עבור לתוכן

AIR DUCT למה, איך ומה????

Featured Replies

פורסם

אז ככה הכל התחיל כאשר נשבר לי מהרעש של הDELTA 80 (למרות שהיא עם פוטנציומטר) , הבאתי מאוורר 80 רגיל והתקנתי אותו על

הSLK 800 שמקרר את הPLAMINO 1700 שרץ על 166X11=1826 ומתח 1.95 וולט. עם הDELTA לא היו שום בעיות יציבות

המעבד עבד על 44,50 לאחר החלפת המאוורר התחילו הבעיות עם מכסה סגור 52,58 וקריסות עם מכסה פתוח 51,56 וקריסות נדירות.

וכאן מתחילה הבעיה:

1) להישאר על 11X166 !!!

2) למנוע מצב קריסה

3) No way DELTA

אגב המארז הוא של TASK מידי טואר , פשוט מאוד בלי שינויים , מאווררים: אחד למטה מקדימה מכניס , 3 מאחורה מוציאים (ספק, 80 , 60)

הזה מקדימה גם 80 , הכל רץ שקט למדי ..... וכמובן גם את זה אין לי כח לשנות או רצון להחליף!

הפתרון:

1) להשאיר מחשב עם מכסה פתוח -=> נופל , לא יפה ועדיין יש קריסות

2) AIR DUCT -=> תעלת אוויר יוצא (במקרה הנ"ל) מהמאוורר של המעבד , מחוץ למארז ????

למה????

מקור החום העיקרי במחשבים היום הוא המעבד , ספק וכרטיס מסך ....

המצב האופטימלי שכל האויר הדרוש לקירור רכיבים אלה בא מבחוץ ןיוצא החוצה !!!

הספק מסודר , האוויר שלו יוצא החוצה , מה שעשיתי זה סידרתי את המעבד באותה צורה ,

פתחתי פתח 90X90 בדלת המארז , מול המעבד , קניתי בריסטול לבן גדול ב2 ש"ח חתכתי שליש ממנו , והדבקתי כפול (לתת עובי)

קיפלתי כדי לקבל צורה של תיבה רק בלי תחתית ולמעלה והדבקתי עם סילוטייפ שקוף לחור בדלת המארז , סידרתי קצת חוטים שלא יפריעו

לעסק וזה הוא בעצם תוך חצי שעה זה מוכן .

שוב היתרון הוא שכל האוויר החם שהמעבד מייצר הולך החוצה ולא מסתחרר בתוך המארז , וכל האוויר שהמעבד מקבל הוא חדש וקר .

תוצאות:טמפ' לוח ירדה ל22 שזה 1 מעלה מעל טמפ' חדר !!!

טמפ' המעבד: מנוחה - 48 , מאמץ - 54

אני פשוט נדהמתי מהתוצאות ובגלל זה החלטתי לכתוב את הת'רד , שינוי מאוד משמעותי בלי שום השקעה כמעט!!!

פורסם

תמונות !

פורסם

שוב היתרון הוא שכל האוויר החם שהמעבד מייצר הולך החוצה ולא מסתחרר בתוך המארז , וכל האוויר שהמעבד מקבל הוא חדש וקר .

לא ברור לי איך דאגת שגם האויר שהוא יקבל יהיה חדש וגם האויר ממנו לא יסתחרר בפנים

ברור לי איך אפשר לעשות רק אחד מהם אבל איך עושים את שניהם יחד?

פורסם
  • מחבר

1) מצלמה לא נגישה , חבל .

2) HOLY האויר נשאב מצידי ההיטסינק ז"א מחלל המארז דרך צלעות הקירור ואל האמצע החוצה ע"י המאוורר , אני התקנתי שרוול קרטון

שמפנה את האוויר החוצה מחוץ למארז , האוויר מצד שני שנכנס למארז הוא "חדש" בלבד כי הוא עוד לא קירר כלום ואחרי שהוא יקרר הוא

יצא או ע"י המאוורר של המעבד או ע"י אחד המאווררים המוציאים אוויר .

פורסם

אז המאוורר של ההיטסינק הפוך?

פורסם

עשיתי משהו דומה, רק במקום בריסטול פשוט שמתי מאוורר על החור החדש שדוחף אויר ישר למאוורר של המעבד... וזה באמת הוריד בכמה מעלות טובות את הטמפרטורה.

שמתי מאוורר רגיל של 80, שלא עושה רעש חריג.

פורסם

לפי מה שהבנתי המאורר הפוך...כלומר מוציא אוויר, לדעתי עדיף שתשנה את זה.

פורסם

עם היט סינק כמו SLK800 שכל הצד שלו פתוח עדיף שהוא ידחוף אויר

כשהוא מוציא אויר החלק שקרוב ללביה מקבל הרבה פחות אויר

אבל אם זה שיפר לך את המעבד אז תהנה

פורסם
  • מחבר

חברה לדעתי אתם טועים ,

חום עולה למעלה ז"א שבלי שום מאוורר החלק התחתון של ההיטסינק הוא נחם ביותר ז"א כדי לתת לו את האוויר הקר ביותר

מכאן נובע שאנו נשאב דרך ההיטסינק החוצה וכך ניצור זרימה מקבילה לזרימת החום הטבעית, מה עוד ב-90% מהפתרונות קירור AMD זה כך!!!

פורסם

אם זה עזר לך ושיפר לך את התוצאות אז תהנה! אם בתיאוריה זה פחות יעיל או יותר זה פרט שולי ביחס לתוצאות הסופיות.

מה שבטוח שאסתטי® זה לא :lol:

פורסם

ההסבר שלך לא ברור

בכל מקרה בכל ההיטסינק שיש היום למכירה (פרט לאחד של זלמן) כיוון הזרימה אל ההיט סינק

כלומר המאורר זורק אויר להיטסנינק ולא שואב ממנו אויר

פורסם

ההסבר שלך לא ברור

בכל מקרה בכל ההיטסינק שיש היום למכירה (פרט לאחד של זלמן) כיוון הזרימה אל ההיט סינק

כלומר המאורר זורק אויר להיטסנינק ולא שואב ממנו אויר

וגם של אלפא אבל אין אותם בארץ :)

פורסם
  • מחבר

הסבר לא ברור !!!! בואו ננסה שוב

1) האיזור החם בהיטסינק הוא למטה והולך ונהיה קר כלפי מעלה !!! למה??? בגלל שחום עולה למעלה !!!

2) "מקור החום של ההיטסינק" הוא המעבד (ראה 1)

ועכשיו במקום להתנגד לכיוון הזרימה הטבעי אנו נלך איתו ונספק את האוויר הקר יותר שלנו לנקודה החמה ביותר !!! הגיוני מאוד וברור!!!

אני לא יודע מה להוסיף זה פשוט מאוד מובן וטבעי במיוחד אצלי לאחר התקנת הAIR DUCT שגורם לכל האוויר במארז להיות "חדש" וקר.

פורסם

בהעיה היא כשאתה שואב אויר האויר נשאב קרוב למאורר ולכן בא בפחות מגע עם החלק התחתון של ההיט סינק (החלק שבא במגע עם המעבד)

ככה יוצא שרוב האויר שנשאב נשאב בחלק העליון (שרחוק מהמעבד) ולכן לא מקרר את החלק החם באמת

אם המארז שלך עומד ולא שוכב אז הסבר שלך לגבי חום עולה למעלה ממש לא תופס כאן כי ההיט סינק נמצא על הצד

ככך שהצד העליון שלו זה לא הצד שבא במגע עם המעבד אם אתה מבין על מה אני מדבר

המארז שלך שוכב?

פורסם
  • מחבר

טוב אז קודם כל המארז עומד ומה שפולט את החום זה השטח הגדול של הDIE ולא הדופן נכון שהחום יטה קצת לכיוון למעלה

אבל רובו ילך לכיוון המדובר,

לגבי הנושא השני .... אתם צודקים לגבי המלצות יצרנים הנה ציטוט מFAQ של THERMALRIGHT , טעות שלי !

Q1: Do I have the fan blowing down or drawing air up?

A: The fan used should always be blowing down for all Thermalright heat sinks.

מהבדיקות שלי ובדקתי שוב כרגע מצב השאיבה טוב לי יותר !!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים