עבור לתוכן

מתלבט בין שני מעבדים

Featured Replies

פורסם

מה כדאי לי יותר:

AMD PHENOM QUAD CORE AM2+ 9500

או

INTEL E8400 1333FSB CORE 2 DUO

פורסם

מה הדרישות שלך מהמחשב?

פורסם
  • מחבר

בעיקרון למשחקים...אבל בשביל מה טוב כל אחד מהם???

פורסם

בעיקרון למשחקים...אבל בשביל מה טוב כל אחד מהם???

למשחקים ללא ספק ה-INTEL.

מרובע הליבות ייתן ביצועים טובים יותר רק לתוכנות שיודעות לנצל את המשאב המשובח הזה.

אני הייתי בהתלבטות דומה והגעתי למסקנה שה-AMD מאוד משתלמים ונותנים תמורה מעולה ב-Entry Level ואולי ב-Mid Level,

אבל ב-High end כדאי להשקיע באינטל.

מעבר לזאת אפילו שהיום אין משחקים ותוכנות רבות שמנצלות כיאות מעבדי 4 ליבות - תוך שנה זה יגיע,

על כן לקו הסיום אצלי הגיעו ה-E8400 וה-Q6600,

לפני 10 דקות ה-Q ניצח :yelclap:

עכשיו נמצא לו לוח....

פורסם

מעבר לזאת אפילו שהיום אין משחקים ותוכנות רבות שמנצלות כיאות מעבדי 4 ליבות - תוך שנה זה יגיע,

אני בהחלט מסכים עם הגישה, אבל באופן אישי לא ברור לי מתי באמת יגיעו תוכנות שינצלו את ריבוי הליבות (ייתכן שיש הכרזות בנושא ואני פשוט לא מעודכן).

מעבר לכך, מדברים על כפולי הליבה כבר המון זמן, ועדיין אני חושב שיש יחסית מעט תוכנות שבאמת מנצלות את הליבות הכפולות (אני מדבר על תוכנה בודדת שתדע לנצל, ולא על מספר תוכנות במקביל).

אם אני הייתי צריך להתלבט בין 4 ליבות לבין 2 ליבות מהירות יותר אני לא יודע מה הייתי בוחר, אבל אני חושב שבשנה הקרובה 2 הליבות הזריזות יותר יתנו תמורה יפה יותר (בהנחה שהמעבד הוא המשאב הצר, מה שלא בטוח נכון...), ואח"כ - מי יודע...

פורסם

אני בהחלט מסכים עם הגישה, אבל באופן אישי לא ברור לי מתי באמת יגיעו תוכנות שינצלו את ריבוי הליבות (ייתכן שיש הכרזות בנושא ואני פשוט לא מעודכן).

מעבר לכך, מדברים על כפולי הליבה כבר המון זמן, ועדיין אני חושב שיש יחסית מעט תוכנות שבאמת מנצלות את הליבות הכפולות (אני מדבר על תוכנה בודדת שתדע לנצל, ולא על מספר תוכנות במקביל).

אם אני הייתי צריך להתלבט בין 4 ליבות לבין 2 ליבות מהירות יותר אני לא יודע מה הייתי בוחר, אבל אני חושב שבשנה הקרובה 2 הליבות הזריזות יותר יתנו תמורה יפה יותר (בהנחה שהמעבד הוא המשאב הצר, מה שלא בטוח נכון...), ואח"כ - מי יודע...

אכן אני נוטה להסכים עם כל שנאמר. דעתי בעניין התוכנות שיינצלו את מרובעי הליבות תוך שנה לא מגיע ממידע ספציפי אלא מניסיון העבר המראה כי שוק התוכנה מדביק את הטכנולוגיות העדכניות בדיליי של שנה-שנתיים....

הערכתי האישית בלבד....

פורסם

אכן אני נוטה להסכים עם כל שנאמר. דעתי בעניין התוכנות שיינצלו את מרובעי הליבות תוך שנה לא מגיע ממידע ספציפי אלא מניסיון העבר המראה כי שוק התוכנה מדביק את הטכנולוגיות העדכניות בדיליי של שנה-שנתיים....

הערכתי האישית בלבד....

שתי שאלות (שבהחלט נובעות מחוסר ידע שלי בנושא) :

- מתי כפולי הליבה נכנסו לשוק? (לפי בדיקה קטנה שעשיתי - גם AMD וגם אינטל נכנסו באמצע 2005)

- כמה תוכנות (מוכרות) יש היום שמנצלות ריבוי ליבות?

אגב, לפי מה שבדקתי ראיתי שכבר בסוף 2003 היו מעבדים של AMD בארכיטקטורת 64 ביט זמינים למחשבים ביתיים, והיום אנשים עדיין חושבים כמה פעמים לפני שהם עוברים למערכת הפעלה של 64 ביט (אפילו מחשבים שנמכרים עם מע' הפעלה נמכרים בד"כ עם מערכת של 32 ביט).

מה הפואנטה? שבמקרה הזה שנה-שנתיים בהחלט לא הספיקו לשוק התוכנה של המיינסטרים (כלומר windows) להדביק את הטכנולוגיה... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים