסף או מה שהם יתנו מספיק?

בהחלט יספיק. תצתרך רק לקנות כבל נוסף כי הנתב בא עם כבל אחד בקופסא.

*יש מדריך לIntenet connection sharing, כדי שאוכל לנהל בצורה הטובה ביותר את הרשת? הגדרת אדמיניסטראטור/סלייב, גישות,הגדרות?

יש מדריך בנעוץ/גוגל.

*אתה אומר לי שאין הבדלים בין הנתבים האלו? ההיגיון אומר שחייב להיות מבחינת מחיר. בטוח יש כאלו שמתנתקים פחות, מתחממים פחות, בטוחים יותר, עדיפים. לא?

באמת אין שום הבדל. לא שמשעותי בשבילך לפחות.

D-Link Express EtherNetwork DI-604 Router

148 ש"ח

D-link DSL-320T ADSL2/2+ Modem - מודם בלבד !

149 ש"ח

NETGEAR 4-PORT WEB SAFE ROUTER RP614

184 ש"ח

Edimax Broadband Router WAN 4Port

165 ש"ח

TRENDnet Router with 4-Port Switch TW100-S4W1CA

149 ש"ח

תקרא אליהם ביקורות ברשת.

תודה לך ידידי ושבוע טוב.

פורסם
  • מחבר

הכבל בין 2 המחשבים אמור להיות מוצלב.

הכבל בין המודם לרשת (זה שמגיע בקופסא) אמור להיות מוצלב או לא? כי כמו שהבנתי מוצלב משמש לתקשורת בין 2 התקנים שלא מסוגלים לבצע הצלבה בעצמם (כמו 2 מחשבים) אך נראה לי שמודם יכול לבצע הצלבה עם מחשב.

ובנוסף אם כבר מדברים על כבל מוצלב.

על מה אתה ממליץ מכאן?

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_409&products_id=18067

CAT6 STP Ready Cable 5m - Cross כבל מוצלב 45 ש"ח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_409_1776&products_id=10941

SWEEX UTP Cross Cable 3M RED KA000010 21 ש"ח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_409_1254&products_id=7382

Sm@rtCom UTP CAT 5e Cross cable 5m red conncector 21 ש"ח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_409_1254&products_id=7381

Sm@rtCom UTP CAT 5e Cross cable 2m red connctor 10 ש"ח

פורסם

CAT5 אמור להיות מספיק לתקשורת 100MBPS.

תבחר את האורך לפי מה שאתה צריך.

כל מודם-נתב שתקבל היום בבזק (ואני מאמין שגם אחרים) יודע לזהות ולהתאים את עצמו לא משנה אם הכבל מוצלב או לא.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי CAT5 בחנות, אלא רק CAT5E וCAT6, לפי מאמרים שקראתי עדיף לי לקחת CAT5E (אורך 15m).

שאלתי חברים בנוגע לשירות של בזק.

חיבור 2 מחשבים באופן ישיר עם מודם מחובר לאחד המחשבים נקרא חיבור פיראטי בעיני בזק .

ואם אני רוצה להחליף מודם ולקחת את השירות של הרשת פנימית זה יעלה לי כנראה כל חודש בתוספת 50 ש"ח[?] (אתה יודע אולי כמה בערך?).

לכן מה שאני חושב עליו זה לקנות נתב מפנדה (חבל שאין המלצה חד צדדית מצידך, כי בכל זאת הייתי מעדיף המלצה ממך ולא מאנשים בזאפ) ולחבר את המחשב באמצעות ראוטר חוטי בלי ליידע את בזק.

פורסם

לא מצאתי CAT5 בחנות, אלא רק CAT5E וCAT6, לפי מאמרים שקראתי עדיף לי לקחת CAT5E (אורך 15m).

אז קח CAT5E.

שאלתי חברים בנוגע לשירות של בזק.

חיבור 2 מחשבים באופן ישיר עם מודם מחובר לאחד המחשבים נקרא חיבור פיראטי בעיני בזק .

אתה הבן אדם השני שכותב היום שזה פיראטי! :lol: שלא יתפסו אותך!

ואם אני רוצה להחליף מודם ולקחת את השירות של הרשת פנימית זה יעלה לי כנראה כל חודש בתוספת 50 ש"ח[?] (אתה יודע אולי כמה בערך?).

זה משתנה בהתאם לחבילת רוחב הפס שיש לך אצל בזק. תבדוק עם 199 (שרות לקוחות) לגבי התנאים הכספיים.

לכן מה שאני חושב עליו זה לקנות נתב מפנדה (חבל שאין המלצה חד צדדית מצידך, כי בכל זאת הייתי מעדיף המלצה ממך ולא מאנשים בזאפ) ולחבר את המחשב באמצעות ראוטר חוטי בלי ליידע את בזק.

כמו שכבר כתבתי זאת החלטה אישית שלך איך אתה מחבר הכל ובאיזה צורה אתה מנהל את הרשת הזאת. אם תריץ חיפוש אפילו פה הפורום רשתות תוכל לראות הרבה התרשמויות של אנשים מעבודה עם נתבים בתשתית של בזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים