עבור לתוכן

עזרת המומחים נחוצה.. חיבור מחשב לטלויזיה LCD שהתפקשש לחלוטין

Featured Replies

פורסם

אז ככה, ניסיתי לחבר השבוע את מסך ה32" שלי למחשב בחדר. (טלויזיה 32A3500 של טושיבה, כרטיס מסך 8800 ניוידיה, כאבל DVI ל HDMI)

בהתחלה ניסיתי לחבר רק את הLCD כצג בודד. זה לא הלך.

אח"כ הלכתי על האופציה של 2 המסכים היחד (מסך CRT שמתחבר עם כאבל רגיל של 15 פינים ומתאם לDVI).

וברוב טיפשותי בחרתי באופציה של 2 מסכים שעובדים כמסך רחב אחד.

עכשיו אני תקוע במצב שאין לי תצוגה באף אחד מהצגים, ואני לא יכול לסדר את ההגדרות של הכרטיס מסך כי אני פשוט לא רואה ???

מה אני אמור לעשות?

יש אפשרות לחזור לברירת מחדל של מערכת ההפעלה? לראות שוב בCRT...

אני חייב לציין שבLCD אני רואה תצוגה של המחשב בהתחלה (BIOS והכל) עד שמגיע השלב של הלוג און לויינדווס.

אני עובד עם XP.

תודה מראש, מקווה שתבינו ותוכלו לעזור.

שם.

פורסם

כשאתה מפעיל את המחשב מחדש תיכנס ל-safe mode (תלחץ לסירוגין מרגע האיתחול על F8 עד שתיכנס לתפריט אפשרויות בחירה). תסיר את הדרייבר של כרטיס המסך, תחזור לחלונות למצב נורמלי ותתקין את הדרייבר מחדש.

פורסם
  • מחבר

טוב... עכשיו אני קצת מתבייש בעצמי שלא חשבתי על זה לבד :o

תודה אח.

ולצד הבא שלי: משהו טיפה טכני יותר, הפעם כשאנסה לחבר את הLCD איך אני אמור לעשות את זה?

מה אני מגדיר בכרטיס מסך? ואיך זה מתבצע? (האם קודם לחבר את המסך ולהדליק את המחשב מחדש, או שזה PLUG AND PLAY)

פורסם

מדובר במסך טלוויזיה. לפי פירסומים על הטלוויזיה יש לה אמנם plug and play, אבל כמו שאמרת יש בעיה שהסיגנל לא מזוהה ע"י כרטיס המסך. אולי יש כפתור על הטלוויזיה שאחראי על בחירת הכניסה המתאימה (Source)?

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין למה אתה מתכוון אז ברור..

יש אפשרות לזפזפ בין החיבורים (HDMI1, HDMI2, וכו') אגב יש גם אפשרות של PC אבל לפי מה שהבנתי זה 15 פינים ואני לא מתחבר ככה.

פורסם

אם אין בכרטיס מסך יציאת HDMI אפשרי לחבר DVI של הכרטיס לכניסת HDMI של הטלוויזיה עם כבל HDMI-to-DVI. אתה אמור לראות את התצוגה של המחשב כך ולעבוד עמו ללא בעיה. זה המצב בו כרגע אתה מחבר את הטלוויזיה אל הכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

במדויק

פורסם

הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה היא 1368X768. אם היא לא מסוגלת לבצע down scalling של רזולוציות גבוהות יותר זה המצב ככל הנראה בו אתה לא רואה שום דבר דרכה.

יש לי כמה הצעות:

1) חבר למחשב את המסך CRT לבד ונסה להגדיר בדרייבר של הכרטיס מסך ולכפות עליו להציג את הרזולוציה הטבעית המדוברת. לאחר מכן תתקבל תצוגה מעוותת אמנם אבל אח"כ הטלוויזיה אמורה להראות אותה.

את זה עושים ע"י הכנסת הערכים המתאימים ב- Manage Custom Timings.

אם לא עזר נסה את -

2) תפתח את ה-NVidia control panel עם advanced mode. ברשימה המשימות שנגללת תבחר Video & Television:

"change the signal or HD format."

תעקוב אחרי האשף. הטלוויזיה צריכה להיות דלוקה ומחוברת במקביל למסך CRT אל הכרטיס מסך כדי שתזוהה.

אם הטלוויזיה לא מזוהה תסתכל מתחת ל set up multiple display ב-NVidia control panel.

מעבר לזה אין לי עוד רעיונות...

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז כרגע אני במצב שאני יכול לראות מעולה בLCD אבל זה בתנאי שגם מסף הCRT מחובר כי אם אני מעביר את הטלויזיה ליציאה שהיא לא HDMI המחשב מאבד קשר עם המסך וכשאני אחבר שוב הוא לא יזהה אוטומטית..

מישהו מכיר דרך שהוא יזהה אוטומטית את המסך כPLUG AND PLAY?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להעביר את זה לפורום כרטיסי מסך אולי?

פורסם
  • מחבר

כאן אני בטוח שמישהו כול לעזור... :)

פורסם

בתור אחד שמחובר עם המחשב לטלויזיה LC32V5 של LG כל מה שאתה צריך לעשות:

לקנות כבל מתאם בין DVI לHDMI אלא אם כן יש לך HDMI בכרטיס מסך

ולהגדיר בטלויזיה את השידור על HDMI והטלויזיה פועלת כמו מסך מחשב לכל דבר

בוינדוס צריך גם להתאים את הרזולוציה ל1360 על 768

פורסם
  • מחבר

את כל זה אני כבר יודע..

יש לי כאבל HDMI DVI

מחובר לHDMI2 בLCD. העברתי לHDMI2 והמחשב קולט את המסך כחומרה.

אבל....... הוא לא מציג ישר על המסך, אני צריך להגדיר את בהגדרות של נוידיה כל פעם מחדש דרך המסך CRT שלי.

עכשיו מה שאני רוצה זה שהמחשב יקלוט לבד את המסך ויראה לי ישר מבלי שאני אגדיר כל פעם מחדש.

פורסם

נשמע מוזר. גם לי יש NVIDIA. אתה משתמש בדריברים האחרונים מהאתר הרשמי שלהם? בכל מקרה יש לי פתרון שאמנם לא נשמע מקצועי אבל הוא הכי אפקטיבי: תפרמט את המחשב ותתקין הכל מחדש כשרק הLCD מחובר. אגב, ניסית לראות אם כשאתה מדליק תמחשב רואים תצוגה של הביוס דרך הLCD?

אני לא יודע לגבי הטלויזיה שלך אבל אצלי גם יש שתי HDMI ורק ב-1 הוא מוגדר כחיבור ברירת מחדל לDVI. יכול להיות שזה קשור?! שווה בדיקה

פורסם
  • מחבר

כן, את הביוס אני רואה על הLCD, הבעיה היא רק כשאני מגיע ללוג און לווינדווס. גם בדקתי לגבי שתי הכניסות HDMI וזה לא משנה.

כנ"ל לגבי דרייברים, הכל חדיש.

התקנתי עכשיו ויסטה ואני אבדוק אולי במערכת הזאת לא תהיה הבעיה.

לגבי לפרמט ולהתחיל מחדש אני לא הולך לעשות את זה כי אני לא מאמין שזה יהיה פתרון בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים