עבור לתוכן

חיבור ראשוני לאינטרנט, עזרה כללית

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להתחבר לאינטרנט (דירה חדשה) ורוצה לדעת את האפשרות הכי טובה:

ברצוני להזמין חיבור לטלוויזיה (HOT או YES), חיבור טלפון ואינטרנט.

מה שאני יודע שאני מעוניין בחיבור אינטרנט כבלים, ולא ADSL. אינטרנט עם מודם וללא חייגן.

רציתי לדעת מהן האפשרויות שלי... אני יודע שאני צריך תשתית אינטרנט, וממה שהבנתי מחיפוש בפורום, אני צריך להתחבר ל HOT שהא יהיחידה המספקת תשתית כבלים.

*בהנחה שאני צודק, האם תהיה לי אפשרות להתחבר ל YES (טלוויזיה), או שיהיה יותר זול להתחבר לטלויזיה דרך HOT בגלל תשתית הכבלים, או שאין קשר?

עכשיו ספק אינטרנט, הבנתי שהבחירה הכי טובה היא 014, בזק בינלאומי, (וגם כרגע אני מחובר דרך 014 ואין לי תלונות, חוץ מפינגים קצת גבוהים במשחקי רשת) אבל צריך לקחת הכל בחשבון אני מניח... מהירות האינטרנט בכל שעות היממה וכו. -פינגים נמוכים יחסית גם חשובים, אבל יותר חשוב לי מהירות מקסימלית ושהספק לא יחסום אתרים, תוכנות וכו.

וקו טלפון - אני מניח שלא תהיה בעיה להזמין קו טלפון מבזק.

אז הבנתם מה אני שואל בעצם... האם מה שרשמתי כאן (תשתית אינטרנט HOT וספק אינטרנט 014 + קו טלפון בזק) היא האפשרות הכי טובה בשביל גם מבחינת איכות האינטרנט וגם מבחינת מחיר, או שיש לי עוד אפשרויות?

תודה.

פורסם

קצת הסתבכתי מה בדיוק אתה שואל, אבל די ברור לי שאם אתה כבר עושה תשתית של הוט (כבלים), כמו שאמרת שהחלטת שאתה רוצה דווקא תשתית כזו (בשביל מודם ללא חייגן), נראה לי הגיוני שגם טלויזיה תעשה על התשתית הזו, כלומר בהוט ולא ביס, וגם טלפון, ע"י הוט או קווי זהב. אני לא רואה טעם בתשתית נוספת (צלחת ליס או חוט טלפון של בזק). השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא למה אתה כ"כ רוצה מודם בלי חייגן, אולי ההחלטה הראשונית לא מחוייבת המציאות אלא תעדיף לבחור את התשתית אחרי בדיקת העלויות וכדומה.

פורסם

תראה, יש לך שתי אפשרויות בעניין:

אם הכוונה שלך היא לקבל גם קו טלפון גם שירות טלויזיה וגם אינטרנט אז אתה יכול ללכת שהכל יהיה מHOT או הכל מקבוצת בזק.

ההבדל הוא שבHOT הכל די מרוכז ביחד זאת חברה אחת משש, לעומת זאת YES היא חברת בת של בזק ובגלל איסורים של משרד התקשורת וכאלו אתה תתמודד עם שתי חברות למעשה. בכל מקרה גם בבזק וגם בHOT תוכל לקבל באנדל של שלושת הדברים שיהיה יותר זול משלושתם בנפרד.

אפשרות שניה היא שילוב ואז זה איך שאתה רוצה: טלויזיה בכבלים ואינטרנט+קו בזק, טלויזיה YES וטלפון+אינטרנט כבלים, וכו' וכו'. בכל מקרה זה יהיה יותר יקר מבאנדל שלם, אבל זה בדרך גורר יותר התחייבות ו/או בעיות לשדרג אח"כ.

הכי טוב זה להתקשר ולבדוק, היום אתה יכול לקחת כל דבר בנפרד (פעם אינטרנט של בזק היה מחייב תשלום על קו, עכשיו לא). ומבחינת אמינות לא הייתי חושב שיש יתרון משמעותי פה מכל צד, גם לHOT וגם בזק יש בעיות ויתרונות. אולי מבחנית יחס ללקוח בזק עדיפים מהנסיון שלי, אבל יכול להיות שאני משוחד כי עבדתי כנציג תמיכה שם :smile1:

בכל מקרה עניין הספקית הוא בנפרד, אם אתה ב014 לא הייתי ממליץ לך כרגע לעבור למשהו אחר, אבל חשוב שאם אתה ממשיך איתם תודיע להם על שינוי תשתית ע"מ שיכולו לשנות הגדות. אם באותו הזמן אתה משנה מהירות אז צריך לשנות גם בספקית, לכן כדי לשמוע מהם כמה זה עולה לפני שאתה מחליט.

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה להסביר שוב, פשוט אני לא מבין איך זה עובד

אני עובר לדירה חדשה ששם אין טלפון טלויזיה או אינטרנט, כך שאני רוצה להזמין את השירותים הללו

בדירה הישנה שאני גר בה כרגע אני מחובר לאינטרנט דרך בזק בינלאומי 014 ואני די מרוצה כך שאני מעוניין בספק זה. עכשיו אני יודע שיש צורך בתשתית. איזה אפשרויות יש לי בשביל תשתית, בשביל שאוכל להתחבר לאינטרנט דרך 014?

אני מעוניין באינטרנט ללא חייגן.

ארצה גם חיבור לטלויזיה ולטלפון, אבל אבדוק את האפשרויות אחרי שאדע לאיזה תשתית אינטרנט אתחבר

פורסם

כמו שאמרתי, עדיף מבחינה כספית לקחת באנדל מלא של אחת החברות שכולל טלויזיה, אינטרנט וטלפון. את זה אפשר לעשות גם בYES+בזק וגם בHOT.

הבעיה עם זה שאתה "נתקע" אם התחייבות או בלי יכולת לשדרג יחסית הרבה זמן.

לגבי 014, אתה יכול להתחבר איתם גם בADSL (בזק) או בכבלים (HOT) רק צריך להודיע להם ולתאים את מהירות לתשתית החדשה. אם עכשיו אתה מחובר ללא חייגן דרך הכבלים אז תצטרך להודיע להם שאתה עובר למקום חדש.

חיבור ללא חייגן "אמיתי" יש רק דרך הכבלים, בADSL אתה צריך נתב או להפוך את המודם שלך לנתב (אפשרי בכל המודמים שהם לא USB שמקבלים בחינם מבזק למרות שאין תמיכה בזה).

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי תודה על התגובות

אני מניח שאעשה באנדל של הכל דרך הוט. אני מניח שאם ארצה לשדרג לאינטרנט מהיר יותר לא תהיה בעיה מבחינתם? הרי הם מקבלים יותר כסף. אבל אבדוק את ההתחייבות כאשר אדבר איתם.

האם יש צורך לבדוק או לבקש הגדרות כלשהן, או מודם מסוים, לפני שאתחייב? או פשוט לבחור את החבילה ומסלול האינטרנט המתאים בשבילי?

פורסם
  • מחבר

טוב אני החלטתי על תשתית כבלים של HOT ועל ספק 014

יש לי אפשרות לבחור כמה מסלולים ב 014 - http://www.bezeqint.net/PageText.aspx?cc=01010106

*יש למישהו מושג מה ההבדל בין מסלול למסלול, מבחינת מהירות (העלאה, הורדה)? משום שאצל HOT בחרתי מסלול על מהירות קבועה של הורדה והעלאה

לפי רשימתהמסלולים אצל 014 אני מניח שאלך על מסלול "רגיל" אם יש?, או מסלול גיימרים, משום שאין לי צורך בתיבות דואל, תוכנה וכו

תודה

פורסם

תבחר אצל הספק את המסלול שיהיה תואם לתשתית מבחינת רוחב פס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים