עבור לתוכן

איך אפשר לעשות רשת מקומית בתוך רשת מקומית?

Featured Replies

פורסם

נסה להגדיר במדוייק מה אתה רוצה להשיג בכך שאתה מבודד את המחשבים (הגנה/נוחיות) ונוכל לכוון אותך בצורה טובה יותר

פורסם
  • מחבר

אוקי אנשים.

קודם כל תודה על התגובות! כל הכבוד לכם על הרצון לעזור.

שנית:

אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין 3 מחשבים שנמצאים ברשת מקומים גדולה יותר המכילה מחשבים.

אני רוצה רק שיתוף בינהם למטרת נוחות וזהו. זה פשוט משרד שמרכז כמה מקצועות ואני לא רוצה שבעל תפקיד X יכנס לכונן של תפקיד Y.

מקווה שהייתי יותר ברור.

תודה!

פורסם

גם כל המחשבים נמצאים באותה קבוצת עבודה/רשת אפשר לעשות הגבלה של משתמשים לפי הרשאות לאותו משאב משותף ברשת כמו תקייה למשל.

בכל מערכת הפעלה (מבוססת NT) כמו חלונות 2000 ומעלה יש את זה.

פורסם

אם כך מספיק להגדיר קבוצת עבודה שונה לכל קבוצה. Control Panel->System->Computer Name->Change

פורסם

זה לא ממש ימנע מהם אם הם רוצים להיכנס (למשל ע"י גלישה ישירה למחשב).

פורסם

נכון.

פורסם

פשוט תגדיר SUBNET שונה לכל תת רשת שאתה רוצה לעשות. בשביל זה יש SUBNET.

פורסם
  • מחבר

ואיך עושים את זה?

ד.א. אני רוצה גם למנוע משאר חברי הרשת הגדולה להדפיס מהמדפדת שלי. רק המורשים בלבד יוכלו. כלומר רק אלה שברשת הקטנה.

פורסם

האמת שאין לי הרבה ניסיון מעשי בזה, יותר תיאורטי לצערי. תנסה לחפש בגוגל.

פורסם

ד.א. אני רוצה גם למנוע משאר חברי הרשת הגדולה להדפיס מהמדפדת שלי. רק המורשים בלבד יוכלו. כלומר רק אלה שברשת הקטנה.

ברגע שאין שיתוף קבצים בד"כ גם אין שיתוף מדפסות...

פורסם

באופן כללי, אתה מתאר צורך ב-switch עם שני vlanים. כל vlan שייך לקבוצה אחרת. את שני ה-vlanים מחברים ל-firewall וקובעים ב-firewall מה כל קבוצה יכולה לעשות. זה הפיתרון הפשוט אולם גם יקר , כמה אלפי שקלים.

פתרון עם ציוד יקר - catalyst 2924 + sbox525P

פתרון עם ציוד יותר זול - linksys managed switch + fortigate 50B

אני בטוח שניתן לעשות את זה בקומבינה אבל התחזוקה של זה מגעילה.

לגבי ביצוע ע"י יצירת שני subnet - אפשרי. רק אם הנתב תומך ב-secondary (שני כתובות IP על אותו רשת) אבל לא מאובטח (משתמש הקצה יכול להחליף IP ו"לפרוץ" לרשת השניה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים