עבור לתוכן

שאלה קטנה בקשר לתזמונים זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום

כשיש זכרון DDR2 שרשום שפועל ב1150MHZ עם תזמונים של 6-6-6-21 לדוגמא

אז אם מריצים אותו ב800MHZ, התזמונים יכולים להיות טובים יותר ולפעול ב4-4-4-15 נניח ?

פורסם

לרוב כן...בדרך ככל שתוריד את המהירות יהיה לך אפשרות להפעיל אותו בתיזמונים נמוכים יותר..

אבל שוב אף אחד לא מבטיח לך את זה..

פורסם

לרוב כן...בדרך ככל שתוריד את המהירות יהיה לך אפשרות להפעיל אותו בתיזמונים נמוכים יותר..

אבל שוב אף אחד לא מבטיח לך את זה..

מסכים.. אבל אם אתה רוצה לקנות זיכרון של 1150MHZ CL6 ולהפעיל אותו ב-800MHZ.. תקנה פשוט 800 CL4 ותחסוך לעצמך בלאגן..

פורסם

^^^גם נכון..אבל כל אחד והשיקולים שלו.. ;D

פורסם

אין לי ממש ידע בנושא, והשאלה בהתאם:

מה עדיף? זכרונות 800MHz CL4 או 1150MHz CL6 ? ולמה? (כלומר - מה החישוב הנכון?)

אם הבנתי נכון, מהירות הזכרונות אומרת כמה מחזורים הזיכרון עושה בשניה (שזה בעצם המשמעות של הרץ...). אבל מחזורים של מה? של פעולות קריאה/כתיבה? של פעולות בסיסיות יותר?

וה-CL אומר כמה מחזורים כאלה צריך בשביל להשלים פעולה של קריאה/כתיבה, או משהו בסגנון.

אני אשמח להסבר מפורט יותר ולתיקונים של אי הדיוקים שבטח יש במה שכתבתי...

אם הלוגיקה הזו נכונה, זה אומר ש-צריך 4/800 שניות בשביל פעולת כתיבה/קריאה, שזה אומר 0.005 שניות, ובתצורה השניה צריך 6/1150 שזה 0.0052 שניות, מה שאומר שהתזמונים כמעט זהים עם עדיפות קטנה ל-CL4.

האם אני מפספס פה משהו?

אם החישוב הזה נכון אז - האם באמת 800MHz CL4 זהה לחלוטין ל-1000MHz CL5?? אין עדיפות לאחד מהם?

תודה מראש לכל בעלי הסבלנות והידע שיסבירו לי :)

פורסם
  • מחבר

מה ש lharpaz אמר, גם אני ארצה הסבר מפורט על נושא הזכרונות,מישהו ?

???

פורסם

בלי להכנס לפרטים ההבדל בביצועים זניחים לחלוטין , יש טעם לקנות זכרונות בתדר גבוה רק עם מתכננים OC רציני

פורסם

בלי להכנס לפרטים ההבדל בביצועים זניחים לחלוטין

תודה על התשובה, אבל אותי דווקא מעניינים הפרטים ולהבין מה הולך שם ומה היחס בין התדר לבין ה-CL.

פורסם

התדר קובע את קצב העברת המידע של הזכרונות (למשל שאומרים ש DDR 400 זה PC3200 זה אומר שהמהירות של הזיכרון עצמו אם היית רק שואב ממנו מידע סידרתית כל הזמן היה 3200 מגה לשניה).

הבעיות הם שאתה לא מעביר כל הזמן מידע, אתה לרוב מבקש תוכן של כתובות באופן לא סידרתי ואז חוץ מלהעביר מידע אתה צירך להמתין עד שהזיכרון מתארגן ומביא את המידע שאתה צריך שבפעולה שכזו ההשהיות נועדו לאפשר לזיכרון לגשת למידע הנכון.

פורסם

לרוב התזמונים נמדדים בזמן אמיתי של ננו שניות וזה מתורגם לשעונים לפי המהירות האמיתית ( חצי מהמהירות המוהרת בDDR) של הזיכרון .תיזמון של 6 ב DDR2-1150 זה בערך 10.5 ננו-שניות וב DDR2-800 זה קצת יותר מ4 שעונים. אז בשני המקרים אתה מחכה את בערך אותו זמן והDDR1150 מעביר מידע יותר מהר אז הוא פשוט יותר מהיר.

חוץ מזה לרוב מתי שהמעבד פונה לחתיכת זיכרון כל העמוד (4K + ) נטען לcache זה חוסך זמן בקריאות הבאות. ובגלל שלבקר הזיכרון יש טריקים לקזז את התיזמונים אז הם לא כלכך משפיעים.

בכל מקרה לרוב עדיף יותר זיכרון מאשר זיכרון יותר מהיר (במידה ומערכת ההפעלה מסוגלת לפנות לכולו) כי התיזמונים של הדיסק הקשיח איטיים פי מיליון.

פורסם
  • מחבר

לא לגמרי מדוייק מה שאמרת שעדיף יותר זכרון מאשר מהירות.

בוא נעשה הפשטה לצורך העניין.

נניח אתה משחק במשחק סטייל COD 4, והוא דורש סה"כ לא יותר מ4 ג'גיה זכרון (לצורך העניין בוא נניח שהעלה את כולו לזכרון וגם יש לו מספיק מקום פתוח שם)

כעת, המעבד מביא מידע רק מהזכרון ולא צריך כול כך את הHD

לכן אם יש לי זכרון של 500 ולאחר של 1000 מגה הרץ, בהחלט יהיה השפעה במהירות.

פורסם

מה ש lharpaz אמר, גם אני ארצה הסבר מפורט על נושא הזכרונות,מישהו ?

???

טוב, מצאתי פה קצת מידע שאני חושב שעזר לי להבין יותר מה הולך:

http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_Latency

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים