עבור לתוכן

Assembler-איך לעבוד במצב גרפי 640X480(רזולוציה) -funcuntion 12h

Featured Replies

פורסם

טוב, הבעיה שלי היא כזו, יש לי פרוייקט להגיש, ואני צריך לקבל את מיקום העכבשר בכל פעם שהוא זז(בבלי ללחוץ)כי העכבר של WINDOWS לא ממש יפה ואני רוצה תמונה משלי(נגיד יד או משהו).

עוד בעיה היא שאני רוצה לעבוד במצב של 640*480 אבל אני צריך להזיז כל פעם חלק גדול מהמסך והפסיקה גורמת להיהבהוב.

אני יודע שב320*240 יש את segment 0A000 שהוא הסגמנט של הזיכרון הגרפי, אבל אני לא יודע איזה עוד יש ברזולוציה הזאת כדי שאני יוכל לשנות ישירות את הזיכרון וזה יקח למחשב הרבה פחות זמן ולא יהיה היבהוב.

תודה מראש

פורסם

בימים היישנים היינו מקבלים linear framebuffer בעזרת API של VESA 2, בהנחה שקיים משהו כזה בחומרה שלך, או בעזרת univbe. אין לי מושג אם זה עובד תחת windows, נניח.

בהנחה שאתה כן עובד תחת ווינדוס, אתה יכול לקרוא לווינדוס API מאסמבלי, ולפתוח "חלון" של directdraw על כל המסך. תחפש על איך לקרוא ל-winapi באסמבלי. תחפש ב-source-ים של 4k intros.

פורסם
  • מחבר

אני עובד ב-CMD, אבל דרך ווינדוס ואת הפרוייקט(ה-exe) אני יפעל מWINDOWS.

רק מה זה בדיוק API כי לא ממש הבנתי. אם אני יבין אולי אני יוכל לערך חיפוש טיפה יותר רציני.

אם אני יעבוד ב-directdraw אני יוכל למנוע את ההבהוב?(אני מצייר מפה על רוב המסך ואז מזיז אותה ימינה ושמאלה ורואה איך כל חלק מהמפה מצויירת וזאת הבעיה-int 10 עובד לאט מדי)

ד"א יש למישהו מושג לגבי שאלת העכבר?

פורסם
  • מחבר

כבר חיפשתי בגוגל. אם הייתי מוצא לא הייתי שואל, אבל תוד הבכל מקרה.

כל התוצאות היו על C אן JAVA וכו'. הראשונה הייתה על אסמבלי אבל לא היה שם לא היו שם תשובות לשאלות שלי.

פורסם
  • מחבר

תודה!! :xyxthumbs: :xyxthumbs: :yelclap:

זה כנראה באמת מה שאני צריך בשביל העכבר, אבל עדיין יש בעיה עם הרזולוציה....

אם משהו יודע איך אפשר לעבוד יותר מהר ברזולוציה 640*480 תגידו בבקשה

פורסם

אם 16צבעים זה מספיק:

mov ax,12h
int 10h

יש איזשהו מיפוי מוזר של פיקסלים, אני לא זוכר בדיוק. תחפש על עבודה במוד VGA של 16 צבעים.

כמו כן יש interrupt ששם פיקסל על המסך. נדמה שזה אחת מהיכולות של int 10h.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים