עבור לתוכן

נראה לי שהרסתי לעצמי את הכרטיס מסך!!

Featured Replies

פורסם

שלום... פעםשאלתי בפורום ואמו לי ש-OC ל יכול להרוס שום דבר...כן ממש.

זה לא שהעלתי מתחים או משהו, זה לא שהייתי עם OC גבוה מדי ליותר מדי זמן... פשוט פעם אחת העלתי וזה מה שקה:

ניסיתי לעשות את ה-GTS 320MB שלי כמו ה-8800GT - הורדתי קצת את תדר הזכרונות, שמתי את הליבה על 600, וחישבתי שאני צריך לשים את ה-SP שלי על 1750MHZ כדי לדמות 112SP שפועלים על 1500.

בקיצור העלתי את זה, שיחקתי כמה שניות CRYSIS (דרך אגב, לא היה שיפור גדול...), ואז פתאום כל המסך התחרבש וראיתי כאילו יש נקודה במרכז וממנה יוצאים הרבה קרניים שיוצרות מעגל לכיוון החוצה, וזה היה בעבעים מעורבים כאלה... בקיצור משהו מוזר. ניסיתי למזער, וזה נתקע, המסך נעשה שחור וחזר, וכשהצלחתי למזער ראיתי שזה היה הדרייבר של NVIDIA ש"הפסיק לפעול ושוחזר". ואני יודע שהבעיה אצלי - פעם היו לי בעיות עם ה-6600GT שלי וזה כל הזמן קרה לי...

ובקיצור אז הורדתי את ה-OC וכיביתי את המחשב.

*יש לציין שבלי קשר למקרה הזה, הייתי קבוע על OC של 600 לליבה (מביא אוטומטית את השיידר ל-1389), ו-910 לזכרונות, וזה עבד לי בלי בעיות.

עכשיו לבעיה:

החזרתי את ה-OC שלי למצב הנורמלי שלו, ועכשיו אפילו ככה(!!) יש לי בעיות!!! אני רק נכנס למשחק, וישר המסך נעשה שחור כזה והוא אומר לי שהדרייבר הפסיק לפעול, וזה ממשיך וממשיך עד שאני מכבה את המחשב או מצליח למזער. ורק אחרי שאני מוריד את ה-OC זה ממשיך לפעול כרגיל.

למה זה קורה?!?! OC יכול להרוס משהו??? יש על זה אחריות??

פורסם

אם אני לא טועה OC מבטל לך את האחריות

פורסם

כן OC מבטל אחריות...

אבל הוא יכול להכחיש את זה שהו אעשה OC ולנסות לקבל אחריות...

יש כאלה שהצליחו ויש כאלה שנתפסו...

בכל אופן כנראה הליבה של הכרטיס נדפקה - ארטיפקטים\טעויות חישוב.

אבל חכה לעוד תגובות.

פורסם

ממש אחריות

אולי תקבל כרטיס OCER יותר טוב ;D

פורסם

די להלחיץ ת'ילד כמו שזה נראה לי והדבר שקרה לך כבר קרה לי הרבה פעמים פשוט דפקת ת'דרייבר עשית לו משהו שאפשר לקרוא טראומה.. חח אני הייתי מתקין את הדרייבר מחדש והכל יסתדר סמוך עליי :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אבל אפשר להרוס את הליבה או לא? לא נראה לי שזאת בעיית דרייבר...

ובכל מקרה זה קורה לי רק ב-OC (אפילו קטן), בלי OC אין לי את זה.

פורסם

מי שאמר לך שOC לא יכול להרוס כלום פשוט מטומטם

זה לא שאפשר להקפיץ מהירות שעון בלי סוף ומקסימום זה לא יצליח

OC כן יכול להרוס רכיבים

ואני בדרך כלל ממליץ על OC רק שהמחשב די גמור גם ככה בשביל לנסות לסחוב אותו עוד קצת

לפני שקונים חדש

אבל גם אז עדיף קודם כל להוריד הגדרות במשחקים וOC זה הפתרון האחרון לפני שהמחשב לא מתאים למשחקים יותר

חוץ מזה שהתקציב מאוד נמוך ורוצים לקנות מחשב חדש אפשר לקנות מחשב זול אם רכיבים שידועים כOC מאוד טובים

זה הימור אבל זה הימור אם סיכוים גבוהים להצליח אם יודעים מה עושים ומחטטים קצת בגוגל לראות עד כמה עדיף לעשות OC לכל רכיב

בקיצור חבל שיש אנשים בפורום שזורקים שטויות לא מדעיות שOC לא יכול לדפוק רכיבים

וזה שיש חובבי OC סבבה אני מבין שיש אנשים כאלו

אבל ברגיל OC עושים בסוף של המחשב ולא לפני

פורסם
  • מחבר

אמרו לי את זה... שמקסימום שהו לא יהיה טוב אז מורידים קצת OC..

וגם רואים פה מלא אנשים שקונים מחשב חדש וישר מעלית את המעבד לאיזה 4 ומשהו ואת הכרטיס מסך לאיזה 750...

בכל מקרה בלי OC זה עובד בסדר (בינתיים), אבל למשל ב-CRYSIS אם אני לא שם על 600 אני בקושי יכול לשחק על HIGH... יש דרך להחזיר את זה?

ובטוח בכלל שמשהו נהרס?? (אני אנסה את הדרייבר, אבל חוץ מזה)?

פורסם

קריסיס זה משחק כבד באופן לא פרופרציונלי

לדעתי המשחק גם סתמי מאוד

בעניין הכרטיס אם הוא עובד טוב בלי OC תישאר ככה וזהו

פשוט תוריד הגדרות במשחק

פורסם

אמרו לי את זה... שמקסימום שהו לא יהיה טוב אז מורידים קצת OC..

וגם רואים פה מלא אנשים שקונים מחשב חדש וישר מעלית את המעבד לאיזה 4 ומשהו ואת הכרטיס מסך לאיזה 750...

מי שעושה OC כמו שצריך לא "ישר מעלה את המעבד לאיזה 4". מעלים את המהירות מאוד בהדרגה, וכל פעם מריצים ,המטרה היאstress-test שהמטרה היא לגלות הפרעות קטנות ולעקוף אחר הטמפרטורה כבר בהתחלה ולדעת עצור בזמן. בנוסף אתה יודע בערך מה גבול הבטיחות של הרכיבים שלך לפי המפורסם ברשת (מעבדי C2D ידועים כגמישים מאוד, כרטיסי מסך פחות) וגם לפי ציוד הקירור שלך (אני עובד עם מעבד ב-30 עד 60 אחוז OC, אבל עם גוף קירור שעלה לי 240 ש"ח ובמעקב אחר הטמפ'). אתה כנראה ביצעת קפיצה גדולה מדי, הפלת עומס על המעבד הגרפי בלי בקרה ובלי מעקב אחר הטמפרטורה.

פורסם

כמו שאמרו לפני לא OC מבצעים בהדרגה.

לא מעלים ישר לרף הכי גבוהה שאתה מעוניין בו.

קח אחריות על המעשים שלך,הייתה יכול לבדוק לקרוא פה מספיק חומר על OC ולהיות זהיר יותר.

לא נורא, מניסיון לומדים (אם לא מקשיבים לניסיון של אחרים)

תנסה להתקין את הדרייברים מחדש.

מקווה שהבעיה תפתר לך.

פורסם

מי שעושה OC כמו שצריך לא "ישר מעלה את המעבד לאיזה 4". מעלים את המהירות מאוד בהדרגה, וכל פעם מריצים ,המטרה היאstress-test שהמטרה היא לגלות הפרעות קטנות ולעקוף אחר הטמפרטורה כבר בהתחלה ולדעת עצור בזמן. בנוסף אתה יודע בערך מה גבול הבטיחות של הרכיבים שלך לפי המפורסם ברשת (מעבדי C2D ידועים כגמישים מאוד, כרטיסי מסך פחות) וגם לפי ציוד הקירור שלך (אני עובד עם מעבד ב-30 עד 60 אחוז OC, אבל עם גוף קירור שעלה לי 240 ש"ח ובמעקב אחר הטמפ'). אתה כנראה ביצעת קפיצה גדולה מדי, הפלת עומס על המעבד הגרפי בלי בקרה ובלי מעקב אחר הטמפרטורה.

מחזק מאוד

אם כבר עושים OC יש מדריכים טובים ברשת

ולהמון רכיבים יש פרסומים לכמה אפשר להגיע אם אותו הרכיב

ומתי צריך להיזהר

פורסם

בכל מה שנאמר רק דבר אחד חשוב צריך להזכיר:

ב-RIVATUNER הוא לא נותן לך מעבר לרמה מסויימת, בכל אופן אצלי שאני מנסה/ניסיתי להעלות הוא אומר שלא עבר את בדיקת ההתאמה ל-OC.

בניסוי למען הצילום זה מה שהוא מראה:

לכן, לא ברור לי מה גרם לזה שהכרטיס כביכול קרס, אם הוא היה נהרס הוא היה נהרס! מה שכן יכול להיות שלא שמת לב לזה שהכרטיס מתחמם והוא מקבל ארטיפקטים בלי סוף..

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אבל שיחקתי דקה או פחות אפילו עד שזה קרה... והמאוורר מתוכנן לעלות ככה שהטמפרטורה עולה (הגדרתי את זה עם RIVATUNER).

תראו, התקנתי את דרייבר 177.44 שלהם, וניסיתי עכשיו לעשות OC, ובינתיים ל-600 זה בסדר... נקווה שזה ימשיך ככה, אבל עדין נראה לי שמשהו קרה....

תודה לכולם!

ד"א, אם תרצו לדעת יצא דרייבר ל-3D Stereo (ראייה תלת-מימדית) של משחקים, ואני משחק בזה עכשיו... וגם צריך קצת OC למה זה חותך את ה-FPS בשליש עד חצי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים