עבור לתוכן

האם בכל פעם שיוצרת גירסה חדשה להפצה של לינוקס צריך לשדרג?

Featured Replies

פורסם

תוכל לעשות עידכון רגיל שיעדכן אותך לגרסה 8 היציבה ^^

זה לא עידכון רגיל, ככה זה http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

אולי לא הבנתי למה אתה מתכוון , אבל ה"recommend" זה מה שאני כתבתי ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה! :xyxthumbs:

פורסם

^^ מה שיש בלינק זה המומלץ, לא יודע מה אתה רוצה ממני

כרגע, הגירסה היציבה של אובונטו היא 7.10. גירסה 8.04 היא עדיין לא גירסה יציבה, ולכן כדי לעבור אליה צאיך לעבור לעץ הלא יציב. השאלה שלי היא האם אחרי שתצא נגיד גירסה 8.10 של אובונטו שתהיה על העץ היציב, אז אני אצטרך לעבור לעץ של גירסה 8, או שאני אוכל להישאר על העץ של גירסה 7 היציבה ועידכון רגיל יעדכן אותי לגירסה 8 היציבה.

באובונטו אין ממש עץ לא יציב או עץ יציב, יש עץ של הגרסא הנוכחית ועץ של הגרסא הבאה [ואולי גם של הקודמת] ולכן, אם אתה תעדכן לגרסא 8.04, כשהגרסא הסופית תצא אתה לא תצטרך לעשות כלום, אתה כבר תיהיה מעודכן. אני ממליץ [אם אתה ממש להוט לעבור] לעדכן כשבוע לפני או, וזו האפשרות המומלצת - שבוע אחרי ככה שהכל נבדק ואין לחץ על השרתים כך שלא יקרה שחלק מהחבילות ירדו ואז תדפק לך המערכת

פורסם

בקיצור , אני אמרתי שאפשר לעשות עידכון דרך הGUI , וזה מה שיש בלינק שהבאת (מה שאמרתי שתוך כמה לחיצות מעדכנים) ואתה אמרת שצריך פקודות .

ההבדל בין CLI לGUI ...

^^ מה שיש בלינק זה המומלץ, לא יודע מה אתה רוצה ממני

מז"א מה אני רוצה ממך ? אתה אמרת משהו ועכשיו משהו אחר ...

פורסם
  • מחבר

באובונטו אין ממש עץ לא יציב או עץ יציב, יש עץ של הגרסא הנוכחית ועץ של הגרסא הבאה [ואולי גם של הקודמת] ולכן, אם אתה תעדכן לגרסא 8.04, כשהגרסא הסופית תצא אתה לא תצטרך לעשות כלום, אתה כבר תיהיה מעודכן. אני ממליץ [אם אתה ממש להוט לעבור] לעדכן כשבוע לפני או, וזו האפשרות המומלצת - שבוע אחרי ככה שהכל נבדק ואין לחץ על השרתים כך שלא יקרה שחלק מהחבילות ירדו ואז תדפק לך המערכת

מה ז'תומרת? אם אני רוצה שכל הזמן תהיה לי את הגירסה היציבה (לא beta) הכי חדשה, ואני רוצה שכל העדכונים יבוצעו באופן אוטומאטי (אני לא רוצה לעקוב אחרי הגירסאות), אז מה אני צריך לעשות?

פורסם

לא צריך לעשות כלום, תפסיק להתייחס לריבים המפגרים שלהם או לחשוב שזה מסובך.

ברגע שיוצא 8.04 סופי, יהיה לך ב UDPATE-MANAGER הודעה שיש גירסא חדשה וישאל האם אתה רוצה לעבור לעץ החדש שלה, אם תגיד כן הוא ישדרג לך את כל המערכת.

אם עשית שינויים רציניים במערכת זה יכול לגרום לבעיות לכן כדאי להמתין לפעמים כמה שבועות אחרי היציאה כדי לראות שאין בעיות (הרבה אנשים שעברו מ 6.06 ל 7.04 או מה שהיה אכלו הרבה קש בגלל כל מני בעיות בשידרוג).

פורסם
  • מחבר

אם ככה, אז זה מאוד פשוט. זה בדיוק מה שהתכוונתי.

לאיזה בעיות אתה מתכוון? דרייברים? תוכנות שמותקנות?

פורסם

אי תאימות בין מה שההתקנה ציפתה למה שהיה בפועל דבר שגרם למערכת להיות במצב לא עקבי בעקבות העדכון (בד"כ תוכנות מותקנות ו/או קונפיגורציה שלהם). למשל אנשים שעשו שינויים כך שהמטה חבילה ubuntu-desktop לא היה מותקן וכו'.

פורסם
  • מחבר

לא ממש הבנתי את מה שכתבת.

אם אני שואל שאלות נוביות, אז אני מניח שאתה יודע שאני לא יודע לקנפג את המערכת לפי התאמה אישית. בתור משתמש פשוט, אני רק מתקין תוכנות, מסיר תוכנות התקנתי (לא תוכנות שהיו מותקנות), וזהו פחות או יותר.

אם ככה, אז לא אמורות להיות בעיות?

פורסם

נכון, אלא אם בכל זאת יהיו. מה לעשות ? אני בד"כ ממתין לפני שדרוג לראות שאנשים לא מתלוננים על בעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבנתי. תודה! :xyxthumbs:

פורסם

לא צריך לעשות כלום, תפסיק להתייחס לריבים המפגרים שלהם או לחשוב שזה מסובך.

לא כתבנו שזה מסובך , במיוחד לא אני :)

כבר הזכרנו פה את הדרך הפשוטה לעידכון ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים