עבור לתוכן

[שאלה] מספר חיבורים לראוטר של 4 חיבורים+Wi-Fi

Featured Replies

פורסם

שלום!

יש ברשותי ראוטר שאליו מחוברים 4 מחשבים (דרך כבל רשת), האם ישנה אפשרות להוסיף לעבודה במקביל עוד מספר מחשבים דרך רשת ה-WiFi שלו?

עוד שאלה:

יש לי עוד ראוטר (גם אלחוטי), ישנה אפשרות לחבר גם אותו למחשב וש-2 הראוטרים יעבדו במקביל אחד לשני וככה אקבל 8 כניסות חוטיות למחשבים?

תודה מראש לכל העוזרים,

Aviko

פורסם

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות וזה תלוי במה אתה רוצה להשיג ומה היכולות של הנתבים.

הדרך הכי פשוטה לחבר הכל זה לשרשר את הנתבים בכבל, בנתב הנוסף אתה מכבה את כל אפשרויות הניתוב ומשתמש בו כמתג. ככה תקבל 6 כניסות קוויות בלי הרבה בלאגן. בנוסף, אתה יכול לקנות מתג עם יותר כניסות (8, 16, 32) ולהשתמש בו לחיבורים הקווים ולחבר עליו את הנתב ע"מ לתת חיבור אינטרנט.

דבר שני, בתצורה רגילה המחשבים הקווים והאלחוטיים יהיו באותה רשת, כלומר יהיה להם "דיבור" אחד עם השני. יש אופציה בהרבה נתבים לבודד את הרשת האלחוטית ומרשת החוטית. אאל"ט זה פשוט חוסם בקשות ARP וכאלו. אם לא הגדרת דבר כזה מעולם אז לא צריכה להיות בעיה.

לגבי כמה מחשבים יכולים להתחבר במקביל לחיבור האלחוטי, הגבול התיאורטי הוא 256, אבל בנתבים בייתים הגבול הוא בדר"כ בין 3 ל-10. תלוי בנתב. יותר מזה, בנתבים בייתים, כבר יש בעיות של חלוקת רוחב פס כי החיבור האלחוטי הוא כמו מרכזת (HUB) ולא כמו מתג (SWITCH).

בתצורה זאת אין צורך בעוד מכשיר, אבל אתה מסתמך על החיבור האלחוטי המאוד לא יציב יחסית לחיבור הקווי.

אפשרות שלישית ומסובכת הרבה יותר היא להפוך את הנתב השני לגשר אלחוטי, כלומר הנתב השני יקלוט את הרשת מהנתב הראשון ויחבר ככה את הרשת הקווי שלו לרשת של הנתב הראשון. הנתב השני חייב לתמוך באפשרות הזאת (אני יודע שWRT54GL בקושחת DD-WRT תומך, למשל), למרות שכבר ראיתי שנתבים שונים עושים את זה לבד בהגדרת WDS, אבל ממש אי אפשר לסמך על זה. אופציה נוספת היא לקנות מכשיר כזה מראש.

הבעיה היא שמהירות החיבור בין שתי חלקי הרשת תהיה 54 מגה ביט (החיבור האלחוטי). בנוסף, אתה שוב מסתמך על החיבור האלחוטי הפחות יציב מטבעו.

עריכה: אם אתה יכול להשקיע קצת כסף בעניין ובאמת חשובה לך מהירות התעבורה ברשת, אתה יכול לקנות מתג ג'גיה ביט של 8 כניסות. תוכל לחבר עליו 7 מחשבים ואת הנתב ע"מ לקבל מהירות מצויינת ברשת הפנימית וגישה לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה, אשמח לדעת לגבי האפשרות הראשונה שסיפרת (לשרשר את הנתבים בכבל, לכבות אפשרויות ניתוב), לקבל איזשהו מושג לגבי איך עושים את זה...

בנוגע ל-WIFI, אשמח לקבל תשובה קצת יותר חדה:

נגיד וחיברתי אטת 2 הנתבים כמו שאמרת לי לעשות בעזרת כבל, וחיברתי אליהם שישה מחשבים שונים בעזרת כבלים, כמה עוד אוכל "להכניס" בחיבור אלחוטי.?

הראוטר שאני מדבר עליו הוא של Simens...

Aviko

פורסם

שרשור נתבים מתבצע ע"י חיבור שתי כניסות LAN (אחת בכל נתב) בכבל רשת, לא צריך להיות משהו מיוחד כי כל נתב נורמלי היום יודע לעבור אם כבל ישר ומוצלב אותו דבר.

ברגע שעשית את זה, קיבלת 6 כניסות (8 כניסות פחות הכניסה בכל נתב שהשרשור תופס). שים לב שאתה לא משתמש בחיבור הWAN בחיבור המחשבים/נתבים! בעקרון אפשר לכבות רק את הDHCP (מנגנות חלוקת הכתובות) בנתב הנוסף ותוכל כבר להשתמש בו כמתג, תסתכל בחוברת איך עושים את זה, זה לא מסובך.

אם אתה רוצה לחבר עוד מחשבים אלחוטית אז תבטל את את הרשת האלחוטית של הנתב הנוסף בזמן שאתה מכבה את הDHCP. זאת ע"מ שיתחבור רק לנתב ה"ראשי". אם הוא נתב של סימנס שבזק מחלקת אז 3-4 מחשבים יתחברו בלי בעיה.

שני הנתבים הם סימנס?

פורסם
  • מחבר

לא, אחד מהם של סימנס והשני של TNN אם איני טועה...

בכל מקרה, רק לחבר את שניהם בכבל רשת וסיימתי את העבודה או שיש משהו מסוים להגדיר בפאנל?

אגב, נניח ויש לי שלושה ראוטרים, אפשר לשרשר שלושה?

Aviko

פורסם

TNN Networks זה רק השם של היבואן ככה שהוא יכול להיות סימנס/רוטל/אזטק 600EW

פורסם

רק בממשק של הנתב המשורשר (השני) אתה צריך לבטל את הDHCP ואת האלחוט אם יש.

השרשור עצמו הוא בלי הגדרות, רק לחבר.

אתה יכול לשרשר כמה שאתה רוצה, הגבול של רוב המתגים הבייתיים הוא 4096 מחשבים.

הנוסחא לחישוב מספר היציאות הסופי היא:

מס' היציאות הכולל של כל המתגים לפני חיבור - E

מס' המתגים - M

מספר היציאות הפנויות בסוף - P

P = E - ((M-1)*2)

אם אתה הולך לשרשר יותר ממתג אחד אז במקום לחבר את המתג השלישי למתג השני, תחבר את המתג השלישי למתג הראשון.

בנוסף, עם יש לך קבוצת מחשבים שעובדת יותר אחת עם השניה, תרכז אותם במתג אחת.

הוספתי דיאגרמה שיהיה מובן :)

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

רק בממשק של הנתב המשורשר (השני) אתה צריך לבטל את הDHCP ואת האלחוט אם יש.

השאלה שלי הייתה למעשה איך אני נכנס לממשק שלו, הנתב הראשון מחובר למחשב שלי, הנתב השני למחשבים אחרים, איך אני אמור להתחבר אליו? מהמחשב שלי?, מהמחשבים שמחוברים אליו?

ושאלה נוספת: האם אני צריך לחבר גם את הנתב המשורשר בחיבור DSL, USB וכו', הכוונה לחיבורים חוץ מחשמל וLAN?

שוב, המון המון המון תודה על העזרה ועל השרטוט שהצגת בפני...

Aviko

פורסם

אתה יכול לגשת אליו מכל מחשב שמחובר אליו.

USB וDSL לא דרושים פה.

פורסם

^ בדיוק.

בגלל שהנתב השני הוא כבר לא משתמש כנתב רק יציאות הLAN שלו חשובות החיבורים האחרים (DSL וUSB) לא בשימוש.

דבר נוסף שנזכרתי: אלו שני נתבים מבזק?

אם כן, קרוב לוודאי שתהיה להם אותה כתובת IP (שניהם יהיו 10.0.0.138). אם כך, אתה צריך לשנות לנתב השני, זה שהולך להפוך למתג, את הכתובת למשהו כמו 10.0.0.150.

לגבי ההגדרה של הנתב השני, הכי טוב זה לפני שאתה מתחיל לחבר הכל ביחד תחבר את הנתב הזה ישירות למחשב אחד, עכשיו אתה נכנס לממשק שלו (10.0.0.138) ומשנה את ההגדות הנ"ל (כתובת IP, מכבה DHCP ואלחוטי). אחרי כל זה אתה מחבר אותו לנתב הראשון מיציאת LAN ליציאת LAN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים