עבור לתוכן

שאלה בנוגע לקניית זיכרון/שדרוג DDR2 (כללית)

Featured Replies

פורסם

נכון להיום ברשותי מחשב פנטיום 4 3.0Ghz HT אשר תומך ב-DDR2 עד למהירות 553Mhz, ומותקנים עליו 512MB X 2 במהירות הזו.

לאחרונה קניתי כרטיס מסך 8600GT שנתן תאוצה רצינית לביצועים, אך עדיין נוצר לפעמים צוואר בקבוק בגלל חוסר הזיכרון.

הלוח שברשותי הינו Gigabyte 8I925X והוא לא מאכזב אפילו אחרי 3 שנים... :smile1:

לאחרונה שמתי לב שהזכרונות ירדו במחירים ירידה תלולה (כיום ראיתי 2 ג'יגה זיכרון ב-200 ש"ח), אז רציתי לדעת האם כדאי לשדרג את המערכת שלי ובאיזו צורה?

הלוח בעל 4 סלוטים לזכרונות, כאשר 2 מנוצלים. ואני מסתבך במה כדאי לעשות עם זה...

1. לקנות עוד 2 באותה תצורה ובסך הכל להגיע ל-2 ג'יגה זיכרון.

2. לקנות 1Ghz X2 שיתפסו רק 2 מקומות ואת הישנים לזרוק למגירה.

3. לקנות עוד 2 ולהגיע ל-3 ג'יגהבייט כאשר אני שולל את האפשרות של Dual channel.

4. לעזוב הכל, לא לשדרג.

אם זה לא מספיק, יש עוד בעיות...

1. זכרונות 533 נדירים כיום, עדיף לקנות עם מהירות שעון 667 שלמעשה יוצא זול יותר, האם הם יעבדו כאשר אכניס אותם למערכת שתומכת עד 533?

2. האם 4 סלוטים תפוסים יוצרים חום רב? כי המחשב גם ככה חם - בעצם החדר שלי כל כך חם שאפילו מזגן לא מקרר את החדר.

3. לפי מה שהבנתי 4 סלוטים תפוסים מורידים את מהירות השעון וגורמים לזכרונות לפעול ב-400 מגהרץ בלוח שלי (מוריד את מהירות הבאס מ-1066 ל-800).

תודה לכל העונים. :xyxthumbs:

פורסם

1. לקנות עוד 2 באותה תצורה ובסך הכל להגיע ל-2 ג'יגה זיכרון.

אמור להספיק. ספק אם 3GB יעשו הבדל משמעותי במחשב כזה.

2. לקנות 1Ghz X2 שיתפסו רק 2 מקומות ואת הישנים לזרוק למגירה.

גם אופציה, אם הפרש המחירים אינו גדול, ואם באמת יש בעיה בלוח שלך להתקין 4 סטיקים שיעבדו במהירות מלאה.

1. זכרונות 533 נדירים כיום, עדיף לקנות עם מהירות שעון 667 שלמעשה יוצא זול יותר, האם הם יעבדו כאשר אכניס אותם למערכת שתומכת עד 533?

יעבדו. אלא אם כן הם מעאפנים לגמרי.

2. האם 4 סלוטים תפוסים יוצרים חום רב? כי המחשב גם ככה חם - בעצם החדר שלי כל כך חם שאפילו מזגן לא מקרר את החדר.

לא תרגיש שום הבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים