עבור לתוכן

איך אפשר לעשות רשת מקומית בתוך רשת מקומית?

Featured Replies

פורסם

יש לחבר שלי רשת של 8 מחשבים. הוא רוצה ש 3 מתוך ה 8 יהיו ברשת משלהם אבל שעדיין יהיה שיתוף אינטרנטי. כלומר שעדיין ה3 מחשבים האלו יוכלו לגשת לאינטרנט. יש דרך לעשות את זה?

תודה לעונים.

פורסם

ניתן להחליף להם את קבוצת העבודה (WORKGROUP) אבל זה מגביל אותם רק בשיתוף...

פורסם

באיזה switch/router הוא משתמש? הוא יכול ליצור שני vlans ולשייך לאחד 5 פורטים ולשני 3 פורטים (המחוברים לחמישה ושלושת המחשבים בהתאמה)

מטי.

פורסם
  • מחבר

יש סיבה שהם יהיו בתוך תת רשת מופרדת?

בוודאי אחרת לא הייתי רוצה לעשות זאת.

הרשת מכילה מספר מחשבים.

אני רוצה לעשות רשת פנימית בתוך הרשת הקיימת מכיוון שאני רוצה שיתוף קבצים בין המחשבים שלי ואני לא רוצה שכולם יוכלו לגשת אלי.

פורסם

בוודאי אחרת לא הייתי רוצה לעשות זאת.

הרשת מכילה מספר מחשבים.

אני רוצה לעשות רשת פנימית בתוך הרשת הקיימת מכיוון שאני רוצה שיתוף קבצים בין המחשבים שלי ואני לא רוצה שכולם יוכלו לגשת אלי.

אז התשובה שלי הכי מתאימה לך.

פשוט תשנה את הWORKGROUP, ואז יהיו לך 2 רשתות (דוגמה: MSHOME של 4 מחשבים וMSPRIVATE של 2 מחשבים) שבתוכן יש שיתוף אבל אין שיתוף מול הרשת השנייה. :xyxthumbs:

פורסם

ומה ימנע מישהו מלגשת ישירות ל IP של המחשב ? תגיד חוקי חומת אש רק לכתובות שאתה רוצה שיגשו אליך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני קצת לא יודע עדיין מה לעשות ואיך.

יש מדריך אולי? לא משנה באיזו שפה

פורסם

שינוי הWorkgroup לא יספק הגנה בין המחשבים ברשת.

הכי מומלץ להגביל משתמשים לספריות המשותפות.

במערכת שאינה Windows Server התהליך קצת מייגע כי צריך ליצור לכל למחשב בנפרד User-ים עם כל המשתמשים המורשים (כפילות שכזו).

אולי זה יסייע http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_filesharing/index.htm

פורסם

אבל הוא סה"כ עושה את זה ברשת הפנימית שלו, לא מדובר במחשבים מבחוץ שיותקפו ע"י האקרים וקראקרים למיניהם כי יש לו חומר סודי על תוכנית הגרעין של מיקרונזיה...

הוא רוצה סה"כ שני קבוצות עבודה שונות שיעבדו על אותו ראוטר...

ע"מ להחליף קבוצת עבודה:

כפתור ימני על "המחשב שלי" -> מאפיינים -> שם מחשב -> שנה -> להחליף את שם קבוצת העבודה.

פשוט ומהיר למשתמשים לא כבדים.

פורסם
  • מחבר

תודה ג'וני. אנסה את זה.

פורסם

לא הוא לא, הוא רוצה שמחשבים מסוימים לא יוכלו לגשת למחשבים אחרים, שינוי הקבוצה לא עושה כלום בנידון....

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני מבולבל...

:nixweiss:

פורסם

כתובת IP אתה יודע מה זה ? יש כזה לכל מחשב ? תתקין חומת אש על המחשבים שאתה לא רוצה שיראו ברשת ותגדיר שמה שאת שאר הכתובת ברשת אתה רוצה שיחסמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים