עבור לתוכן

מעוניין להקים בקומה שלי רשת אלחוטית - טכנאי ביקר ויש בעיה

Featured Replies

פורסם

בעמוד שלוש חידשתי תנושא

כרגע יש לנו מודם שמחבר בין שלוש מחשבים, אחד במרתף אחד בקומה שניה ואחד בקומה שלישית - שלי.

אפשרי שבמקום לחבר תקו אינטרנט למחשב שלי אני אנתק אותו ואחבר תחוט (שנראה בדיוק כמו חוט טלפון) לראוטר וככה יצור בעצם רשת אלחוטית?

הבנתי כבר שאני אצטרך לחבר כבל או USB למחשב כדי שיהיה קליטה מהראוטר אבל הרעיון שלי יעבוד? כמה בערך זה יעלה לי? ראוטר אלחוטי שיקלוט טווח של 3 קומות עדיפות ל4 - מה שצריך לחבר לUSB - כבל? כמה כל אחד וכמה כולם ביחד?

בעמוד שלוש חידשתי תנושא

פורסם

dmdm007 לא ממש ברור מה אתה מנסה לשאול....

במקרה שלך הפתרון הכי טוב זה HPNA או להשחיל כבלי רשת בתוך הבית.

אם חשוב לך האלחוט תשים נתבים בנקודות אסטרטגיות ברחבי הבית כתחנות ממסר ואז כל הבית יהיה מרושת.

פורסם

HPNA ? למה ? תקן N יהיה טיפה יותר זול ויותר אפקטיבי.

פורסם
  • מחבר

בואו נתחיל צעד צעד אוקיי?

הראוטר האלחוטי יהיה בחדר שלי בקומה שלי שזה הגג קומה שלישית, הבית עצמו מרתף + שלוש.

המחשב שלי הזה השולחני יתחבר בכבל לראוטר והPS3 יתחבר מהסלון במרחק שתי קומות למטה בוויירלס אם אני לא טועה.

מגיע לי עכשיו אל החדר שלי אינטרנט אבל דרך מודם שנמצא במרתף.

הרעיון שלי :

לנתק את הכבל של האינטרנט מהמחשב שלי ולחבר אותו לראוטר, השאלה אם הראוטר יעבוד ויהיה קליטה.

במידה וזה יצליח אני אצטרך לחבר תכבל רשת אל המחשב שלי ולהגדיר נכון? בPS3 כנ"ל אבל רק עם וויירלס נכון?

פורסם

לא הבנתי... יש לך מודם או ראוטר ? דרך מה בדיוק אתה מחובר לאינטרנט כרגע ?

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי מודם במרתף ודרך תשתית תקשורת של בזק אם אני לא טועה ואני מקווה שאני לא טועה של ADSL מגיע לי תקשורת של האינטרנט.

בעזרת כבל שמתחבר מהזה של הקיר כמו של הטלפון רק של האינטרנט יש לי אינטרנט בחדר, אותו אני מחבר למשהו שאני יוצר לי חיבור USB למחשב ואז יש לי אינטרנט.

אני רוצה לחבר את זה לראוטר האלחוטי שיהיה לי ליד המחשב, הראוטר יעבוד ויהיה לי קליטה?

פורסם

שים ראוטר אלחוטי בקומה האמצעית ותחבר באלחוטי את שאר המחשבים לרשת.

פורסם

בקיצור יש לך 2WIRE ו PCPORT שזה HPNA2

אתה צריך לעשות סדר בכל הנושא הזה ואז נוכל לעזור לך לתכנן את מסנה הרשת בביתוהציוד הנחוץ.

פורסם
  • מחבר

אני ממש לא הכי מבין אבל מה שאמרת לי יש לי.

אמרו לי שאני יכול לעשות את זה ושמומלץ שאני אקנה את הראוטר הבא :

http://zap.co.il/model.asp?model_id=469945

מה אתם אומרים?

פורסם

2wire

20309451-100x100-0-0.jpg

pcport

2f75a2c008a06d2d596b1010._AA255_.L.jpg

מדובר בתשתית HPNA ישנה מהדור הקודם.

שום נתב אלחוטי לא יוכל לתת לך שידור בתווך כל כך גדול ועוד בין מפלסים של בית.

אתה צריך להחליט איזה חלק של הבית יהיה מרושת אלחוטית ואיזה בכבלים ואז תוכל למקם את הנתב ולהשלחיל כבלים לאן שצריך אם יש לך תעלות תקשורת מוכנות.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שיש לי תודה רבה!

עכשיו אני כנראה אצליח להסביר את עצמי הרבה יותר טוב :

ה2WIRE נמצא במרתף והPCPORT אצלי בקומה שהיא הגג והקומה השלישית, הוא מתחבר למחשב שלי, אני מתכנן להשאיר ת2WIRE כמו שהוא ולנתק תPCPORT מהמחשב שלי.

תכבל שמתחבר לPCPORT אני אנתק אותו ממנו ואחבר לראוטר האלחוטי, השאלה שלי אם יסופק לראוטר האלחוטי קליטה ואז יהיה לי אינטרנט אלחוטי?

מה שאני צריך מהראוטר האלחוטי זה לחבר כבל רשת מהראוטר האלחוטי למחשב שלי וכמובן להגדיר אותו.

שהראוטר יקלוט לי את הPS3 וככה אחרי שאני אגדיר יהיה לו בו אינטרנט.

אפשרי לביצוע? הראוטר האלחוטי שהראתי יהיה טוב? אפשר המלצה לוויירלס חיצוני כדי שאני אחבר לעוד מחשב שיש לי בחדר שהוא ממש לידי?

פורסם

השאלה מה יתחבר לתשתית?

הרי ה2WIRE הוא גם מודם.

אתה צריך בדרך מסויימת שהנתב אלחוטי אצלך בחדר יתחבר ל2WIRE ויהיה מוגדר כגשר.

או שפשוט תשנה את כל מבנה הרשת בבית ;)

פורסם
  • מחבר

לשנות את כל המבנה לא אפשרי כי זה סיפור רציני =/

אז יש לי רעיון לגשר, מה שמתחבר לPCPORT מקבל אינטרנט מה2WIRE נכון? אז חשבתי לנתק תPCPORT ולהשאיר ת2WIRE אבל לחבר את הכבל לראוטר האלחוטי.

השאלה שלי : האם הוא ישדר אינטרנט לראוטר? אם לא מה אני יכול לעשות כדי ליצור גשר? אולי משו בעזרת המחשב? לחבר תאינטרנט למחשב ושהמחשב ישדר לראוטר?

פורסם

למה להסתבך ? תוריד את הPCPORT למטה, תעלה את ה2WIRE (שהוא בעצם המודם - מה שצריך לחבר לראוטר) למעלה ומשם תצטרך להגדיר את הראוטר בתור גשר, כמו שאמרו לך למעלה.

פורסם

הראיון הראשון היה עובד אם היה מדבור בHPNA3 עם POWERNET ולא הציוד הישן שיש לך (ולא שהוא לא טוב או משהו).

תנסה באמת את מה שMeir787 מציע.

אני רוצה להזכיר לך שכל הדגמים של 2WIRE

100,1100,1800

משדרים גם אלחוטי בתקן 802.11B

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים