ת'רד המתכונים שלכם (מתכונים אמיתיים!) - כללי - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

ת'רד המתכונים שלכם (מתכונים אמיתיים!)


שניצל

Recommended Posts

היו פה בעבר כמה ת'רדים עם מתכונים, אבל אני אעשה נסיון נוסף לת'רד כזה.

בתור בשלן חובבן (מאוד...) אני מחפש מתכונים טעימים אבל פשוטים יחסית (חצי שעה עבודה, בלי כל מיני מרכיבים אקזוטיים...).

וכמובן, לא פשוטים מדי (כן, אני יודע איך עושים פיתה עם חומוס) :)

אז יאללה, בואו נשמע מתכונים!

אני אתחיל עם מתכון פנקייקים פשוט (וריאציה על מתכון מאיזשהו ספר), ממצרכים שכמעט תמיד יש בבית.

רכיבים:

2 ביצים

כוס וחצי חלב

כוס ושליש קמח תופח

רבע כוס סוכר

שתי כפות שמן

כפית תמצית וניל

הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים הנ"ל. מומלץ להשתמש במיקסר, כי הוא קצת מקציף את התערובת ועושה אותה יותר אוורירית.

מטגנים את הבלילה במחבת טפלון משומנת על אש בינונית, מספר דקות מכל צד. בשביל לדעת מתי להפוך - כשרואים שהצד העליון של הפנקייק כבר לא נוזלי ומתמלא בועות, אז בודקים אם הצד התחתון קיבל צבע חום-זהבהב. אם הופכים לפני הזמן, הפנקייק יכול לההרס ולהתפרק. את הצד השני צריך לטגן פחות זמן, פשוט מספיק זמן כדי שיקבל צבע.

וריאציות:

אם הבלילה נוזלית מדי או צמיגית מדי, אפשר להוסיף קמח או חלב בהתאמה.

אפשר גם להוסיף גביע יוגורט לבלילה. אני לא ממש הרגשתי הבדל, אז הפסקתי (פשוט כי יוגורט לרוב אין לי בבית).

אם רוצים פנקייקים דקים יותר, אפשר לעשות בלילה יותר נוזלית, או לחילופין לשטח את הפנקייקים באמצעות כף.

הגשה:

להגיש עם סירופ שוקולד, מייפל, שוקולד מפורר, שוקולד למריחה, אגוזים, תותים או בננות :) בתיאבון.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 40
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

משתתפים בולטים בדיון

עוף בשום, דורש הרבה זמן בישול אבל מעט הכנה (יחסית למתכון צרפתי). זוהי ווריאציה קלה על מתכונים המופיעים בספרים שונים.

מרכיבים - עוף, רצוי רק הכרעיים (3-4 כרעיים), קמח, בצל שלם קצוץ, 10-12 שיני שום שלמות, שליש עד חצי כוס שמן זית, 3-5 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות גדולות, תבלינים - מלח, פלפל, אפשר להוסיף עשבי תיבול כגון טימין או רוזמרין (רצוי כמובן טריים).

כלי בישול - חייב להתאים הן לכיריים והן לתנור, רצוי סוטאז' (סיר נמוך) בקוטר 28 ס"מ משובח (אלומניום יצוק או פלדה אל-חלד עם ליבת אלומיניום). כרגיל שחותכים תפוחי אדמה ובצל מומלץ להתשמש בסכין איכותית בעלת להב חלק (לא משוננת).

אופן ההכנה

מפרקים את העוף, רוחצים היטב במים זורמים.

מחממים בסיר 2-3 כפות שמן לטמפ' גבוהה, מורידים לאש בינונית ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא מעט מזהיב.

מקמחים את חלקי העוף ומוסיפים למחבת, מטגנים כל חלק משני צידיו.

מוסיפים את השום ותפוחי האדמה, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עוד 10-15 דקות.

זורים מעל הסיר את עשבי התיבול, שופכים את שאר השמן על המרכיבים ומכניסים את הסיר המכוסה לתנור בטמפ' 150 מעלות למשך כשעה וחצי.

ווריאציות - ניתן להוסיף לפני הכניסה לתנור יחד עם השמן חצי כוס יין לבן.

לא חייבים להכניס לתנור, אפשר לבשל על אש קטנה, אבל התוצאות יהיו פחות טובות. באופן כללי הרבה מתכונים צרפתיים מתחילים על הכיריים ומסיימים בתנור - בישול בתנור נותן תוצאות אחידות יותר.

הערה לגבי ציוד - בשלן מתחיל חייב להיות מאופס על הציוד שלו. זהו כמובן נושא לשרשור נפרד לחלוטין ועם הרבה העדפה אישית, אבל המינימום המוחלט הוא סכין שף טובה (אפשר לקנות ויקטורינוקס או ארקוס ב-100-150 ש"ח) ביחד עם מוט פלדה ("שטול" - בערך 50 ש"ח) וקרש עץ/פלסטיק עבה ואיכותי (50-150 ש"ח). שימוש בסכינים משוננות אינו מומלץ וכך גם שימוש במשטחי חיתוך מזכוכית/קרמיקה/אבן.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

החברים שלי משוגעים על המתכון הבא שאני מכין

עוף בשום עם חזה אווז מעושן

לוקחים את התרנגולת (קטנה קילו עד קילו וחצי מקסימום) - טריה נקיה ומכל החלקים הפנימיים ומנוצות כמובן

פורסים שום ורצועות של חזה אווז מעושן

עושים חורים (במיקומים אסטרטגיים) דרך העור אל תוך הבשר (כך שייצרו תעלות בתוך התרנגולת) - דוחפים לתוך התעלות שייצרנו מן השום וחזה האווז המעושן

לוקחים פפריקה, כרכום, מלך ופלפל ומלטפים כלות את העוף

דוחפים לתנור לפחות שעתיים על חום בינוני (180 מעלות) - חשוב שזה יהיה בישול איטי!

טעם גן עדן

כתוספת אפשר להכין בקלות תפו"א בשמן זית ורוזמרין - אך במגש נפרד (זמן ההכנה של תפו"א קצר משמעותית מזה של העוף) - טיפ להכנת תפו"א בתנור

זה לפני שמכניסים אותם לתבנית מחממים אותם לאיזה רבע שעה על מיים חמים (כך גם מסננים את העמילן והטעם משתפר בלעדיו).

מנסיון אישי (לגברים) הדבר הזה שובה את ליבן של הבחורות (היום אני נשוי וזה לא רלוונטי... ;D )

כל טוב,

גבריאל

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

את המתכון הבא מכירים בארץ כמרק יוגורט קר אני מכיר אותו כ Jajik (ג'אג'יק)

מצרכים:

1 אשל (אפשר גם "יוגורט של פעם")

2 מלפפון

1-2 שיני שום

אופן ההכנה:

מכניסים לקערית את כוס האשל ומוסיפים מעט מים קרים (2-3 כפות מים)

מערבבים היטב את הכל בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.

את המלפפון מגרדים בעזרת פומפיה גסה ואת שיני השום בעזרת פומפיה עדינה יותר.

כמות המלפפון והשום תלויה בטעמכם האישי.

לאחר שכל המרכיבים מוכנים מכניסים את השום והמלפפון שגרדנו לקערית האשל ומערבבים

לבסוף מוסיפים מעט מלח שוב לפי טעמכם האישי והמנה מוכנה.

יש המוסיפים למנה גם מעט עלי שומר אך אני לא ממש מת על זה.

אופן הגשה:

יש להגיש את המנה קרה כמרק או כרוטב על מאכל אחר כגון חצילים מטוגנים וכו'

Bon Appétit

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^ יש גם כזה מאכל פרסי, אנחנו עושים אותו עם גבינה/יוגורט (עדיף 70% גבינה ו30% יוגורט, יוצא מרקם מושלם)

מוסיפים מלפפון מגורד ונענע יבשה (מייבשים נענע או קונים מיובש וזה קל לטחון את זה ביד זה יוצא כמו פלפל בערך) ומלח פלפל וזה מוכן :)

טעים עם פיצה/קרקרים

מה אתם סטלנים? מי יכין עוף בשום ;D

הבנדאם רצה מתכונים לארוחת ערב... משהו קל...

לפעמים שאין מה לאכול תמיד אפשר לשפצר חביתה מקושקשת, אפשר להוסיף לה פטריות/גבינות/זיתים.. זה יוצא אחלה.

ובדיוק רציתי לשאול אם מישהו מכין מתכון (מבחינת הכמויות) להכנת אייס קפה.

אני רוצה לקנות בלנדר לשייקים (כל בלנדר יצליח לקטוש את הקרח?) ולהכין אייס קפה בבית :P

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

דווקא אחלה מתכונים. לא התכוונתי רק למתכונים פשוטים לארוחת ערב (כגון חביתה).

הבעיה היחידה שלי איתם זה הקטע עם התנור (והעובדה שבדירה שלי אין כזה כרגע), אבל הם באמת נראים טוב.

בכל מקרה, הנה מתכון לעוף בחלב קוקוס וקארי שהכנתי לפני כמה חודשים ויצא לי מוצלח.

היתרון העיקרי הוא שהמתכון הזה מאוד גמיש מבחינת מרכיבים וכמויות, ובאמת אפשר לשים מה שרוצים על פי הטעם.

כל מה שצריך מבחינת כלי בישול הוא סכין טובה ומחבת בישול גדולה (כמו הסיר ש-fungiman ציין, או ווק).

מרכיבים:

חצי ק"ג עד ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות או רצועות דקות.

קמח.

2 כפות קארי (השתמשתי באבקה, אבל הבנתי שיש משחה שהיא עדיפה אבל קשה יותר למצוא).

ירקות - בצל, גזר, נבטים, פלפלים, מלפפונים - מה שרוצים ויהיה טעים.

מיכל חלב קוקוס (400-500 מ"ל).

מעט פלפל ומלח לפי הטעם.

(אפשרי) אורז או נודלס בשביל ההגשה.

הכנה:

מקמחים את העוף ומתחילים לטגן אותו. אחרי שהוא מזהיב מעט, מתחילים להוסיף את הירקות, הקארי, המלח והפלפל. ממשיכים לטגן ולערבב/להקפיץ במשך כמה דקות, עד שהעוף כמעט מוכן. בשלב זה מוסיפים את חלב הקוקוס, מקטינים את הלהבה וממשיכים לערבב על מנת שהעוף והירקות יספגו את הטעם של הקוקוס.

במקביל מכינים את האורז או הנודלס, ואז מוסיפים אותם לתבשיל ומערבבים עוד כמה דקות כדי שיספגו את הטעם גם כן.

היה טעים, וגם האכיל אותי למשך שלושה ימים אח"כ :)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני רוצה לקנות בלנדר לשייקים (כל בלנדר יצליח לקטוש את הקרח?) ולהכין אייס קפה בבית :P

לא, צריך בלנדר איכותי על מנת להשיג תוצאות טובות (קרח כתוש חלק). סיפור של 300 ש"ח ומעלה...

ובדיוק רציתי לשאול אם מישהו מכין מתכון (מבחינת הכמויות) להכנת אייס קפה

אין מתכון אחד, הכמויות גם הן גמישות. אני מעדיף להשתמש באספרסו כבסיס (מכין במקינטה, לא חייבים מכונה פלצנית באלפי ש"ח), מנת אספרסו לכל כוס משקה גדולה (300-400 מ"ל). המקינטות הנפוצות בשוק לרוב מכינות 2 מנות בכל פעם.

מתכון בסיסי ל-2 מנות של אייס-קפה יכול לכלול לדוגמא - 2 מנות אספרסו, בערך כוס קוביות קרח (יוצא בערך 100 מ"ל נפח מים), 500 מ"ל חלב, 100 מ"ל שמנת מתוקה, כפית תמצית ווניל אמיתי, אפשר 1-2 כפיות ליקר משובח או קוניאק, סוכר לפי הטעם - 2-5 כפיות.

מכינים את האספרסו ומניחים להתקרר.

מערבבים את הקרח עד לריסוקו, מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, ווניל ליקר וסוכר, מערבבים עד שיש נוזל חלק, מוקצף ומאוד קר.

מוזגים לכוסות, מוסיפים לכל כוס מנת אספרסו אחת ומערבבים בעדינות פעם-פעמיים (זה מספיק בשביל לקבל תערובת אחידה מבלי לפגוע במרקם).

יש עוד אלפי מתכונים...

אם כוונתך להכין ממש אייס-קפה עם מרקם של קרח מרוסק (smoothie) ואין לך מכשיר מיוחד, אפשר להקפיא את הנוזל הסופי בצורת קוביות ואז לרסק אותו עד דק בבלנדר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

יש לי מתכון לשניצלים חבל"ז. :hat:

מצרכים:

1. 8-12 שניצלים מ2-3 חזות עוף

2. 3-4 ביצים מס' 1

3. לימון

4. כפית מלח

5. כפית פלפל שחור

6. קמח חיטה לבן

7. פירורית זהב של אסם

8. פירורי לחם מתובלים בסגנון מזרחי

9. סוסמסום

10. שמן חמניות

אופן ההכנה:

1. שוברים 3-4 ביצים לתוך כלי זכוכית עמוק עם מכסה.

2. סוחטים לתוך הכלי עם הביצים חצי לימון (או לימון שלם - תלוי בגודל).

3. מוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור.

4. טורפים את הביצים עם מזלג.

5. מפזרים קמח על צלחת שטוחה.

6. מקמחים את כל שניצל משני הצדדים, ומטביעים אותו בתוך הכלי עם הביצים.

7. סוגרים את המכסה, ומנערים את הכלי היטב כדי לוודא שכל השניצלים מכוסים בביצים.

8. מכניסים את הכלי עם השניצלים המושרים למקרר למשך יום שלם.

9. משמנים היטב מחבת טפלון גדולה עם כמות נדיבה של שמן חמניות (לא הרבה - מוסיפים מדי פעם כשצריך), ומחממים על אש גבוהה.

10. מערבבים היטב את שני סוגי פירורי הלחם עם הסומסום, ומפזרים באופן נדיב על צלחת שטוחה (מוסיפים מדי פעם, לפי הצורך).

11. מצפים כל שניצל משני הצדדים בתערובת פירורי הלחם.

12. מטגנים את השניצל משני הצדדים עד שהוא מקבל גוון יפה.

אופן ההגשה:

ניתן להגיש עם פרוסות לימון, סחוג, אריסה, מטבוחה, סלט תפו"א ו/או סלט ירקות.

תוספות מומלצות: אורז, פתיתים, ספגטי, צ'יפס.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא יכול לקרוא לזה מתכון, אבל בדיוק מה שדרש פותח הת'רד-

משהו מאוד קל להכנה, מהיר, טעים ואפילו בריא.

המצרכים:

חזה עוף פרוס, שמן, פלפל (אפשר גם תבלינים אחרים, אבל חובה קודם פלפל)

מחבת רגילה (לא ווק או משהו)

אופן ההכנה:

לפזר קצת פלפל על העוף עוד לפני שמכניסים אותו למחבת, לשים במחבת מ-מ-ש טיפה שמן (פחות ממה שאתם משתמשים בשביל להכין חביתה), להניח בפנים את הפרוסות המתובלות (תבלינים לפי הטעם. חוץ מפלפל אפשר גם פפריקה, קינמון אפילו, וב 99% מהפעמים זה יצא טוב. קל לשחק עם זה)

זהירות- בהתחלה השמן יקפוץ די גבוה אבל ירגע אחרי כמה שניות.

להפוך מספר פעמים עד שהפרוסות הופכות לבהירות עם חלקים בצבע כתום, להוציא מהמחבת, לאכול חם.

הזמן מרגע שזה יוצא מהמקרר עד שזה נכנס לפה- 10 דקות.

הטעם- מצוין, תלוי בעיקר במה בוחרים לשים.

חוץ מזה, אפשר להשתמש בזה כבסיס לסנדוויץ' מפואר, לחתוך לקוביות ולשים בסלט, או לאכול את זה כמו שזה.

-בניגוד לשניצל, כאן האוכל בקושי מכיל שמן אז לא משמין, מתאים גם לאנשים בדיאטות וכו'.

עוד הערב- מתכון לחזה עוף ברוטב צ'ילי וסויה, משהו קטלני ביותר

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

פיקה - אחלה דבר. אני מכין אותו דבר פחות או יותר כשאני מתעצל להכין משהו יותר מתוחכם.

אני משתמש במחבת טפלון ומעט מאוד זמן.

בתור תיבול אני משתמש ב"תבלין לסטייק" מהסופרמרקט (אני מניח שזה תערובת של פלפל, פפריקה וכאלה דברים).

בד"כ אני מכין במקביל קצת אורז ו/או שעועית שיהיה לי עם מה לאכול, ואוכל את זה עם רוטב צ'ילי מתוק (סתם ככה או בסנדוויץ').

3d7 - הבנתי שאת השניצלים לא מטגנים בשמן עמוק? או בשכבת שמן דקה של חצי ס"מ ככה?

דרך אגב, תהיתי אם מישהו יודע - האם יש הבדל מעשי בין שמן סויה, שמן קנולה ושמן חמניות? הבנתי שקנולה אמור להיות בריא יותר.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

3d7 - הבנתי שאת השניצלים לא מטגנים בשמן עמוק? או בשכבת שמן דקה של חצי ס"מ ככה?

לא שמן עמוק. אתה שם שכבה דקה של שמן על כל המחבת. לפני כל נגלה של שניצלים, אתה מוסיף עוד שמן. המטרה היא שהשניצלים לא יכילו הרבה שמן, אבל אתה צריך שכל הזמן יהיה במחבת מספיק שמן שיתן לשניצלים צבע יפה. רצוי גם שהשמן יהיה חם לפני שמכניסים את השניצלים, כדי שהטיגון יהיה מהיר.

דרך אגב, תהיתי אם מישהו יודע - האם יש הבדל מעשי בין שמן סויה, שמן קנולה ושמן חמניות? הבנתי שקנולה אמור להיות בריא יותר.

בעיקרון, זה עניין של טעם. שמן סויה אני לא אוהב. גם שמן חמניות וגם שמן קנולה נחשבים לבריאים. באופן אישי, אני אוהב יותר שמן חמניות (שניצלים וחביתות יוצאים יותר טעימים).

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

שמן חמניות וקנולה מכילים פחות כולסטרול וקלוריות. זה חד משמעי יותר טוב, וגם יותר טעים למעשה.

היתרון היחיד של שמן סויה הוא המחיר.

ראשית

בשמן צמחי אין כולסטרול, אין כולסטרול בשום דבר מהצומח! כולסטרול קיים רק בבע"ח*, רק תאים של בע"ח מייצרים כולסטרול! לכתוב על שמן צמחי בהדגשה "0% כולסטרול" זה כמו לכתוב על בקבוק של מים מינרלים "100% מים".

שנית

כל סוגי השמן מכילים את אותו מספר הקלוריות בדיוק! מדובר תמיד ב-9 קילוקלוריות לגרם שמן. אם מוכרים לכם שמן "דל-קלוריות" אז או שמשקרים לכם או שמדובר בתערובת של שמן ומרכיבים אחרים.

ההבדלים בין סוגי השמנים הוא בריכוזים השונים של חומצות השומן השונות, כאשר לכל סוג של חומצת שומן יש יתרונות וחסרונות.

* לפני שיעירו לי על כך, יש כמה סוגי חיידקים שגם להם יש כולסטרול בממברנה, הם נוטלים את הכולסטרול הזה מהמארח שלהם. בנוסף בפטריות ובכמה מיני יצורים אחרים יש סוג אחר של סטרול - ארגוסטרול, הדומה במקצת לכולסטרול.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...