עבור לתוכן

מעוניין להקים בקומה שלי רשת אלחוטית - טכנאי ביקר ויש בעיה

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לנתק תמודם משם כי הוא מחבר בין 6 מחשבים, אין דרכים אחרות? =/ אפשרויות בלי להסתבך הרבה? בלי להוסיף כסף לחברת אינטרנט ובלי שהיא תדע?

פורסם

אין. הראוטר חייב להיות מחובר ישירות למודם. אתה כן יכול להעביר כבל בין המודם לראוטר דרך כל הקומות, אבל... :smile1:

פורסם

על איזה כסף אתה מדבר לעזזל?

התקינו לך בטח לפני איזה שלוש שנים תשתית של hpna2 ולאף אחד לא אכפת היום איך אתה מארגן את הרשת אצלך בבית ומה אתה עושה עם הציוד הזה כי זה הרכוש שלך.

תעביר בתעלה כבל רשת למרתף ותחבר נתב שיהיה מוגדר כגשר וזהו.

אין פתרונות קסם במקרה שלך.

פורסם
  • מחבר

אז צריך להביא תראוטר האלחוטי אלי להעבירו כבל שיחבר בינו לבין המודם שבמרתף נכון?

אבל מה עם מה שיש לי כרגע? יש לי כבר תקשורת עד החדר לא? אין אופציה לחבר עכשיו למה שיש לי אל הראוטר כבל ושיהיה קליטה?

פורסם

אני אסביר את עצמי שוב: יש לך מתאם hpna2 שנקראה pcport שהיה מגיע יחד עם הנתב 2wire שיש לך.

אתה לא יכול לחבר אותו לשום דבר חוץ ממחשב כי הוא עובד עם דרייבר בסימולציה של כרטיס רשת (כמו מודם usb לצורך העניין).

אם היה לך מתאם hpna3 של powernet היית יכול לחבר אותו לנתב בethernet ואז לא היתה שום בעיה.

אין לך שום אפשרות להשתמש ב hpna2 כדי לחבר ציוד תקשורת אחר חוץ מאותו מתאם שיש לך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התשובה.

תעביר בתעלה כבל רשת למרתף ותחבר נתב שיהיה מוגדר כגשר וזהו.

כמה כל הסיפור יעלה ואפשר גם על הנתב הסבר מפורט כמו שהבאת איך זה ילך ויתבצע?

עריכה :

נגיד ואני יהיה מעוניין להחליף הכל לHPNA3 מה אני צריך לעשות?

פורסם

סתם מתוך סקרנות, מה יהיה אם הוא יקנה מתאם בHPNA3? או שהוא יצטרך להחליף את את ה2WIRE ?

פורסם

אם לא אכפת לך להוציא כסף אתה יכול לשדרג את כל העניין לhpna3 ואז לא צריך להריץ כבלים בכל הבית.

העלות של כל העניין תלויה בחיבלה שאתה מנוי עליה כרגע ומתחלקת שנתיים בתשלומים שיורדים מחשבון הטלפון.

ציוד מעורב לא יעבוד כמובן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

אפשר תשובה על זה? :

כמה כל הסיפור יעלה ואפשר גם על הנתב הסבר מפורט כמו שהבאת איך זה ילך ויתבצע?

מדובר על זה במידה ואני אעביר כבל דרך תעלה מהחדר שלי למרתף.

יש אפשרות שאני יכול אצלי בחדר לפצל תPCPORT או תקליטה שמגיע לי מה2WIRE לשתיים באיזושהי צורה?

פורסם

לא תוכל לפצל את הpcport. כבר הסברתי לך לפני זה למה אלא אם כן תעשה גשר עם כרטיס רשת ביניהם וזה סתם מסובך ולא בטוח שיעבוד בכלל.

כמו שהסברתי האפשרויות שלך הן:

א. להשחיל כבל רשת בתעלה למעלה למטה ל2wire (אני מקווה שזה הדגם עם ה 4 פורטים אחרת צריך לבדוק איך הכל מחובר אצלך במרתף) ובחדר שלך לחבר נתב אלחוטי שיהיה מוגדר כגשר רשת וישדר שידור אלחוטי בתווך של החדר שלך.

ב. לשדרג את כל המערך לhpna3 ככה שיהיה נתב powernet ומתאם powernet ואז תוכל לחבר למתאם כל מה שבא לך כי יש לו שתי חיבורי ethernet ואז תוכל להמשיך להנות מhpna ולא להתעסק בהרצת כבלים בבית.

ג. להביא את ה2wire למעלה ולהוריד סוויטצ' למטה למרתף ולחבר אותם עם כבל רשת שיהיה מושחל בתעלת תקשורת ובכל הנתב ישדר שידור של 802.11b בתווך של החדר שלך.

פורסם
  • מחבר

במידה ואני בוחר באפשרות א, אז הראוטר האלחוטי יעבוד במידה והוא יקלוט תנתב שה2WIRE מלמטה יהיה מחובר אליו? אני מבין נכון?

פורסם

כן, כמושהסברתי הוא יהיה מחובר עם כבל ל2WIRE ןישדר דיור אלחוטי בתווך שלו.

דרך אגב.. אתה צריך ללמוד להתנסח דחוף. ;)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התשובה.

בקשר לניסוח :

אני וזמן כרגע לא הולך ביחד ככה שאין לי כוח לחשוב תוך כדי כתיבה ולעבור על מה שרשמתי אבל שמח שבסוף הבנתי הכל וגם אתה (:

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

נראה לי שהכי טוב להקפיץ מאשר לפתוח חדש.

טכנאי היה והסביר שבגלל שאין תשתית רשת בבית רק תקשורת HPNA2 צריך להקים תשתית מחשבים רגילה בשביל אינטרנט ורק ככה יהיה אפשר להתקין אצלי ראוטר אלחוטי ושהכל יעבוד.

יש אמת בדברים נכון? יש עוד אופציות? אולי יותר פשוטות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים